Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ - ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ

ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ

+
-
BLOOM HAROLD
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0039
Τιμή Έκδοσης
€16.45
Τιμή Πολιτείας
€11.52
(-30%)
Κερδίζετε €4.93


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το μικρό αυτό βιβλίο προσφέρει μια θεωρία της ποίησης μέσα από μια περιγραφή της ποιητικής επίδρασης ή της ιστορίας των ενδοποιητικών σχέσεων. Ένας από τους στόχους αυτής της θεωρίας είναι διορθωτικός: να απεξιδανικεύσει τις κρατούσες εκδοχές για το πώς ένας ποιητής συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός άλλου. Ένας ακόμη στόχος, διορθωτικός κι αυτός, είναι να προσπαθήσει να προσφέρει μια ποιητική που θα προωθήσει μια πιο επαρκή πρακτική κριτική. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Το βιβλίο αυτό του Harold Bloom (-1930) πρωτοκυκλοφόρησε το 1973. Ο Bloom, με τον Derrida, τον De Man, τον J. Hillis-Miller και τους κριτικούς του Yale, έχει συμμετάσχει ενεργητικά στη θεωρία του αποδομητισμού (deconstruction). Η ελληνική έκδοση συνοδεύεται από μία εκτενή κριτική του Paul de Man. (Από την παρουσίαση του εκδότη)

"Ο Μπλουμ δεν θέλησε απλώς να προτείνει μια ερμηνεία του ποιητικού φαινομένου αλλά να οργανώσει ένα ερμηνευτικό σύστημα που η καθολικότητά του να διαθέτει την εγκυρότητα και την αυτοτέλεια ενός θρησκευτικού ποιήματος ή (που είναι το ίδιο πράγμα) μιας θρησκευτικής αίρεσης. Συνδύασε λοιπόν εύστοχα ανόμοιες θεωρητικές προσεγγίσεις και συγχρόνισε με αξιοθαύμαστη μαεστρία σκοτεινές κοσμολογίες και αντίθετες μεθοδολογίες, με απώτερο στόχο την ανάδυση μιας "πρακτικής κριτικής" που να διαθέτει τη γοητεία του μοναδικού και τη δύναμη του διαφορετικού." (Από την Εισαγωγή του Δ. Δημηρούλη).

"Ο Μπλουμ αψήφησε τις ορθοδοξίες που κυριαρχούν σε αυτό το χώρο κι έδειξε ότι προτιμά να ακολουθεί τον δικό του δρόμο. Το ίδιο το σχήμα των πραγμάτων, που βασίζονται σε όρους όπως αιτία, αποτέλεσμα, κέντρο και νόημα, τίθεται υπό ερώτηση. Βάζοντας ένα τέτοιο ερώτημα το βιβλίο του Μπλουμ ίσως είναι πολύ πιο ανατρεπτικό, σε σχέση με την παράδοση, απ' ό,τι ισχυρίζεται. [...] Το νήμα αυτού του στοχασμού οδήγησε τον Μπλουμ βαθιά μέσα στον δικό του λαβύρινθο. Πιθανώς να αποδειχθεί ότι ο Χάρολντ Μπλουμ υπήρξε, στην κατανόηση των σχημάτων της παρανάγνωσης, καθώς και στην κατανόηση του ρομαντισμού, πιο μπροστά από τον καθένα μας." (Paul De Man)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE ANXIETY OF INFLUENCE - A THEORY OF POETRY
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 1989
Αριθμός σελίδων210
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΔΗΜΗΡΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜετάφρασηΔΗΜΗΡΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΛΟΥΜ ΧΑΡΟΛΝΤ
Κωδικός Πολιτείας0020-0039
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Krvag, geopap1984, Nefeli Karapiperi, blacknarcissus

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΑΚΙΝΘΟΥΣ
ΦΡΥΓΑΝΑ ΕΥΗ
€14.90 €7.45
(-50%)
Κερδίζετε €7.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS