Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ( ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΕΙΡΑ )

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

+
-
WALTARI MIKA
Κωδ. Πολιτείας: 2150-0106
Τιμή Έκδοσης
€20.38
Τιμή Πολιτείας
€14.27
(-30%)
Κερδίζετε €6.11


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Είδατε με τα ίδια σας τα μάτια πως δεν ήρθα ως κατακτητής αλλά ως ελευθερωτής, γιατί θα ελευθερώσω τον ελληνικό λαό της Κωνσταντινούπολης από τη χιλιόχρονη σκλαβιά των αυτοκρατόρων και των ευγενών. Εσείς φταίτε για τα βάσανα της πόλης σας, που δεν πετάξατε από πάνω σας το ζυγό και δεν με καλέσατε να σας ελευθερώσω. Σε λίγο όμως τα βάσανα θα τελειώσουν...»
Ο «Ιωάννης Άγγελος» είναι οι ημερολογιακές σημειώσεις ενός μυστηριώδους ξένου κατά τη διάρκεια της πολιορκίας και της άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους. Μέσα από τις σελίδες του μια φλογερή ιστορία αγάπης γεννιέται και ανθίζει ενώ συντελείται η καταστροφή του κόσμου, μια καταστροφή την οποία τα γεγονότα της δικής μας εποχής κάνουν άκρως επίκαιρη. Ο Ιωάννης Άγγελος θεωρείται το καλύτερο μυθιστόρημα ενός μεγάλου πεζογράφου και ένα από τα λαμπρότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας στο είδος του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςJOHANNES ANGELOS
ISBN139789602191347
ΕκδότηςΚΑΛΕΝΤΗΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2003
Αριθμός σελίδων508
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΑΛΤΑΡΙ ΜΙΚΑ
Κωδικός Πολιτείας2150-0106
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Andr3az, katerinamicalef, ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ, kkaravassilis, dimbik, nickraptis33, angeta, Vivi Polyporti

Κριτικές για το προϊόν

[24/05/2021] angeta.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ό,τι καλύτερο έχει γραφτεί για την Άλωση. Ενα διαμάντι που πρέπει να το διαβάσει κάθε Ελληνας και κάθε ξένος που ενδιαφέρεται για το τραγικότερο γεγονός της ιστορίας του Δυτικού κόσμου.
Παρότι μυθιστόρημα, τα ιστορικά στοιχεία του είναι σοβαρά και αδιαμφισβήτητα.
Ο Μίκα Βαλτάρι, γενικώς γράφει με πολύ χιούμορ. Αυτό το βιβλίο είναι το μοναδικό στο οποίο δεν έχει ούτε μια πρόταση χιουμοριστική. Είναι εντυπωσιακή η σοβαρότητα που δίνει στο μεγάλο γεγονός της Ορθοδοξίας και του πολιτισμού εν γένει.
Τα βιβλία του Μ.Β. τα έχω διαβάσει όλα. Τα συνιστώ όλα ανεπιφύλακτα!
Αυτό είναι το κορυφαίο του.

[17/02/2020] apoapost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Εξαιρετικά ενδιαφέρον από πλευράς θέματος, όμως είναι ένα άνισο βιβλίο που κάνει πολλές κοιλιές ανάμεσα σε πολύ όμορφες σελίδες.Τα κομμάτια που αναπτύσσουν υπαρξιακές, ψυχικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις του ήρωα είναι πολύ καλά, οι περιγραφές όμως που έχουν να κάνουν με τη δομή της μεσαιωνικής Πόλης της Κωνσταντινούπολης δεν δίνονται πάντα με γλαφυρότητα, κουράζουν σε μεγάλο βαθμό, είναι φλύαρες και επαναλαμβανόμενες. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι τα γεγονότα σε μερικά σημεία είναι παραμορφωμένα και δεν ταυτίζονται με την ιστορική αλήθεια, ενώ κάποια πραγματικά πρόσωπα τα βάζει ο συγγραφέας να δρούνε με άλλο ρόλο από αυτόν που έχει επιβεβαιωθεί από τις πηγές (π.χ η περίπτωση της Άννας Νοταρά και του Σφραντζή).

Εν ολίγοις, είναι ένα καλό ιστορικό μυθιστόρημα που δίνει βάσει περισσότερο στη μυθοπλασία και λιγότερο στην ιστορική ακρίβεια και νομίζω ότι καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό να αποδώσει τη σκέψη και τα συναισθήματα του μεσαιωνικού ανθρώπου. Όμως αριστούργημα δεν είναι.

Λόγω της πολύ μικρής γραμματοσειράς οι 500 σελίδες είναι σαν 1000. Πρέπει να είσαι Ντοστογιέφσκι για να μπορέσεις να γράψεις 1000 τέλειες σελίδες. Και ο Βάλταρι είναι καλός όμως δεν είναι Ντοστογιέφσκι.
[10/09/2016] Panayiotis001.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αριστούργημα! Συνδυασμός εξαιρετική γραφή και άριστης εμπέδωσης σε βάθος της ιστορίας των τελευταίων ημερών ενός έθνους. Επιβάλλεται από την πρώτη σελίδα και όσο προχωρά ο αναγνώστης τόσο περισσότερο είναι δύσκολο να το αφήσει από τα χέρια του. ΤΟ διάβασα ρουφώντας το μέχρι την τελευταία λέξη. Ποιος θα περίμενε ένας Φιλανδός να γράψει ένα τέτοιο μυθιστόρημα πάνω στην ιστορία της Αλώσεως...!! Πότε θα βρεθεί άραγε Έλληνας να γράψει κάτι ανάλογο?
[20/06/2015] Andr3az.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Απίστευτα συναρπαστική αφήγηση και η τέλεια αναπαράσταση της εποχής από έναν μεγάλο συγγραφέα. Λέει σε κάποια στιγμή ο Ιωάννης Άγγελος: "Εσύ διαβάτη, που θα περάσεις κάποτε από τα ερείπια αυτού του τείχους, να ξέρεις πως μέσα από τα κίτρινα λουλούδια και τη σκόνη θα σε κοιτάζουν βαθιά και λυπημένα τα μάτια των τελευταίων Ελλήνων".
[19/08/2014] CHRYS_K_E.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Έπεσε στα χέρια μου κατά τύχη, σε μια εποχή κατά την οποία δυσκολευόμουν να συγκεντρωθώ να διαβάσω. Το ξεκοκκάλισα σε δύο μέρες!! Αφήγηση συναρπαστική, με ενδιαφέρουσα υπόθεση που σε κρατάει (ΜΗ διαβάσετε το τέλος πριν την ώρα του!!), (έγκυρα)ιστορικά στοιχεία που δεν κουράζουν και φιλοσοφικούς στοχασμούς που δεν ένιωσα να με βαραίνουν ενοχλητικά(εντυπωσιακή η γνώση του βάθους της Ορθοδοξίας από έναν Φινλανδό!!). Τον συγγραφέα δεν τον γνώριζα, αλλά πλέον τον σέβομαι απεριόριστα και ψάχνω ήδη κι άλλα του βιβλία να διαβάσω.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΓΑΜΟΣ ΑΠΟ ΕΡΩΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ;
BRUCKNER PASCAL
€8.66 €3.46
(-60%)
Κερδίζετε €5.20
Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ
TURGENEV S. IVAN
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS