Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ

+
-
BAKOUNINE MIKHAIL
Κωδ. Πολιτείας: 1430-0112
Τιμή Έκδοσης
€18.02
Τιμή Πολιτείας
€12.61
(-30%)
Κερδίζετε €5.41


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το "Κρατισμός και Αναρχία" είναι το σημαντικότερο έργο του Μπακούνιν. Η επίδρασή του πάνω στο επαναστατικό κίνημα της εποχής του ήταν πολύ μεγάλη. Αποτελεί ένα καθρέφτη της Ευρωπαϊκής Ιστορίας του 19ου αιώνα, μέσα στο κοινωνικο-πολιτικό της πλαίσιο, αλλά και τη μοναδική ιστορική αναπαράσταση της αντίστοιχης περιόδου απ' τη σκοπιά των εργαζόμενων μαζών (απαλλαγμένη δηλαδή απ' τον παραμορφωτικό φακό της πολιτικής θεολογίας - αστικής ή μαρξιστικής). Αντίθετα με την "κλασσική" ιστοριογραφία, που βλέπει την ιστορία μόνο σα μια σύνθετη αλληλεπίδραση ηγετικών προσωπικοτήτων ή σα μια αλυσίδα πολιτικών αποφάσεων που παίρνονται από πάνω, ο Μπακούνιν διαπερνάει τη σύγχυση της επιφάνειας των γεγονότων και, προχωρώντας βαθιά, ακολουθεί τα ίχνη της αντικρατικής τάσης, της Κοινωνικής Επανάστασης, που δίνει την κυρίαρχη νότα στην ιστορική πορεία. Ταυτόχρονα, εντοπίζει κι ανιχνεύει την πορεία της παράλληλης κι αντιθετικής ιστορικής τάσης, που η σύγκρουσή τους διαμορφώνει την ιστορία, της συγκεντροποίησης και της ισχυροποίησης της κρατικής εξουσίας, του κρατισμού, απομυθοποιώντας, συνάμα, προφητικά τις ψευτολαϊκές του εκφράσεις - το "Λαϊκό Κράτος" των μαρξιστών και τις κρατιστικές αντιλήψεις του εξουσιαστικού σοσιαλισμού γενικά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ
ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1979
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕπιμέλειαΑΛΕΞΙΟΥ Β. ΝΙΚΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ ΜΙΧΑΗΛ
Κωδικός Πολιτείας1430-0112
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Βεδές Δημήτριος

Κριτικές για το προϊόν

[12/01/2023] Βεδές Δημήτριος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ καλό βιβλίο, το προτείνω. Αν και καθόλου υποστηριχτης της ιδεολογίας αυτής, παρόλαυτα, σε πολλά, είμαι σύμφωνος με την φιλοσοφία που πρεσβεύει ο αναρχισμός, και θα ήμουν ακόμα περισσότερο αν δεν υποστήριζε την βία ως μέσω επίτευξης αυτής. Ο Μπακούνιν είναι πολύ ενημερωμενος-διαβασμενος και παρουσιάζει όλη την οικονομικο-πολιτικη κατάσταση της εποχής, πράμα που μπορεί να κουράζει πολλούς. Το καλύτερο κομμάτι του βιβλίου είναι η αποδόμηση του Μαρξισμού σε κάθε ευκαιρία. Νομίζω οτι τέτοια επιχειρηματολογία κατά του κομμουνισμού δεν έχω διαβάσει πουθενά.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΤΑ ΦΟΝΩΝ
JAMES MARLON
€23.91 €11.96
(-50%)
Κερδίζετε €11.95
Βεντέτα
DIBDIN MICHAEL
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS