Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ

ΓΑΡΙΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0650-0122




Παρουσίαση

"Αθήνα και πάλι Αθήνα" είναι ο τίτλος των αναμνήσεων του Αθηναιολάτρου συναδέλφου Τηλεμάχου Γαρίου που μας γυρίζουν στα ωραία ρομαντικά χρόνια που είναι ανεπανάληπτα. Μέσα στη σημερινή τεχνολογική πρόοδο, μέσα στα αφάνταστα κομφόρ της εποχής μας, αλλά και μέσα στον αγχώδη ρυθμό της και τα καυσαέρια, που καταστρέφουν το "ιοστεφές άστυ", η επάνοδος έστω και υπό μορφή νοσταλγίας, στους καλούς -ίσως αφελείς- αλλά πάντα ωραίους εκείνους καιρούς είναι μια παρηγοριά.
Ο φίλος Γάριος με τη γλαφυρή περιγραφική του ικανότητα, αλλά και με την προσήλωση που έχει στα νοσταλγικά εκείνα χρόνια -μέσα στα οποία και εκείνος υπήρξε, κατά κάποιο τρόπο, ένας από τους νεαρούς λέοντες των σαλονιών της εποχής- δεν αρκείται να μας θυμίσει απλώς το ωραίο παρελθόν. Ξαναφέρνει κοντά μας τους ανθρώπους που το χαρακτηρίζουν, ξαναζωντανεύει ανάγλυφα τους τύπους που εκφράζουν εκείνο τον κόσμο που πέρασε και μας απομακρύνει από το καταθλιπτικό παρόν. Και αυτό και μόνο αποτελεί ένα κατόρθωμα, ένα επίτευγμα που κάνει τις σελίδες αυτές ένα γοητευτικό ανάγνωσμα μιας εποχής των Αθηνών που σήμερα μόνο στα παλιά τραγούδια και στις κιτρινισμένες φωτογραφίες επιζεί.
Αθηναίος και εγώ αισθάνομαι βαθύτατα την ανάγκη της επιστροφής στο χθες, μιας επιστροφής που δίνει θάρρος για να αντιμετωπίζεται το σήμερα και που μας θυμίζει ωραίες στιγμές της Αθηναϊκής ζωής. (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Κτίρια, κήποι και αρχοντικά
Η κοινωνική ζωή στην παλιά Αθήνα
Οι λόγιοι της εποχής
Το θέατρο και οι ταγοί του
Μεγάλα και μικρά γεγονότα της ρομαντικής εποχής
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΒΑΣΔΕΚΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1984
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0650-0122
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΙΝΑ
€81.62 €32.65
(-60%)
Κερδίζετε €48.97
ΛΕΞΙΚΟ ΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
€36.04 €18.02
(-50%)
Κερδίζετε €18.02

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS