Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
2ΤΟΜΟ Ο ΖΟΦΕΡΟΣ ΟΙΚΟΣ ( ORBIS LITERAE 13 /ΣΕΙΡΑ )

Ο ΖΟΦΕΡΟΣ ΟΙΚΟΣ (ΔΙΤΟΜΟ)

+
-
DICKENS CHARLES
Κωδ. Πολιτείας: 0920-0961
Τιμή Έκδοσης
€42.79
Τιμή Πολιτείας
€29.95
(-30%)
Κερδίζετε €12.84


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το σημαντικότερο, συναρπαστικότερο και πιο εμβληματικό μυθιστόρημα (κατά Χάρολντ Μπλουμ, αλλά και σύμφωνα με σύνολη την κριτική) ενός από τους μεγαλύτερους αφηγητές της παγκόσμιας λογοτεχνικής παράδοσης. Βαθύτατος γνώστης των ανθρώπινων τύπων, αμείλικτος κατήγορος της κοινωνικής αδικίας, εντελής πεζογράφος που ποτέ δε βρήκε μιμητές στη γλώσσα του, ο Κάρολος Ντίκενς χτίζει με ενάργεια ένα πολυδαίδαλο σύμπαν, όπου ο σύγχρονος αναγνώστης μπορεί να βρει καταφυγή, πραγματικό ενδιαφέρον και υψηλή αισθητική απόλαυση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

[...] Η ειρωνεία αποτελεί βασικό γνώρισμα της τέχνης του Ντίκενς σε όλα τα μεγάλα έργα του. Δεν μπορούσε να λείπει και από τον Ζοφερό Οίκο. Το μυθιστόρημα είναι η πληρέστερη αποτύπωση των κοινωνικών ηθών και της παρακμής της βικτωριανής Αγγλίας. Ο συγγραφέας επέλεξε ως στόχο του το αρχαϊκό για την εποχή δικαστικό σύστημα και μέσα από την αδυσώπητη κριτική εναντίον του απογυμνώνει τις προκαταλήψεις, τη σεμνοτυφία, τα στερεότυπα και την ηθική και πνευματική καθυστέρηση μιας εποχής κατά την οποίαν η Βρετανία ήταν μεν αυτοκρατορία αλλά στο εσωτερικό της παρέμενε μια βαθύτατα συντηρητική και κατασταλτική κοινωνία που ο πουριτανισμός της στηριζόταν σε μιαν ατελείωτη σειρά από κοινωνικά στερεότυπα. Μια κοινωνία επιπλέον κομμένη στα δύο, με την αριστοκρατία μακριά από τον λαό και τον λαό χωρίς πυξίδα.
Κι εδώ, όπως και στα υπόλοιπα έργα του, ο έντονος λαϊκός χαρακτήρας είναι εμφανής. Κανείς Άγγλος συγγραφέας προ ή μετά δεν περιέγραψε το βρετανικό προλεταριάτο όπως ο Ντίκενς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τον άφησε αδιάφορο η μεσαία τάξη και η αριστοκρατία. Ο διχασμός και η πνευματική καθυστέρηση μιας κοινωνίας αποτυπώνονται πρωτίστως στο δικαστικό της σύστημα. Όταν οι δικαστικές υποθέσεις τραβούν σε απαράδεκτο μάκρος αποδεικνύεται ότι η κοινωνία νοσεί και η καθυστερημένη απόδοση δικαιοσύνης είναι η μεγαλύτερη αδικία που μπορεί να φανταστεί κανείς, αφού κρατά κατά κάποιον τρόπο όλη την κοινωνία σε διαρκή υποδικία. Δεν είναι ίσως τυχαίο που πολλοί υποστηρίζουν ότι εξαιτίας αυτού του βιβλίου βελτιώθηκε το νομικό σύστημα της Αγγλίας. --- Από κείμενο του ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΒΙΣΤΩΝΙΤΗ στο translatum.gr, στις 2/12/2008
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE BLEAK HOUSE
ISBN139789600112610
ΕκδότηςGUTENBERG
ΣειράORBIS LITERAE
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2009
Αριθμός σελίδων1416
Διαστάσεις20x12
ΜετάφρασηΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ-ΛΑΙΝΑ ΚΛΑΙΡΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΙΚΕΝΣ ΤΣΑΡΛΣ
Κωδικός Πολιτείας0920-0961
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[23/04/2023] Gerasczman.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα ανυπέρβλητο αριστούργημα, το κορυφαίο του Ντίκενς. Εκπληκτική παρουσίαση της Βικτωριανής εποχής, με αξέχαστους χαρακτήρες, μοναδική ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα, ένας καταπέλτης για το δικαστικό σύστημα. Η μαγεία του Ντίκενς σε όλο του το μεγαλείο. Τέλος, εκπληκτική η μετάφραση, ένας μεταφραστικος άθλος από την Κλαίρη Παπαμιχαήλ. Συγχαρητήρια στις εκδόσεις Gutenberg.
[13/05/2022] apgkiz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Αν κάποιος έχει χρόνο και διάθεσή να καταπιαστεί με το συγκεκριμένο κλασικό έργο σίγουρα δεν θα ζημιωθεί. Κοινωνικά, πολιτικά, δικαστικά, διαπροσωπικά ζητήματα θίγονται μεταξύ άλλων εντός του. Σίγουρα έχει γραφτεί σε άλλες εποχές με διαφορετικά λογοτεχνικά πρότυπα και σε μερικές (ευτυχώς ελάχιστες) περιπτώσεις πλατιάζει. Ωστόσο ακόμα και σε αυτές τις περίπτωσεις δεν χάνει το ενδιαφέρον του κεντρίζοντας την προσοχή του αναγνώστη. Η μετάφραση άθλος, θα επιθυμούσα να υπάρχει και ένα εισαγωγικό υπόμνημα με τα πρόσωπα του έργου.
[17/02/2022] Celestial.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εμφανώς και απαράμιλλα, το πιο αριστουργηματικό και δαιδαλώδες έργο του Ντίκενς. Όλη η μαεστρία, η επιδεξιότητα στο γράψιμο, οι χαοτικές ιδέες με τους έντονους και ερμητικούς χαρακτήρες, οι γλαφυρές και αξιόπιστες εικόνες, τα αγχωτικά και αγωνιώδη αυτοτελή επεισόδια, η λαβυρινθώδης ροή, ενώνονται σε αυτό το αυστηρώς δομημένο συνονθύλευμα αποκρυσταλλώνοντας την ερεβώδη, Βικτωριανή εποχή του συγγραφέα. Μπορεί τα μετέπειτα έργα του Ντίκενς, όπως το Μεγάλες Προσδοκίες, το Ιστορία των Δύο Πόλεων, κ.λπ., να είναι τα πιο επιφανή και πολυδιαβασμένα του ιδίου, αλλά ο Ζοφερός Οίκος δεν είναι ο παραδοσιακός, κλασικός Ντίκενς. Σε αυτό το έργο, το ίδιο το έργο υπερέβη τον Ντίκενς, σαν μια μπετοβενική μελωδία που παρασέρνει με την ορμή της τον ακροατή, ενώ εκμηδενίζει τον συνθέτη της.
[14/04/2019] kikujiro.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σ' αυτό το κολοσσιαίο μυθιστόρημα είναι εντυπωσιακό το πως Ο Ντίκενς διαχειρίζεται μια πληθώρα χαρακτήρων χωρίς να στερεί από κανέναν την μοναδικότητά του. Με το γλαφυρό χιούμορ του δίνει γροθιά στο δικαστικό σύστημα της εποχής και στην κοινωνία ενός Λονδίνου που έζεχνε ποικιλοτρόπως.
[10/03/2017] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο Ζοφερός οίκος αποτελεί ένα εμβληματικό μυθιστόρημα, ενδεχομένως το καλύτερο του Τσαρλς Ντίκενς. Είναι πράγματι ενδιαφέρον να βλέπεις πως διαμορφώνονται οι αφηγηματικές τεχνικές που θα επηρεάσουν τη συγγραφή για τους επόμενους δύο αιώνες. Μα και πάλι εκπλήσσουν ο περιγραφικός πλούτος και οι ευφάνταστες μεταφορές. Πρόκειται για ένα σκοτεινό μυθιστόρημα εποχής που ασκεί κριτική στη δικαστική νωθρότητα και κατ'επέκταση στιγματίζει την κοινωνική αδικία και την ανθρώπινη ένδεια. Με έντονη ειρωνική διάθεση στήνει μία άρτια πλοκή με έξοχες ψυχολογικές σκιαγραφήσεις και μετρημένο μυστήριο, ώστε δεν αναζητάς την ανατροπή στην τελευταία σελίδα, μα χορταίνεις την αφήγηση.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Βεντέτα
DIBDIN MICHAEL
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ
HOFFMANN E.T.A.
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS