Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΧΑΤΖΗΜΟΣΧΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 8985-0001




Παρουσίαση

Η Βιολογία της κατεύθυνσης Θετικών Σπουδών αντιμετωπίζεται στις εισαγωγικές εξετάσεις ως ένα θεωρητικό μάθημα. Για τη σωστή προετοιμασία του, ο υποψήφιος είναι απαραίτητο να δώσει έμφαση στην εκ βαθέων κατανόηση της ύλης σε όλη της την έκταση. Η δυσκολία, που μπορεί να αντιμετωπίσει στην προσπάθειά του αυτή, είναι το γεγονός ότι πολλές από τις διαδικασίες που αναφέρονται στο σχολικό βιβλίο πραγματοποιούνται στο εσωτερικό του κυττάρου ή μέσα σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα, έτσι είναι αδύνατη η οπτική παρατήρηση, που θα έκανε ευκολότερη την κατανόησή τους.
Στο βοήθημα αυτό, επιχειρήσαμε να παρουσιάσουμε τη θεωρία του σχολικού βιβλίου με όσο το δυνατόν πιο κατανοητό τρόπο. Χρησιμοποιήσαμε λοιπόν, περισσότερες από 200 έγχρωμες εικόνες και σχεδιαγράμματα με σκοπό να αποκτήσει ο μαθητής μια εικόνα για όσα αναφέρονται στο σχολικό εγχειρίδιο και δεν είναι δυνατό να τα δει, έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η απομνημόνευσή τους. Παραθέτουμε, επίσης, πολλές συμπληρωματικές πληροφορίες που αναλύουν περισσότερο κάποια δυσνόητα κομμάτια της ύλης ή απαντούν σε απορίες που είναι δυνατό να δημιουργηθούν στο μαθητή κατά την ανάγνωση του σχολικού βιβλίου. Οι πληροφορίες αυτές έχουν βοηθητικό ρόλο και σε καμία περίπτωση δεν προτείνουμε να τις αποστηθίσει ο μαθητής.
Η ροή του βοηθήματος αυτού ακολουθεί τη ροή της θεωρίας του σχολικού βιβλίου. Επιπροσθέτως, όπου απαιτείται, υπάρχουν αναφορές σε άλλα σημεία του σχολικού βιβλίου, έτσι ώστε να προετοιμάζεται ο μαθητής για πιθανές συνδυαστικές ερωτήσεις. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχουν απαντημένες ερωτήσεις αυξημένου βαθμού δυσκολίας. Σε κάθε κεφάλαιο υπάρχουν ερωτήσεις ανάπτυξης της θεωρίας, ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και ερωτήσεις σωστού-λάθους. Οι ερωτήσεις αυτές καλύπτουν όλη την έκταση της ύλης του κεφαλαίου και είναι τοποθετημένες σε σειρά με βάση τη θεωρία του σχολικού βιβλίου, έτσι ώστε να είναι δυνατό να απαντηθούν και μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος. [...] (Από τον πρόλογο των συγγραφέων)

Περιεχόμενα

-ΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
-ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ, ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟΥ DNA
-ΜΕΝΔΕΛΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ
-ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ
-ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
-ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ
-ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
-ΘΕΜΑΤΑ ΠΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
-ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
-ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
-ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789609950824
ΕκδότηςSMART LEARN
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων464
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας8985-0001
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

lena24

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΥ

Κριτικές για το προϊόν

[09/10/2020] Kelan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Το βιβλιο εχει εντελως copy paste τη θεωρια του σχολικου, μαζι με καποια θεωρια προηγουμενων χρονων που ουσιαστικα καθε βοηθημα που αξιζει περιεχει. Εχει λιγες ασκησεις που δεν υπαρχει αναλυτικη απαντηση στο πισω μερος του βιβλιου οπως πρεπει για πανελληνιες και σχεδον το ενα τριτο του βιβλιου περιεχει θεματα Πανελληνιων που ειναι διαθεσιμα δωρεαν online ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ. Απλα απαραδεκτο, ειναι το πιο ακριβο βοηθημα Βιολογιας που εχω και ταυτοχρονο το πιο αθλιο. ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ
[30/06/2017] dimlafk.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σωστές αναλύσεις, έγχρωμες εικονες, υπενθύμιση της ύλης της Δευτέρας που είναι συχνά απαραίτητη για την κατανόηση του βιβλίου της Γ Λυκείου.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ ΧΑΡΗΣ
€10.60 €5.30
(-50%)
Κερδίζετε €5.30
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ARASSE DANIEL
€28.40 €14.20
(-50%)
Κερδίζετε €14.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS