Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΒΟΛ/ΚΗ Α+Β+Γ/ΕΛ ΘΕΩ Κ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ: Α', Β', Γ' ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΒΟΛΟΝΑΚΗΣ Κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0743-0100




Παρουσίαση

Η επιλογή της ύλης για την εκμάθηση των αρχαίων Ελληνικών από το μαθητή της Α' και της Β' ΛΥΚΕΙΟΥ, υποψήφιο των σχολών της θεωρητικής κατεύθυνσης, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.
Η ύλη αυτή πρέπει να βρίσκεται μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων ενός μαθητή της Α' και Β' Λυκείου, που για πρώτη φορά ως υποψήφιος των σχολών της θεωρητικής κατεύθυνσης αρχίζει να μελετά συστηματικά τον αρχαίο Ελληνικό λόγο.
Οι ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΙ κανόνες, τα ΣΧΟΛΙΑ, το ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ, οι ΑΣΚΗΣΕΙΣ και τα ΘΕΜΑΤΑ που του δίνονται με το βιβλίο αυτό έχουν ως στόχο να μην τον κουράσουν, με τον τρόπο που του δίνονται, και ταυτόχρονα να γίνουν εύκολα κτήμα του.
Με τις προϋποθέσεις αυτές ο μαθητής θα αγαπήσει το μάθημα και η ενασχόλησή του μ' αυτό θα είναι ευχάριστη και πολύ αποδοτική.
Στο βιβλίο αυτό παραθέτω βασικούς συντακτικούς κανόνες [χωρίς πολλές λεπτομέρειες κάτοχος πολλών λεπτομερειών ο μαθητής θα γίνει στη Γ' Λυκείου] και λεξιλόγιο της αττικής πεζογραφίας όχι μόνο με τη βασική σημασία των λέξεων, αλλά και με άλλες σημασίες που παίρνουν οι λέξεις.
Στις ασκήσεις του Α' μέρους και στα θέματα του Β' μέρους του βιβλίου θα επιχειρήσει να εφαρμόσει ό, τι έγινε κτήμα του με τη μελέτη των συντακτικών κανόνων και των σχολίων που παραθέτω θα προσπαθήσει να αναγνωρίσει συντακτικά όλες τις λέξεις των ασκήσεων και των θεμάτων και στη συνέχεια να μεταφράσει πιστά τις ασκήσεις και τα θέματα.
Για να διαπιστώσει το μέγεθος της επιτυχίας του, παραθέτω λεπτομερή συντακτική ανάλυση των ασκήσεων και των θεμάτων, στοιχεία που κι αυτά θα το βοηθήσουν στο έργο του.
Η επιλογή της ύλης έγινε με ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή αυτή με βοήθησε η μακρόχρονη μελέτη των αρχαίων Ελληνικών και η πολυετής πείρα μου στη διδασκαλία τους.
Στο βιβλίο αυτό παραθέτω την ύλη με τρόπο απλό, κατανοητό και κυρίως ΜΕΘΟΔΙΚΟ, τρόπους που ένας δάσκαλος και μελετητής των αρχαίων Ελληνικών γραμμάτων ξέρει να δώσει.
Η εργασία μου αυτή, πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ το μαθητή της Α' και της Β' ΛΥΚΕΙΟΥ, υποψήφιο των σχολών της θεωρητικής κατεύθυνσης, και κυρίως εκείνον που δεν είναι εύκολο να παρακολουθήσει ειδικούς για το αδίδακτο κείμενο φιλολόγους φροντιστές.
ΠΡΟΣΟΧΗ. Η βοήθεια του βιβλίου αυτού θα πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, αν ο μαθητής ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες που του δίνονται στην αρχή κάθε μαθήματος τότε δε θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην ανάλυση και μετάφραση των ασκήσεων του Α' μέρους και των θεμάτων του Β' μέρους. (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΒΟΛΟΝΑΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1998
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας0743-0100
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

tsoufima

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!
SCHULZ M. CHARLES
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60
Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS