Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ

ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ

+
-
ΧΑΣΑΠΗΣ Σ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1845-0002
Τιμή Έκδοσης
€28.62
Τιμή Πολιτείας
€21.46
(-25%)
Κερδίζετε €7.16


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Αδύνατον είναι να προσδιορισθή και να καθορισθή χρονολογικώς από πότε ο άνθρωπος είχεν αρχίσει να ενδιαφέρεται και να παρατηρή τας κινήσεις του Ηλίου, της Σελήνης, των Πλανητών και των άλλων φυσικών φαινομένων που προκαλούσαν την προσοχήν του. Η ανατολή και η δύσις του Ηλίου, η ανατολή και η δύσις της Σελήνης και αι μερικαί και αι ολικαί εκλείψεις των, οι μετεωρίται που διέσχιζον φλεγόμενοι την νύχτα τον ουρανόν, η εμφάνισις και η εξαφάνισις των κομητών, αι καταιγίδες, τα χιόνια και οι παγετώνες, οι κεραυνοί, τα ηφαίστεια και οι σεισμοί τον επροβλημάτιζον συνεχώς και ολίγον κατ' ολίγον, τον ηνάγκασαν να σκέπτεται και να ερευνά, άλλοτε διαπορών και άλλοτε περιδεής (τρέμων από φόβον), τας αιτίας αυτών των φαινομένων. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΗΛΙΟΣ (ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ)
Σειρά
Αριθμός σελίδων450
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΠΑΣΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κωδικός Πολιτείας1845-0002
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

aposdrak, eleutheriakos7, master1595

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

d.varveris_1988

Κριτικές για το προϊόν

[07/03/2018] Βιβλιοφάγος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Πολλα συγχαρητηρια στον αναγνωστη thanuser που δημοσιευσε αυτη την κριτικη,οπου συμφωνω απολυτως με τις παρατηρησεις του!Πλην καποιων δικων μου σχολιων σε διαφορα μπλογκ και φορουμ,ειναι η πρωτη φορα που βλεπω μια διαδικτυακη κριτικη στο συγκεκριμενο,ενδιαφερον αλλα αμφιλεγομενο(αμφιλεγομενο ως προς την συγκεκριμενη εκδοση)βιβλιο.Κριτικη οπου να αναφερει το τι συμβαινει με την εκδοση που εκανε ο Πασσας και κυριως τα σχολια του πανω στην ενδιαφερουσα εργασια του αστρονομου Κωνσταντινου Χασαπη,σχετικα με την χρονολογηση των Ορφικων υμνων.Το αν το συμπερασμα του Χασαπη περι χρονολογησης των Ορφικων υμνων περι το 1600 πΧ(βασει των αστρονομικων παρατηρησεων που ο Χασαπης υποστηριξε οτι βρηκε μεσα στους υμνους),ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα,ειναι θεμα που επαφιεται σε ειδικοτερους απο εμενα(αστρονομους,αρχαιολογους,φιλολογους κλπ).Αυτο που ομως δεν γινεται να μην σχολιασω,ειναι το γεγονος οτι ο Πασσας επελεξε να διαστρεβλωσει τα συμπερασματα του Χασαπη ο οποιος κατεληξε σε αυτη την χρονολογηση που ανεφερα παραπανω,βασει 2 αστρονομικων φαινομενων που εντοπισε μεσα στα κειμενα,ενα που συνεβη μεταξυ 3000 και 1800 πΧ(και μονο τοτε) κι ενα που συνεβη 2 φορες,11.853(την οποια και απερριψε διοτι κανενα στοιχειο δεν υπαρχει που να αποδεικνυει οτι οι ανθρωποι εκεινης της εποχης ειχαν τετοιες προηγμενες γνωσεις)και 1366 πΧ.Αρα το 1600 πΧ προκυπτει σαν ενας μεσος ορος μεταξυ των δυο περιοδων(3000-1800 και 1366).Ο Πασσας παρολα αυτα,με διαφορες θεωριες,αποδεχεται αυθαιρετως το 11.853 ως χρονολογηση των Ορφικων υμνων και ετσι στηνει ολη την θεωρια του περι "αυτοχθονων και αρχαιοτερων ολων των υπολοιπων λαων" Ελληνων,την οποια αναπαραγουν ολοι οι "επιγονοι" του(πχ ο Κωνσταντινος Πλευρης οπου μαλιστα στο βιβλιο του "Ο Ρατσισμος" γραφει οτι γενικα τα Ορφικα-και οχι μονο οι Ορφικοι Υμνοι που μελετησε ο Χασαπης,ειναι κειμενα του 11.853 πΧ).Πληρη καταρριψη των "αυτοχθονιστικων" θεωριων του Πασσα μπορει να βρει καποιος στο βιβλιο του Δημητρη Ευαγγελιδη "Μη Συμβατικες Θεωριες".
[06/03/2018] thanuser.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η παρούσα έκδοση περιέχει και πολλά θετικά και πολλά αρνητικά. Τα θετικά φυσικά είναι ο λόγος να επιλέξει κάποιος το συγκεκριμένο βιβλίο καθώς όχι μόνον παραθέτει τους Ορφικούς ύμνους, τα Λιθικά και τα Αργοναυτικά αλλά εμπεριέχει πολύ ενδιαφέρουσα και εκτενή εισαγωγή του Χασάπη μαζί με όλα τα σχόλια και τους οπωσδήποτε σχετικούς ύμνους του Καλλιμάχου και του Μουσαίου. Ακόμα περιέχει και την, επίσης οπωσδήποτε άσχετη ρομαντική ιστορία του Μουσαίου «Ἡρὼ καὶ Λέανδρος». Η μετάφραση του Σ. Μαγγίνα είναι εν πολλοίς φιλολογική με πολλές επεξηγήσεις (των οποίων πολλές περιττές). Όσο για τα αρνητικά: Ο Πασσάς χαρακτηρίζεται από ακρότητες σχετικά με ό,τι εκάστοτε υποστηρίζει. Όλοι οι λαοί πλήν των Ελλήνων είναι καθυστερημένοι (κυριολεκτικώς τε και μεταφορικώς), όλοι οι αρχαίοι δεν είπαν τίποτε πέραν του να αναμασούν και να κανιβαλίζουν τον Ορφέα κ.ά. Μας εξηγεί (ο Χασάπης) τους μύθους των Ελλήνων Ορφικών αλλά ο Πασσάς κρίνει τους άλλους λαούς (Αιγυπτίους, Ασσυρίους, «Ασίνους») σαν να εννοούσαν τους μύθους των ως πραγματικότητα. Σε πολλά βέβαια έχει δίκιο αλλά όταν χαρακτηρίζεις τους εκφέροντας άλλες απόψεις ηλιθίους και όσα άλλα καταντά πολλές φορές γραφικός. Όστις διαφωνεί μαζί του (όπως ο Χασάπης στην ημερομηνία συγγραφής των μύθων, όπου και καταλήγει σε 2 ημερομηνίες και επιλέγει την νεωτέρα) είναι πλανημένος ή άτολμος μπροστά στο κατεστημένο των Σιωνιστών. ´Οπως είπα σε πολλά έχει δίκιο αλλά ο λίαν επιθετικός τρόπος γραφής του και οι ατελείωτες παραπομπές του σε 1-2 του βιβλία εν είδει θείας θεσφάτου αποκαλύψεως σε εκνευρίζει. Επίσης ο αναγνώστης στον επίλογο δεν ενδιαφέρεται να διαβάζει για τους «προδότες» Κ.Καραμανλή-Α.Παπανδρέου, τον καλό Βασιλέα και τον φόβο του Κομμουνισμού όταν συνέγραφε. Εξαιρετικά πυκνογραμμένο στην «καθαρεύουσα της δικτατορίας» (δηλαδή όσο πιο απλοποιημένη γίνεται) με δυσδιάκριτη έντονη γραμματοσειρά. Πολλές φορές -εκτός του αρχαίου κειμένου- παραλείπεται η υπογεγραμμένη και η οξεία παντού αντικαθιστά την βαρεία.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΩΣ ΠΕΔΙΟ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΙΑΣ
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS