Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ

ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΗΣ Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0119-0009




Παρουσίαση

Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει αναλύσεις εννοιών και λέξεων, με αλφαβητική σειρά, Δελφικά παραγγέλματα, αρχαία γνωμικά, ρήσεις μυστών, απόψεις φιλοσόφων, τεκτόνων και μη, για θέματα και έννοιες που απασχόλησαν και απασχολούν την ανθρωπότητα.
Επίσης περιλαμβάνει ξεχωριστά κεφάλαια για τα σύμβολα της Στοάς και τον Σκοτεινό Θάλαμο, αλλά και βιογραφικά στοιχεία φιλοσόφων και τεκτόνων.
Ο αναγνώστης, στα 1300 θέματα και μέσα από τις ιδέες και απόψεις, σκέψεις και πνευματικές γνώσεις ανθρώπων απ' όλους τους τομείς της πνευματικής δραστηριότητος, ελπίζω ότι θα βρει ενδιαφέροντα στοιχεία για τις αναζητήσεις του.
Η προσπάθεια αυτή να συγκεντρώσω, να επιλέξω και να παρουσιάσω, γνωμικά, ρήσεις και απόψεις από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα, έχει στόχο να παράσχει σε κάθε τέκτονα και ιδιαίτερα στους νέους, τη συμπυκνωμένη σοφία ανθρώπων που κατέγραψε η Ιστορία.
Στην περίπτωση που η έκδοση αυτή περιέλθει σε μη τέκτονα, ελπίζω η ανάγνωση να μην αποβεί ανώφελη και μάταιη, αλλά να ικανοποιήσει την περιέργειά του κι αν έχει πιο έντονα ενδιαφέροντα να συνεχίσει. Ανεξάρτητα από την άποψη που μπορεί να έχει για τον Τεκτονισμό, θα τον βοηθήσει ν' αντιληφθεί ότι σκοπός του είναι η βελτίωση των μελών του και κατ' επέκταση της κοινωνίας, παρά τα όσα και για δικούς τους λόγους, κάποιοι διαδίδουν. Άλλωστε κανένας καλόπιστος δεν μπορεί να διαφωνήσει με την Ιστορία, ότι όταν τα Μυστήρια ακμάζουν σκορπούν Φως, οι άνθρωποι βαδίζουν με σταθερά βήματα στο δρόμο της πνευματικής ανατάσεως και βρίσκονται συνεχώς πιο κοντά στην ευδαιμονία.
Κλείνω με την αφιέρωση του γιου του Γενναίου Κολοκοτρώνη, Θεόδωρου, εγγονού του στρατηγού, γνωστού με το ψευδώνυμο Φαλέζ, στο βιβλίο του "ιερείς των Ελευσινίων", το οποίο εξεδόθη το 1860. Στην αρχή της αφιερώσεώς του, στην μνήμη των τεκτόνων Ν. Σκουφά και Αθ. Τσακάλωφ, γράφει: "Ευλογημέναι αι Μασσονικαί Στοαί αι οποίαι σας εβάπτισαν εις την κολυμβήθραν της ελευθερίας." (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789609450867
ΕκδότηςANDY΄S PUBLISHERS
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων594
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας0119-0009
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS