Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

+
-
BENJAMIN WALTER
Κωδ. Πολιτείας: 2584-0022
Τιμή Έκδοσης
€4.24
Τιμή Πολιτείας
€2.97
(-30%)
Κερδίζετε €1.27


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Υποκείμενο της ιστορικής γνώσης είναι η ίδια η μαχόμενη, καταπιεσμένη τάξη. Στον Marx εμφανίζεται σαν η τελευταία υποδουλωμένη, σαν η εκδικήτρια τάξη, που ολοκληρώνει το έργο της απελευθέρωσης στο όνομα γενεών ηττημένων. Αυτή η συνείδηση, που είχε μια σύντομη αναβίωση στον "Σπάρτακο", ήταν ανέκαθεν απορριπτέα από τους σοσιαλδημοκράτες. Κατόρθωσαν αυτοί μέσα σε τρεις δεκαετίες να εξαλείψουν σχεδόν το όνομα ενός Blanqui, που είχε συγκλονίσει με το μεταλλικό ήχο του τον περασμένο αιώνα. Κολάκευαν τον εαυτό τους αποδίδοντας στην εργατική τάξη του ρόλου ενός λυτρωτή των μελλουσών γενεών, ακρωτηριάζοντας έτσι τα νεύρα της πιο πολύτιμης δύναμής της. Με μια τέτοια διδασκαλία η τάξη ξέχασε τόσο το μίσος όσο και το πνεύμα θυσίας. Γιατί τρέφονται και τα δυο από την εικόνα των υποδουλωμένων προγόνων και όχι από το ιδανικό των απελευθερωμένων εγγονών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πάνω στην έννοια της ιστορίας
Θέσεις για τη φιλοσοφία της ιστορίας
Προσθήκη
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ 21ου ΑΙΩΝΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2014
Αριθμός σελίδων32
Διαστάσεις21x14
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΕΝΓΙΑΜΙΝ ΒΑΛΤΕΡ
Κωδικός Πολιτείας2584-0022
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

[08/07/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Οι 'θέσεις για τη φιλοσοφία της Ιστορίας' του Γερμανοεβραίου στοχαστή Walter Benjamin ανα-καλούν τις προκείμενες της στοχαστικής δράσης, συν-διαλέγονται με το εύρος της ιστορίας, με την 'δόκιμη' συνέχεια της, νοηματοδοτώντας την μαρξική διαλεκτική της εστίασης και των αλμάτων.. Με έναν λόγο που δύναται να ξεκλειδώσει τις αρετές της εμβάθυνσης ή και της επί τόπου μαθητείας, ο Walter Benjamin θέτει τον αναλυτικό λόγο του στο πεδίο του ιστορικού 'τώρα', του προσδιορισμού της ιστορίας ως 'μοναδικής' & συμβολικής λέξης.
[19/03/2014] asd1982.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ πυκνή γραφή σε αυτό το συμπυκνωμένο βιβλίο του Βάλτερ σε αντίθεση με τις παλαιότερες δουλειές του. Το κύκνειο άσμα του που πρέπει να διαβαστεί προσεκτικά και κριτικά(;) γραμμή,γραμμή. Καλή επιλογή από τη λέσχη κατασκόπων μιας και το συγκεκριμένο έλειπε για καιρό στην ελληνική γλώσσα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Το μικρό βιβλίο των μυστικών
GIBRAN KAHLIL
€11.10 €5.55
(-50%)
Κερδίζετε €5.55
Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ
€4.90 €2.45
(-50%)
Κερδίζετε €2.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS