Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΙ, ΠΕΡΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ // ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑ 1

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΙ, ΠΕΡΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑ 1

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3005-0177




Παρουσίαση

Η έκδοση όλων των έργων του Αριστοτέλη απευθύνεται στον αναγνώστη που θέλει να διαβάσει το έργο του φιλοσόφου, δίχως να είναι ειδικός στη φιλοσοφία, αλλά και στους φοιτητές και τους καθηγητές, που μπορούν πλέον να αναφέρονται σε μια ελληνική χρηστική έκδοση, ενιαία και επιστημονικά ενημερωμένη. Το κάθε έργο εκδίδεται με την ευθύνη ενός επώνυμου ειδικού και περιλαμβάνει το αρχαίο κείμενο του Αριστοτέλη και τη μετάφρασή του, καθώς και εισαγωγή, σύνοψη της επιχειρηματολογίας κάθε κεφαλαίου, σύντομα σχόλια και σημειώσεις, βιβλιογραφία, γλωσσάρι, και ευρετήριο ονομάτων και αρχαίων χωρίων. Τα έργα του Αριστοτέλη καταλαμβάνουν 22 τόμους, ο τελευταίος εκ των οποίων είναι ένα λεξικό βασικών αριστοτελικών εννοιών.
Η μετάφραση και η έκδοση των έργων του Αριστοτέλη είναι έργο της Εταιρείας Μελέτης των Επιστημών του Ανθρώπου και υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Την ευθύνη της έκδοσης έχει ο Γεράσιμος Κουζέλης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και την επιστημονική διεύθυνση ο Βασίλης Κάλφας, Καθηγητής στο ΑΠΘ και ο Παντελής Μπασάκος, Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. (Από τον εκδότη)

Οι "Κατηγορίες" είναι αναμφισβήτητα το πιο γνωστό, το πιο πολυδιαβασμένο και το περισσότερο σχολιασμένο από τα έργα του Αριστοτέλη. Τούτο οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στο γεγονός ότι, ήδη κατά την αρχαιότητα, τοποθετήθηκε στην αρχή μιας ομάδας συγγραμμάτων του που έγινε γνωστή ως το "Όργανον", και αποτέλεσε έκτοτε την πύλη εισόδου στη φιλοσοφία του Σταγιρίτη, αλλά και στη φιλοσοφία γενικότερα, τόσο κατά την ύστερη αρχαιότητα όσο και κατά τον Μεσαίωνα, σε Ανατολή και Δύση. Το σκεπτικό το οποίο οδήγησε στον σχηματισμό του "Οργάνου" φαίνεται αρκετά σαφές. Ξεκινώντας από την εξέταση των άνευ συμπλοκής όρων, οι οποίοι απαρτίζουν τις κατηγορικές προτάσεις, ο αναγνώστης προχωρεί στη μελέτη της συγκρότησης των αποφαντικών προτάσεων και τη διερεύνηση της συναφούς έννοιας της αντίφασης. Στη συνέχεια παρουσιάζεται το σύστημα μέσω του οποίου οι προτάσεις αυτές μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους ώστε να σχηματίσουν συλλογισμούς, η εγκυρότητα των οποίων διασφαλίζει την εξαγωγή συμπερασμάτων από δεδομένες προκείμενες salva veritate. Η συλλογιστική αυτή τεχνική ακολούθως χρησιμοποιείται για τη συγκρότηση μιας μεθόδου επιστημονικής απόδειξης, η οποία θέτει τις προϋποθέσεις και καθορίζει τη δομή που οφείλουν να χαρακτηρίζουν κάθε επιστημονικό εγχείρημα. Τέλος, εξετάζονται ορισμένες αποκλίνουσες μορφές λογισμού, οι οποίες, ενώ δεν ανταποκρίνονται στις αυστηρές προδιαγραφές της επιστημονικής αποδεικτικής διαδικασίας, ωστόσο είναι χρήσιμες για τη συγκρότηση πειστικών ή απλώς εύλογων επιχειρημάτων, αλλά και για τη διάγνωση σοφισμάτων και άλλων παθογόνων παραγόντων, που ενδέχεται να οδηγήσουν σε παραλογισμούς και άλλες μορφές πλάνης. (...) (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
[Κατηγορίαι] - <Προ των τόπων>
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Αρχαίο κείμενο - Μετάφραση - Σχόλια
[Περί ερμηνείας]
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Αρχαίο κείμενο - Μετάφραση - Σχόλια
ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΓΛΩΣΣΑΡΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΑΡΧΑΙΩΝ ΧΩΡΙΩΝ
Λεπτομέρειες
ISBN139789609535182
ΕκδότηςΝΗΣΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων196
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΚΑΛΛΙΓΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΕπιμέλειαΚΑΛΛΙΓΑΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
Κωδικός Πολιτείας3005-0177
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

apsychas

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ
TURGENEV S. IVAN
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ
BRACHER KARL-DIETRICH
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS