Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΘΥΜΑ ΚΑΙ Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ // ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΤΟ ΘΥΜΑ ΚΑΙ Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

+
-
EDOGAWA RANPO (TARO HIRAI)
Κωδ. Πολιτείας: 1890-0064
Τιμή Έκδοσης
€14.84
Τιμή Πολιτείας
€10.39
(-30%)
Κερδίζετε €4.45


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Περίπατος στην όχθη του ποταμού Έντο είναι η κατά λέξη μετάφραση των ιδεογραμμάτων που χρησιμοποίησε ο διάσημος συγγραφέας Χιράι Τάρο [1894-1965], ιδρυτής της γιαπωνέζικης αστυνομικής λογοτεχνίας, για να συνθέσει το ψευδώνυμό του, Εντογκάουα Ράνπο, που ταυτόχρονα είναι και ο αναγραμματισμός του ονόματος Έντγκαρ Άλλαν Πόου.
Στο κέντρο της πλοκής του πολύκροτου μυθιστορήματός του "Το θύμα και η σκιά του" - που παίχτηκε στον γιαπωνέζικο κινηματογράφο, ενώ μια νέα κινηματογραφική παραγωγή ετοιμάζεται φέτος στη Γαλλία - ένας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων εγκαταλείπει την πένα για να περάσει στη δράση. Ποιος μπορεί να προβλέψει τις κινήσεις του; Μια γοητευτική κυρία συναντά έναν άλλο συγγραφέα που αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει τον αινιγματικό συνάδελφο. Ο περίπατος στην όχθη του ποταμού Έντο σύντομα γίνεται κατάβαση στην κόλαση. Απειλητικά γράμματα, ένα γυμνό μασκαρεμένο πτώμα στο ποτάμι, ένα κουμπί από γάντι, ερωτικά ραντεβού και ακόλαστα πάθη, η τελική αναμέτρηση συνεχώς αναβάλλεται κι η ερώτηση μένει χωρίς απάντηση. Ποιος είναι το θύμα και ποιος η σκιά του; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Ράνπο Εντογκάουα, ψευδώνυμο του Τάρο Χιράι (1894-1965), είναι ο ιδρυτής της αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ιαπωνία. Θαυμαστής του Κόναν Ντόυλ και του Πόε, προς τιμήν του οποίου συνθέτει το ψευδώνυμό του, πρωτοεμφανίζεται το 1922 και σύντομα γνωρίζει την επιτυχία. (Από τον εκδότη)

Περιεχόμενα

Το θύμα και η σκιά του
Το ψυχολογικό τεστ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςINJU, 1925 - SHINRI SHIKEN, 1925
ΕκδότηςΗΡΙΔΑΝΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1992
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΝΙΟΥ ΛΙΑΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΝΤΟΓΚΑΟΥΑ ΡΑΝΠΟ (ΤΑΡΟ ΧΙΡΑΙ)
Κωδικός Πολιτείας1890-0064
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

TasosK2, ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Κριτικές για το προϊόν

[06/02/2015] Magda1990.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το συγκεκριμένο βιβλίο περιέχει δύο ιστορίες, η πρώτη μεγαλύτερη σε έκταση με τον τίτλο Το θύμα και η σκιά του και η δεύτερη με το τίτλο Ψυχολογικό τεστ. Εξαιρετικές ιστορίες, με γρήγορη πλοκή και εξαιρετική περιγραφή! Αυτό που με τράβηξε είναι ο αναγραμματισμός του ονόματος του συγγραφέα που βγαίνει από το όνομα του πάτερα του αστυνομικού μυθιστορήματος Edgar Allan Poe. Το Edogawa Rampo κυριολεκτικά σημαίνει “chaotic steps along the river Edo” = χαοτικά βήματα δίπλα στο ποτάμι Edo (όπου Edo είναι και ονομασία ιστορικής περιόδου της Ιαπωνίας αλλά και παλαιό όνομα της σημερινής πόλης του Τόκυο) Το πραγματικό όνομα του συγγραφέα είναι Tarō Hirai (Ιαπωνίας συγγραφεύς και κριτικός). Λένε πως ήταν ο πρώτος στην Ιαπωνία που έγραψε αστυνομικά μυθιστορήματα‎ (μιλάμε για την περίοδο πριν τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο) και που δημιούργησε μια λογοτεχνική "σκιά" επάνω από το συγκεκριμένο είδος γραφής που τον κατέστησε πρώτο στην Ιαπωνία. Πήρε βοήθεια από την δυτική λογοτεχνία (Poe/ Doyle), την μετέφερε και την προσάρμοσε με τον τρόπο του, στην λογοτεχνία της ανατολής.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η άνοδος του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην εξουσία 1954-1956
ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΝΘΗΣ
€16.54 €8.27
(-50%)
Κερδίζετε €8.27
ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
CAMUS ALBERT (NOBEL 1957)
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS