Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΑΘΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ

ΜΑΘΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ

BLOOM ANTHONY
Κωδ. Πολιτείας: 1816-0005




Παρουσίαση

Η προσευχή συνειδητά ή υποσυνείδητα, έμμεσα ή άμεσα, πλήρως ή ατελώς, έχει την κεντρικώτερη θέσι στα θρησκευτικά βιώματα του άνθρωπου και αποτελεί "την λυδίαν λίθον" της γνησιότητος και πληρότητος αυτών.
Στον εξωχριστιανικό, αλλά και στο χριστιανικό θρησκευτικό κόσμο, πολλοί αντιμετωπίζουν την προσευχή ως αναζήτησι, ως ανάγκη, ως πρόβλημα, ως ασκητική επιδίωξη, ως μαγική πράξι, ως ηθική μεταρσίωσι, ως γνήσιο προσωπικό διάλογο με το θεό ή το θείο, ως λατρευτική πληθωρικότητα ή ως εκστατική μυστικότητα.
Η προσευχή, όχι μόνον ως πανανθρώπινος ιστορικός θρίαμβος κατά του δεϊσμού και του υλιστικού θετικισμού, αλλά και ως απαύγασμα του πνευματικού είναι του ανθρώπου, ιδιαίτερα για το χριστιανό, αποτελεί την ευγενεστέρα έκφρασι των επιδόσεών του και είναι συνάμα το σωσίβιον των αμαρτανόντων, το πύρινον άρμα των αγίων, το Προδρομικό δώμα της Πεντηκοστής, η δόξα των Αγγέλων, η μυστική προσπέλασι των άρρητων μυστηρίων της Θείας Οικονομίας, ο μυστικός θάλαμος όπου συναντάται ο πεσμένος άνθρωπος με τον Λυτρωτή του. Η σύγχρονη αντίληψι της επιστήμης της ψυχολογίας για την προσευχή και η συνεχώς αυξανομένη κυκλοφορία της νηπτικής πατερικής γραμματείας έχει δημιουργήσει στο θρησκευόμενο αναγνωστικό κοινό της χώρας μας έντονο ενδιαφέρον για την ουσία, τη μέθοδο και το νόημα της προσευχής.
Οι εκδόσεις "Έλαφος", ως ευαίσθητη κεραία στη σύγχρονη εκδοτική προσπάθεια του τόπου μας, παραδίδουν στους πιστούς τη μετάφρασι του βιβλίου School of Prayer (Σχολείο για Προσευχή) που έχει γραφεί από τον Αρχιεπίσκοπο των Ρώσων της διασποράς στην Ευρώπη, Σεβασμιώτατον Αντώνιον Bloom. Η έκδοσις έγινε με την ελπίδα ότι πολλά -κυρίως πρακτικά- θέματα που αναφέρονται στην προσευχή θα εύρουν σωστή τοποθέτησι ή απάντησι και πολλοί θα ενισχυθούν στην προσευχή, ώστε βαθμιαία αλλά σταθερά η ζωή τους να γίνη προσευχή και η προσευχή να είναι η ζωή τους. (Από τον πρόλογο του Αρχιμ. Αντώνιου Ρωμαίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΛΟΥΜ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ
ΠΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΟ ΘΕΟ
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΑΤΕΝΙΣΗΣ
Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΣΤΑΡΕΤΣ ΣΙΛΟΥΑΝΟΣ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSCHOOL FOR PRAYER
ΕκδότηςΗ ΕΛΑΦΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2009
Αριθμός σελίδων128
Διαστάσεις19x13
ΠρόλογοςΡΩΜΑΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΜετάφρασηΓΚΑΝΟΥΡΗ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΛΟΥΜ ΑΝΤΟΝΙ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΡΟΖ)
Κωδικός Πολιτείας1816-0005
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dpetriki

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

koureas, christosnsm2, profkk79, mary.kypreou, wolverine.69, gtrakakis, CostasZfs, e1rini, geky, eleutheriakos7, jomberiadis, ThanosNN

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΟΜΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ
STOKER BRAM
€18.00 €9.00
(-50%)
Κερδίζετε €9.00
ΗΧΟΣ ΛΕΠΤΟΣ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
€19.45 €9.72
(-50%)
Κερδίζετε €9.73

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS