Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΑΧΤΙ (ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ)

ΤΟ ΑΧΤΙ

ΞΕΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4498-0034




Παρουσίαση

Ξεριζωμένοι από τα μικράτα τους, οι ήρωες των δεκαέξι διηγημάτων του Νίκου Ξένιου διασταυρώνουν τη φωνή τους με την "άλλη" φωνή που μιλά μέσα τους, αυτήν τη θελκτική, τη γόησσα και την ερωμένη, την υπεύθυνη για τις ήττες και τους θριάμβους τους. Την "αγανακτισμένη" φωνή που τους αναγκάζει να συναντήσουν τους εφιάλτες τους, τους χαμένους γονείς τους, τον τόπο της καταγωγής τους, την άγρια κατάσταση στη νέα πατρίδα. Αλλά και τη βίαιη ενηλικίωση, καθώς και το χάος που τους χωρίζει από τους άλλους ανθρώπους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το βιβλίο περιλαμβάνει δεκαέξι διηγήματα, τα οποία χαρακτηρίζονται από ένα σχετικά ομοιόμορφο ύφος. Και αυτό γιατί ο συγγραφέας δεν χάνει την ευκαιρία να πειραματιστεί με τον εξπρεσιονισμό, δίνοντάς μας δυο διηγήματα, τα οποία απαιτούν την αυξημένη προσοχή μας. Τα υπόλοιπα, ασχολούνται με θέματα καθημερινά, προσωπικά, συναισθηματικά και συγχρόνως βαθιά πολιτικά, αλλά χωρίς καταγγελτική διάθεση. Στόχος δεν είναι η απλή καταγραφή του εκάστοτε γεγονότος, αλλά ο εγκλωβισμός του στο άχρονο της λογοτεχνίας. Ο υπάλληλος του σουπερμάρκετ που βρίσκει δηλητηριασμένο και νεκρό έναν άστεγο έξω από την πολυκατοικία του ("Πολιτική του καταστήματος"), ο άτυχος θαμώνας της πλατείας Εξαρχείων που δέχεται επίθεση από "αναρχικούς" την ώρα που πίνει τον καφέ του ("Η κορνίζα"), ο νεαρός Άμλετ, από την Αρμενία, που δίνει τις εξετάσεις του σχολείου του μέσα στο Αστυνομικό τμήμα ("Ο πρίγκηπας"), η νεοδιόριστη καθηγήτρια που ασφυκτιά στο νέο της σχολείο αλλά και στη μακροχρόνια σχέση της ("Το άχτι").
Όλα τα διηγήματα της συλλογής έχουν ως κεντρικό άξονα τον άνθρωπο που παλεύει με τις εμμονές του, τον άνθρωπο που ασφυκτιά μέσα στην καθημερινότητά του. Ο συγγραφέας, όπως και κάθε συγγραφέας, είναι παραπάνω από εμφανές ότι αγαπάει πολύ τους ήρωές του. Κάποιους τους θαυμάζει, κάποιους άλλους τους συμπονά, κάποιους τους προστατεύει και τους περιβάλλει με στοργή. Σε όλους έχει δώσει ένα κομμάτι του εαυτού του, ένα μέρος των βιωμάτων του. [...] Συνολικά, η συλλογή του Ξένιου είναι μεν φιλόδοξη αλλά δεν χαρακτηρίζεται από "θόρυβο" στη γραφή του. Στοχεύει στον προσεκτικό αναγνώστη, ενώ μπορεί να κερδίσει εύκολα και τον περιστασιακό. (Από κείμενο του Κώστα Αγοραστού στην BookPress.gr, 18/1/2012)

Περιεχόμενα

Κόκκινο αλάρμ στην Ιωλκό
Το άχτι
Ο πρίγκιπας
Ο γιος του Σωτήρη
Πολιτική του καταστήματος
Τσοκ γκιουζέλ
Καραμελίτσες ξεμπλέτσωτες
Et in Arcadia ego
Η κορνίζα
Το πορτρέτο της Κατερίνας
Έλβις
Το παλιό μονοπάτι
Να μη σκέφτεται
Επιπλέον
Όμορφο όνειρο
Θρίαμβος
Λεπτομέρειες
ISBN139789609441193
ΕκδότηςΦΑΡΦΟΥΛΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2011
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις17x12
Κωδικός Πολιτείας4498-0034
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mtoli

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ZinoviaZn, iveni

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΗΣΙΟΔΟΣ: ΘΕΟΓΟΝΙΑ
HESIOD
€13.25 €5.96
(-55%)
Κερδίζετε €7.29
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS