Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΓΕΡΟ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΣ: ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

+
-
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1710-0168
Τιμή Έκδοσης
€12.25
Τιμή Πολιτείας
€8.57
(-30%)
Κερδίζετε €3.68


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
1. Η "επιτομή του Ηρακλείδη" είναι ένα σύντομο κείμενο που περιέχει σε περίληψη, στοιχεία από την Αθηναίων Πολιτεία του Αριστοτέλη. Η αρχή του κειμένου αυτού - το χειρόγραφο περιέχεται σε κώδικα που βρίσκεται στο Παρίσι - η οποία αναφέρεται στην χαμένη αρχή του κειμένου του Αριστοτέλη, είναι η ακόλουθη :
[Στην αρχή οι Αθηναίοι είχαν βασιλεία. Όταν ο Ίων τους συγκέντρωσε σε μια πολιτεία τότε, για πρώτη φορά, ονομάστηκαν Ίωνες.
Ο Πανδίων, που έγινε βασιλιάς μετά τον Ερεχθέα, μοίρασε την εξουσία στους γιους του που ερίζαν μεταξύ τους. Ο Θησεύς, με διακήρυξη, συγκέντρωσε πάλι τους Αθηναίους με ίσα δικαιώματα. Πήγε στην Σκύρο όπου πέθανε. Τον έσπρωξε στον γκρεμό ο Λυκομήδης γιατί φοβήθηκε μην του πάρει το νησί. Μετά τα μηδικά οι αθηναίοι μετακόμισαν τα λείψανά του.
Από την εποχή των διαδόχων του Κόδρου οι Αθηναίοι δεν εξέλεγαν πια βασιλείς επειδή θεωρούσαν ότι ζούσαν με πολυτέλεια και είχαν γίνει μαλθακοί. Ένας από τους Κοδρίδες, θέλοντας ν' αποτεινάξει την κατηγορία αυτήν, όταν έπιασε έναν να μοιχεύεται με την κόρη του Λειμώνη, αυτόν τον σκότωσε δένοντάς τον κάτω από άρμα κι' εκείνην την έκλεισε μ' ένα άλογο έως ότου πεθάνει.
2. Οι οπαδοί του Κύλωνος που είχαν επιχειρήσει να επιβάλουν τυραννία και είχαν προσπέσει στον βωμό της θεάς (Αθήνας) εκτελέστηκαν από τον Μεγακλή και τους οπαδούς του. Και οι Αθηναίοι εξόρισαν τους δράστες ως ιερόσυλους. [...]
ΓΕΡΟ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΣ
"Το Πολίτευμα των Αθηναίων" - έτσι μεταφράζω, κάπως αυθαίρετα την δεύτερη Αθηναίων Πολιτεία που μας έχει περιέλθει από άγνωστο συγγραφέα - είχε συμπεριληφθεί στα έργα του Ξενοφώντος, που έχει γράψει μια "Λακεδαιμονίων Πολιτεία", αλλά από την αρχαιότητα κιόλας αμφισβητήθηκε η γνησιότητά του και αποδόθηκε στον άλλο Ξενοφώντα, τον ρήτορα, αλλά και αυτή η εκδοχή έχει απορριφθεί από την νεώτερη φιλολογία κι' έτσι, έως σήμερα, το έργο παραμένει αδέσποτο. Είναι πολύ σύντομο και του λείπει η αρχή. Το κείμενο που μας έχει περιέλθει αρχίζει έτσι: "Περί δε της Αθηναίων πολιτείας...". Ο συμπλεκτικός σύνδεσμος δε δεν βρίσκεται ποτέ στην αρχή του λόγου αλλά χρησιμοποιείται με τον αντίστοιχο σύνδεσμο μεν επομένως υπήρχε μια αρχή που χάθηκε, ένα πρώτο μέρος ίσως αρκετά εκτεταμένο. Αλλά ποιος ο συγγραφέας; Παραμένει άγνωστος κι επειδή οι άγνωστοι δεν αρέσουν στους φιλολόγους, οι Άγγλοι κυρίως ειδικοί του έβγαλαν ένα παρατσούκλι και τον ονόμασαν "Ο Γέρο-Ολιγαρχικός" με κάποια σχετλιαστική διάθεση. [...] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Α' ΜΕΡΟΣ
1. ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ
2. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ "ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ"
Β' ΜΕΡΟΣ
1. ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ
2. ΓΕΡΟ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΣ "ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ"
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων168
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΒΛΑΧΟΣ Σ. ΑΓΓΕΛΟΣ
Κωδικός Πολιτείας1710-0168
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Αρχαιολογία, leukokrino, tomray94

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Για τη γραφή
BUKOWSKI CHARLES
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75
Οθωμανική αυτοκρατορία 1300-1923
FINKEL CAROLINE
€27.75 €13.88
(-50%)
Κερδίζετε €13.87

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS