Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΖΑΣ

ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΖΑΣ

SILEI FABRIZIO
Κωδ. Πολιτείας: 2394-0013




Παρουσίαση

Υπάρχει πάντα ένα λεωφορείο που περνάει στη ζωή καθενός από εμάς. Εσύ κράτα τα μάτια ανοιχτά: μην χάσεις το δικό σου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το βιβλίο αφηγείται την εμβληματική ιστορία της Ρόζας Παρκς, της μαύρης γυναίκας που το 1955 αρνούμενη να δώσει τη θέση της σε έναν λευκό στο λεωφορείο οδήγησε στη γέννηση του κινήματος κατά των φυλετικών διακρίσεων σηματοδοτώντας την απαρχή του αγώνα υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων των μαύρων της Αμερικής. [...] Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά 8 ετών και πάνω τα οποία, εκτός από επαρκές γλωσσικό επίπεδο, διαθέτουν την ωριμότητα να κατανοήσουν έννοιες που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα και την ισονομία. Απευθύνεται στα παιδιά που έχουν ανάγκη από ήρωες και είναι καλό να μάθουν πως μπορούν να τους αναζητήσουν γύρω τους, στους καθημερινούς ανθρώπους που τολμούν να διαφοροποιηθούν. [...] Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Τα παιδιά θα το αγαπήσουν επειδή είναι συναρπαστικό να μαθαίνεις ότι μικρές, συμβολικές πράξεις μπορούν να αλλάξουν την Ιστορία και να πυροδοτήσουν τεράστιες ανατροπές. Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς: Για να προσφέρουν στα παιδιά τους την ευκαιρία να διδαχθούν πως ο καθένας έχει τη δύναμη να αλλάξει και να ανατρέψει αδικίες με τη στάση του και τις επιλογές του. Για να τα εισάγουν μέσω ενός κορυφαίου ιστορικού παραδείγματος στην προβληματική γύρω από τις διακρίσεις, τους διαχωρισμούς και τους κοινωνικούς αποκλεισμούς. Τέλος, για να δώσουν στα παιδιά επιχειρήματα, πρότυπα και ερεθίσματα για το πώς διαμορφώνεται η Ιστορία ώστε με τη σειρά τους να μυηθούν στην αναζήτηση (μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες) της ιστορικής αλήθειας. (Ελένη Κορόβηλα, bookpress.gr, 19-5-2013)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςL' AUTOBUS DI ROSA
ISBN139789609973717
ΕκδότηςΚΟΚΚΙΝΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2011
Αριθμός σελίδων44
Διαστάσεις31x21
ΜετάφρασηΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕικονογράφησηQUARELLO MAURIZIO
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΙΛΕΙ ΦΑΜΠΡΙΤΣΙΟ
Κωδικός Πολιτείας2394-0013
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

renahronaki

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΗΒΛΥΝ ΚΟΤΤΟΝ
RONAN FRANK
€14.50 €7.25
(-50%)
Κερδίζετε €7.25
Ο νόμος των δρόμων
CONNELLY MICHAEL
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS