Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΟ //ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΠΕ ΚΑΡΒΑΛΙΟ

Η ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΟ

ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΠΕ ΚΑΡΒΑΛΙΟ: ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ, ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

MONTALBAN MANUEL-VAZQUEZ
Κωδ. Πολιτείας: 2760-2035




Παρουσίαση

«Κανείς στη Βαρκελώνη δεν αναφέρει τον Μονταλμπάν με το επίθετο ή το πλήρες όνομά του. Όλοι τον λένε Μανόλο, ακόμα και σήμερα, οκτώ χρόνια μετά τον θάνατό του. Ο Μανόλο συμβολίζει για τους Βαρκελωνέζους την ψυχή της Βαρκελώνης... Οι θάλασσες του Νότου, Ο ελληνικός λαβύρινθος και Το βραβείο είναι τρία εξαιρετικά μυθιστορήματα. Ο αναγνώστης θα τα απολαύσει.»... (Από το προλογικό σημείωμα του Πέτρου Μάρκαρη)
Ο ανά χείρας τόμος περιλαμβάνει τρία από τα δημοφιλέστερα αστυνομικά μυθιστορήματα του Μανόλο (Μονταλμπάν) στα οποία πρωταγωνιστεί η Βαρκελώνη και φυσικά το άλτερ έγκο του συγγραφέα, ο απολαυστικός Πέπε Καρβάλιο, ένας ιδιόρρυθμος ιδιωτικός ντετέκτιβ, πρώην κομμουνιστής και πρώην πράκτορας της CIA, λάτρης του καλού φαγητού και των ωραίων γυναικών, που συνηθίζει να καίει στο τζάκι του τα καλύτερα αλλά και τα χειρότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Η πένα του Μονταλμπάν είναι δηκτική για τους ισχυρούς, αλλά τρυφερή για τους καταπιεσμένους.» (TLS)
«Ένας ευφάνταστος και ηδονιστής συγγραφέας... Πρέπει να τον διαβάσετε.» (IRISH INDEPENDENT)
«Εάν δεν έχετε γνωρίσει τον Καρβάλιο, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Ο πιο αυθεντικός ντετέκτιβ της γενιάς του και ένα ακαταμάχητο μείγμα πολιτικής πλεκτάνης, βαρκελωνέζικης ατμόσφαιρας και καταλανικής κουζίνας.» (VENUE)

Γέννημα θρέμμα της Βαρκελώνης και φανατικός οπαδός της μεγάλης ομώνυμης ομάδας της πόλης, ο Μοταλμπάν, παρά το γεγονός ότι δεν έγραφε αποκλειστικά αστυνομικά μυθιστορήματα, έγινε γνωστός σαν καθαρόαιμος συγγραφέας αστυνομικών περιπετειών - και όχι άδικα -, γιατί κατάφερε, πέρα από το να τους προσδώσει μεσογειακά χαρακτηριστικά, να ανατρέψει και να διευρύνει ταυτόχρονα τη στενών οριζόντων και δυνατοτήτων πλοκή τους και να την κάνει κοινωνική ιστορία με... αστυνομικές προεκτάσεις. [...] Έχοντας ζήσει τη φρίκη της δικτατορίας του Φράνκο, ο συγγραφέας στην πρώτη ιστορία με τον τίτλο "Οι θάλασσες του Νότου" ξαναζωντανεύει μέσα από την εξαφάνιση ενός επιχειρηματία την πρώτη μετά Φράνκο περίοδο, συνδέοντάς την με τη φούσκα των οικοδομών στην εποχή του δικτάτορα. Το δεύτερο μυθιστόρημα της άτυπης τριλογίας, "Ο ελληνικός λαβύρινθος", έχει σαν κεντρικό πρόσωπο έναν Έλληνα που τον αναζητεί η Γαλλίδα σύζυγός του. Και από αυτή την ιστορία που διαδραματίζεται την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βαρκελώνη δεν λείπει η πολιτική σημειολογία. Τέλος, "Το βραβείο" διεκδικεί το "βραβείο" του αμιγούς αστυνομικού μυθιστορήματος και η εξέλιξή του συντελείται σε ένα ξενοδοχείο! Τρία απολαυστικά μυθιστορήματα σε μια συσκευασία μια καθόλου άσχημη ιδέα! (ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ, Το Ποντίκι, 1/3/2012)

Περιεχόμενα

Προλογικό σημείωμα του Πέτρου Μαρκάκη
ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLOS MARES DEL SUR, EL LABERINTO GRIEGO, EL PREMIO
ISBN139786180317985
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων800
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΜΑΡΚΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΜετάφρασηΔΑΜΟΦΛΗ ΒΕΡΑ, ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΙΑΡΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΟΝΤΑΛΜΠΑΝ ΜΑΝΟΥΕΛ-ΒΑΘΚΕΘ
Κωδικός Πολιτείας2760-2035
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

GOTSISDIMITRIOS, spbozas, lab.alex

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

elena71, xrysafis, jasons, kitrinos, dgoulas, mariamar79, dioni77, ammalia, g_lakkas, charala021, fifa, spbozas, lab.alex

Κριτικές για το προϊόν

[19/12/2015] tintin.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Και οι τρεις αστυνομικές ιστορίες διαβάζονται άνετα.Σαν βιβλίο είναι καλογραμμένο με ένα ιδιαίτερο τρόπο γραφής, πάντα θετικό.Επιπλέον, σε αρκετα σημεία, ο συγγραφέας, περιγράφει τη Βαρκελώνη και τη ζωή σε αυτή.
[29/09/2014] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ αποτελεσματική συλλογή τριών μυθιστορημάτων σε μια έκδοση. Δείχνει μια απόλυτα αντιπροσωπευτική εικόνα του έργου του συγγραφέα, εικόνες της Βαρκελώνης εμπρός και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και φυσικά ένα πρωταγωνιστή "μορφή" τον Πέπε Καρβάλιο. Ο λόγος του Μονταλμπάν είναι γρήγορος και κινηματογραφικός. "Οι θάλασσες του νότου" και "το βραβείο" είναι απλά συγκλονιστικά, "ο ελληνικός λαβύρινθος" αρκετά κατώτερος γι αυτό και το 4/5 της αξιολόγησης.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
PROUST MARCEL
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ
MARCUS AURELIUS
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS