Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΧΡΕΟΣ // ΤΑ ΠΡΩΤΑ 5.000 ΧΡΟΝΙΑ

ΧΡΕΟΣ

ΤΑ ΠΡΩΤΑ 5.000 ΧΡΟΝΙΑ

+
-
GRAEBER DAVID
Κωδ. Πολιτείας: 8907-0016
Τιμή Έκδοσης
€29.68
Τιμή Πολιτείας
€20.78
(-30%)
Κερδίζετε €8.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένα ακόμη βιβλίο για το χρέος και τις επιπτώσεις του όπως τόσα ακόμα που έχουν γραφτεί από οικονομολόγους και λοιπούς ειδικούς χειρισμού και επεξήγησης των δήθεν πολυπλοκοτήτων που ταλανίζουν τη ζωή μας;
Η απάντηση είναι όχι, τουλάχιστον όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, που χρειάζεται όμως ένα προκλητικό ταξίδι στην ιστορία της ανθρωπότητας, για να γίνει αντιληπτό το είδος, το βάθος και η ποιότητα μιας έννοιας που από απλή ηθική στάση στη συμβίωση των ανθρώπων, μετατράπηκε από την ιεραρχία, το κράτος, το χρήμα και τη βία (με αυτή τη σειρά), σε βάρος. Ένα βάρος που υποδούλωσε, εξόντωσε και άφησε μεγάλες πληγές στο σώμα και στη μνήμη της ανθρωπότητας, αλλά και άνοιξε ρήγματα από τα οποία τα τελευταία 5.000 χρόνια που έχουμε καταγραφές, συνεχίζουν να φαίνονται τα σημάδια του.
Σημάδια που δεν εξαντλούνται στη λογιστική και λογοτεχνική παρακαταθήκη των πολιτισμών του παρελθόντος, αλλά ανιχνεύονται στην ίδια μας τη γλώσσα, στα μεγάλα θρησκευτικά, πολιτικά, φιλοσοφικά κείμενα ανά την υφήλιο, αποτελώντας μάλιστα πολύ συχνά και την πηγή της έμπνευσής τους.
Σημάδια που αναγνωρίζονται στην ιστορία των εξεγέρσεων που συγκλόνισαν, εξαφανίζοντας και δημιουργώντας, πολιτισμούς και λαούς, σημάδια που είναι υπεύθυνα ακόμα και για την πρώτη χρήση της λέξης ελευθερία.
Το βιβλίο αυτό στον πυρήνα του αποτελεί έναν επικό ύμνο στην ελευθερία και στο είδος των υποσχέσεων που πρέπει να αρχίσουν να δίνουν οι άνθρωποι αν θέλουν να βγουν από την κρίση που δημιούργησε η οικονομικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων και η ηθική της. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Για το βίωμα της ηθικής σύγχυσης
Ο Μύθος του Αντιπραγματισμού
Αρχέγονα χρέη
Σκληρότητα και εξιλέωση
Σύντομη πραγματεία για τα ηθικά θεμέλια των οικονομικών σχέσεων
Παιχνίδια με το σεξ και το θάνατο
Τιμή και ξεπεσμός
Πίστωση εναντίον πολύτιμων μετάλλων
Η αξονική περίοδος
Ο Μεσαίωνας (600 - 1450 μ.Χ.)
Η εποχή των μεγάλων καπιταλιστικών αυτοκρατοριών (1450 - 1971 μ.Χ.)
(1971: Η αρχή μιας περιόδου που μένει να διευκρινιστεί)
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο ονομάτων
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDEBT, THE FIRST 5.000 YEARS
ISBN139789609775069
ΕκδότηςΣΤΑΣΕΙ ΕΚΠΙΠΤΟΝΤΕΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων608
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ Θ. ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΕΔΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕπιμέλειαΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ, ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΡΕΜΠΕΡ ΝΤΕΙΒΙΝΤ
Κωδικός Πολιτείας8907-0016
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

stathis.gryparis, stmara84, chrisharman, ngatsis, sugahtankdesign, dimbik

Κριτικές για το προϊόν

[25/03/2019] chrisharman.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Βιβλίο αναφοράς για την μελέτη του Χρέους και του χρήματος. Από εκείνα τα βιβλία που αλλάζουν τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο. Ο Graeber αριστοτεχνικά κινείται από τις απαρχές του χρήματος, στη βάση των ανθρώπινων κοινωνιών, στο ρόλο του χρέους και του χρήματος καθόλη τη διάρκεια των τελευταίων περίπου 5000 χρόνων, στις επιπτώσεις της ανάδειξης του χρήματος ως μοναδική ηθική επιταγή, στο τι είναι ο καπιταλισμός, στις σχέσεις του Ανταμ Σμιθ με τους ισλαμιστές θεολόγους - φιλοσόφους όπως ο Ghazali του 11 και 12 ου αιώνα και τέλος στο τι να κάνουμε σήμερα. Εν ολίγοις αποτελεί ένα κλασικό βιβλίο μ' όλη τη σημασία της λέξης.
[04/01/2017] stmara84.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αναζητώντας την ιστορία του χρέους από καταβολής του ανθρώπινου πολιτισμού ο συγγραφέας πετυχαίνει κάτι το εκπληκτικό. Γράφει με συναρπαστικό και αποκαλυπτικό τρόπο και τρομερή διαύγεια την πορεία και εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού, και τον ρόλο που έπαιξε και παίζει ακόμη στις ανθρώπινες κοινωνίες και σχέσεις η ιδέα του χρέους. Στην πορεία ανατρέπει διάφορα στερεότυπα και μύθους της σύγχρονης οικονομικής σχολής σκέψης ασκώντας δικαιολογημένη κριτική και προτείνει μια διαφορετική προσέγγιση για τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Απαραίτητο ανάγνωσμα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΥ
SPIEGELMAN ART
€15.00 €6.75
(-55%)
Κερδίζετε €8.25
ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΩΣ
GAINZA MARIA
€10.60 €5.30
(-50%)
Κερδίζετε €5.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS