Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΟΣΜΟ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ

+
-
HUXLEY ALDUS
Κωδ. Πολιτείας: 1430-0082
Τιμή Έκδοσης
€9.54
Τιμή Πολιτείας
€6.68
(-30%)
Κερδίζετε €2.86


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στο βιβλίο αυτό ο Χάξλεϋ εξετάζει τις τάσεις της σύγχρονης κοινωνίας σε αντίστιξη με τις προφητικές ιδέες που είχε εκφράσει στο μυθιστόρημά του «Ο Θαυμαστός Νέος Κόσμος», εντοπίζοντας τις παραμέτρους που υπονομεύουν την ελευθερία των ανθρώπων, μετατρέποντάς τους σε υποχείρια της όποιας εξουσίας. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1978
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΑΞΛΕΙ ΑΛΝΤΟΥΣ
Κωδικός Πολιτείας1430-0082
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

aposdrak, uneasymind, tsiopepe

Κριτικές για το προϊόν

[25/02/2022] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η κοινωνία που περιγράφει: Είναι αλλοτριωμένη, χωρίς να το συνειδητοποιεί, επειδή υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ανακούφιση από τη δυστυχία, το άγχος και τη δυσφορία. Είναι ανελεύθερη. Ήδη από τη βρεφική ηλικία, τα παιδιά υπόκεινται σε προπαγάνδα και «Υπνοπαιδεία» ώστε να διατηρείται το status quo και η κοινωνική σταθερότητα. Τα έντονα συναισθήματα, η πίστη σε ιδανικά, η ελευθερία, είναι παράγοντες κοινωνικής αποσταθεροποίησης και διώκονται. Τα συναισθήματα, τα υψηλά ιδανικά, η προσπάθεια, το πέρασμα στην ποιότητα και το βάθος, η αυτοθυσία, η απεριόριστη γνώση, είναι όλα παράγοντες κοινωνικής αποσταθεροποίησης και αντιμετωπίζονται όχι μόνο ως παρεκκλίνοντα φαινόμενα, αλλά προξενούν αρνητική κατάπληξη και αηδία. Οι λέξεις «γάμος», «μητέρα», «πατέρας», «Θεός», «Σαίξπηρ» και άλλες, προκαλούν αισθήματα αποστροφής και δηλώνουν προστυχιά. Όλοι ανήκουν σε όλους, όλοι ανήκουν στο Όλο, που κατανέμει τις αρμοδιότητες μεταξύ διαφόρων κατηγοριών ανθρώπων. Η σεξουαλικότητα είναι κάτι κοινό. Είναι ντροπή η αγάπη και η αφοσίωση. Παρεκκλίνει όποιος είναι μονογαμικός. Είναι μια αυστηρά ταξική κοινωνία. Μια κοινωνία ευγονικής, όπου υπάρχουν βιολογικά ανώτεροι τύποι ανθρώπων και βιολογικά κατώτεροι. Μια κοινωνία ευδαιμονιστική και ηδονιστική, όπου αρκούν τα χάπια «σόμα», οι Αισθησιοταινίες, το ελεύθερο σεξ, το ράντισμα με αρώματα και άλλοι παρόμοιοι τρόποι για την «ευτυχία». Μια κοινωνία εχθρική στην ελεύθερη επιστήμη, όπου η επιστήμη χρησιμοποιείται όχι για να ανακαλύψει αλήθειες, αλλά για να αλυσοδέσει και να χειραγωγήσει. Μια κοινωνία στατική, όπου στηρίζεται στην προγραμματισμένη και προκαλλιεργημένη συμπεριφορά και η κάθε παρέκκλιση αντιμετωπίζεται δραστικά. Η «ευτυχία» και η κοινωνική σταθερότητα κατισχύουν της ομορφιάς, της αλήθειας και της γνώσης. Πρόκειται για μια κοινωνία, όπου όλοι υποτίθεται ότι έχουν το ρόλο τους, αλλά ουσιαστικά είναι ανελεύθεροι και καθηλωμένοι. Είναι μια κοινωνία όπου η λανθασμένη χρήση της βιοτεχνολογίας και της χημείας την καθιστούν εφιαλτική.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ
TAYLOR LAINI
€18.61 €9.30
(-50%)
Κερδίζετε €9.31
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
MOSSE CLAUDE
€12.72 €5.72
(-55%)
Κερδίζετε €7.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS