Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΩΒ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΙΩΒ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

+
-
ROTH JOSEPH
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1130
Τιμή Έκδοσης
€15.50
Τιμή Πολιτείας
€10.85
(-30%)
Κερδίζετε €4.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Πριν πολλά χρόνια ζούσε στο Τσούχνοβο ένας άντρας ονόματι Μέντελ Σίνγκερ. Ήταν ευλαβικός, θεοσεβούμενος και συνηθισμένος, ένας Εβραίος σαν όλους..."
Έτσι ξεκινά ο Ρότ το μυθιστόρημά του για την απώλεια της πίστης και τα βάσανα του άνθρωπου.
Ο σύγχρονος Ιώβ δοκιμάζεται στα γκέτο της τσαρικής Ρωσίας και ύστερα στους ανελέητους δρόμους της Νέας Υόρκης. Ο Μέντελ Σίνγκερ χάνει την οικογένειά του, αρρωσταίνει βαριά και πέφτει θύμα σκληρής μεταχείρισης. Χρειάζεται ένα θαύμα...
- Δεν θέλω να κάψω ένα μόνο σπίτι, δεν θέλω να κάψω έναν μόνον άνθρωπο. Θα τα χάσετε, αν σας πω τι είχα κατά νου να κάψω. Θα τα χάσετε και θα πείτε: τρελάθηκε κι ο Μέντελ, σαν την κόρη του. Αλλά σας βεβαιώνω: δεν είμαι τρελός. Τρελός ήμουν. Πάνω από εξήντα χρόνια ήμουν τρελός, σήμερα δεν είμαι.
- Πες μας λοιπόν, τι θέλεις να κάψεις!
- Τον Θεό! Θέλω να κάψω τον Θεό! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Είναι αδύνατον να περιγράψω τον λεπτό ποιητικό λόγο αυτού του βιβλίου, εγγυώμαι όμως για τις εκπληκτικές λογοτεχνικές αρετές του". (THOMAS MANN)
"Ήταν αναμενόμενο ότι θα διάβαζα τον Ιώβ του Ροτ με ενδιαφέρον: Εκτίμησα τα χαρίσματα του Ροτ ήδη από τα πρώτα έργα του, και το τελευταίο βιβλίο του με ξάφνιασε πραγματικά, ιδίως χάρη στους ζεστούς τόνους που εμπλούτισαν την παλέτα του συγγραφέα". (ROBERT MUSIL)
"Η ζωή αυτού του καθημερινού ανθρώπου μας απορροφά, σαν να γράφει κάποιος για τη δική μας ζωή, τις δικές μας προσδοκίες, τους δικούς μας αγώνες. Η γλώσσα του Ροτ έχει την πειθαρχία και τη δύναμη της κλασικής γερμανικής λογοτεχνίας. Ένα σπουδαίο και συνταρακτικό βιβλίο, που κανείς δεν θα μπορέσει να το αγνοήσει. (ERNST TOLLER)
"Ο Ροτ ήταν πολιτιστικό μνημείο των Εβραίων της Γαλικίας: ειρωνικός, συμπονετικός, απόλυτα συντονισμένος με την καταστροφική εποχή όπου έζησε". (HAROLD BLOOM)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHIOB, ROMAN EINES EINFACHEN MANNES
ISBN139789603259756
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2013
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις21x13
ΜετάφρασηΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΤ ΓΙΟΖΕΦ
Κωδικός Πολιτείας0020-1130
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[22/12/2019] oceansoul.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Συναισθηματικό, σαν να είναι γραμμένο με το υφος της πεζής ποίησης. Η κρυφή ελπίδα του ανθρώπου να δει το θαύμα πριν το θάνατό του ώστε να νιώσει ότι δεν έζησε άδικα.
[11/06/2017] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαίρετο! Οι αρετές του, που φυσικά διατηρούνται εξαιτίας της υπέροχης μετάφρασης,είναι πολυάριθμες και τόσο ζωντανές που θαρρείς παρακολουθείς θεατρικό έργο. Α, θα πρέπει να δούμε κι άλλα του συγγραφέως ,ας μην περάσει έτσι!
[06/10/2016] raton.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Κλασσικη ιστορια. Φτωχη οικογενεια. Καταπιεση, μιζερια, ονειρα, συμβιβασμοι, ενοχες, θεος, τιμωρια, μεταναστευση, θανατος, πλουτισμος, απωθημενα, αυτοκριτικη, εξιλεωση.Δεν ειχα ξαναδιαβασει Ροτ,που θεωρειται πολυ γνωστος,δικαια.
[14/02/2015] red1925mail.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ καλό βιβλίο. Με αρκετούς όμως συμβολισμούς. Ο υιός επιληπτικός Μενουχίμ πχ συμβολίζει την μίζερη ζωή του δασκάλου-Ιώβ, η κόρη Μύριαμ συμβολίζει την ελευθερία και πάει λέγοντας. Σε κάθε περίπτωση , ακόμα δηλαδή και όταν το διαβάζεις σαν ένα απλό μυθιστόρημα, το βιβλίο είναι καλογραμμένο και σε αφήνει στο τέλος αρκετά ικανοποιημένο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα .
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS