Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟ

+
-
ΕΛΥΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ (ΝΟΜΠΕΛ 1979)
Κωδ. Πολιτείας: 4350-0307
Τιμή Έκδοσης
€8.00
Τιμή Πολιτείας
€5.60
(-30%)
Κερδίζετε €2.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ήτανε δειλινό, καλοκαίρι κι από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα έφταναν οι φωνές των παιδιών πού έπαιζαν έξω στις πρασιές, γύρω από ένα μεγάλο συντριβάνι. Να συνεχίζεται η ζωή έτσι, χωρίς να γνοιάζεται κανείς αν την ίδια εκείνη στιγμή μπορούσε να χάνεται μια ύπαρξη πολύτιμη, μου φαινότανε ανυπόφορο. Δεν είχα παρά να συμμαχήσω με την ήττα. Έφυγα για την Αίγινα και δεν ξαναγύρισα παρά για να προστεθώ στην μικρή πομπή που ακολούθησε το φέρετρό του εκεί, στην Κηφισιά, σ' ένα μικρό κοιμητήριο γαλήνιο, ήμερο σαν την ψυχή του. Τώρα οι επαναστάσεις όλες είχαν κάνει το δρόμο τους κι ένα λουλούδι ξανατολμούσε ν' αρθρώσει το όνομά του. Η οικουμένη επέστρεφε στην Αττική τον άνθρωπο που της δανείστηκε για μια στιγμή. Δεν ήταν θάνατος αυτός αλλά ένα φύσημα ελαφρύ κι ύστερα τα πουλιά και το κελαϊδητό τους -μια συνέχεια στην ποίηση κείνου που χάνονταν εδώ για να ξαναβρεθεί κερδισμένος αλλού, για πάντοτε, μέσα στους γαλάζιους ατμούς τ' ουρανού και τις λευκές πέτρες". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΥΨΙΛΟΝ / ΒΙΒΛΙΑ
ΣειράΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 1980
Αριθμός σελίδων78
Διαστάσεις18x11
ΕπιμέλειαΚΑΛΟΚΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδικός Πολιτείας4350-0307
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geopap1984

Κριτικές για το προϊόν

[28/08/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μια αναφορά του Οδυσσέα Ελύτη στον φίλο του και συνοδοιπόρο Ανδρέα Εμπειρίκο, μα ταυτόχρονα μία ανάλυση του -αδημοσίευτου τότε- έργου του, μία σύντομη βιογραφία κι εν τέλει ένα δοκίμιο για την ποίηση, την ωραιότητα της τέχνης και τον απλό άνθρωπο. Ο ποιητής χρησιμοποιεί λυρική γλώσσα, αισθηματολογεί -αισθηματολογία κι όχι υπερευαισθητισμός, όπως γράφει άλλωστε-, σκιαγραφώντας ουσιαστικά -κι ελλειπτικά-, μέσω της ποίησης του Εμπειρίκου, το κοινωνικό-πολιτικό πλαίσιο της σύγχρονης τους εποχής.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΛΧΗΜΕΙΑ
GILCHRIST CHERRY
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00
ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΑ ΠΕΔΙΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€19.80 €8.91
(-55%)
Κερδίζετε €10.89

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS