Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

+
-
JAGOT PAUL-CLEMENT
Κωδ. Πολιτείας: 0702-0006
Τιμή Έκδοσης
€6.36
Τιμή Πολιτείας
€4.77
(-25%)
Κερδίζετε €1.59


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Αν είχαμε να κάνουμε ένα ταξίδι μέσ' από άγνωστες περιοχές, γεμάτες κινδύνους κι απρόοπτα, σίγουρα δε θα ριχνόμαστε στα τυφλά στην περιπέτεια, θα φροντίζαμε να πληροφορηθούμε όσο γίνεται περισσότερα για τους εθνικούς χαρακτήρες των πληθυσμών που θα συναντούσαμε, για το κλίμα και τους κινδύνους του, τους δρόμους και τα συγκοινωνιακά μέσα, τα ζώα που κατοικούν και τα δέντρα και τα φυτά που φυτρώνουν στα εδάφη που θα είχαμε να διασχίσουμε. Με δυο λόγια θα προσπαθούσαμε να καταστρώσουμε ένα σχέδιο με λεπτομέρειες, θα φροντίζαμε να λάβουμε τα μέτρα μας απέναντι στους κινδύνους και τα εμπόδια ώστε να είμαστε απ' τα πριν καλά εφοδιασμένοι και εξοπλισμένοι.
Για το ταξίδι της ζωής, για τις διάφορες προσπάθειες που επιβάλλει, οι δάσκαλοί μας, οι εκπαιδευτές μας μας έχουν άραγε καταστήσει ικανούς να ξεχωρίζουμε τον καλό δρόμο, μας έχουν παρακινήσει στη δράση και προσανατολίσει προς την επιτυχία; Πόσα ψηλαφήματα και πόσα σφάλματα θα μας είχαν κάνει ν' αποφύγουμε! Από πόσες αποτυχίες θα μας είχαν γλυτώσει! Αλλά το επίσημο καθήκον τους περιοριζόταν στη διδαχή μερικών παραγγελιών αγωγής του πολίτου και σε μερικές αόριστες παραινέσεις.
Αυτός είναι ο λόγος που τα βιβλία εκείνα που εκθέτουν την τέχνη της επιτυχίας γίνονται τόσο ευπρόσδεκτα. Εδώ και μισό αιώνα έχουν γραφτεί μερικές δεκάδες τέτοια βιβλία. Τα περισσότερα έχουν έρθει από την Αμερική ή τη Γερμανία και πολλά έχουν συνταχθεί από ερανιστές, ψαλλιδιστές φράσεων ή μυστικιστές.
Ο σκοπός μας στάθηκε να συνθέσουμε το βιβλίο εκείνο που θα μας είχε βοηθήσει εμάς προσωπικά, αν το είχαμε ανοίξει και διαβάσει σε ηλικία δέκα έξη ετών μια μέθοδο που θα μας είχε προπαρασκευάσει να καταλαβαίνουμε, να αναλαβαίνουμε προσπάθειες, να ενεργούμε. Ένας μόνο δάσκαλος ήταν ο εμπνευστής μας: η πείρα, και για ένα μόνο ενδιαφερθήκαμε: για τη σαφήνεια.
Ο αντικειμενικός μας σκοπός είναι να καταστούμε ωφέλιμοι σ' εκείνους που θα μας διαβάσουν, και, γι' αυτό, να επιβάλουμε στην προσοχή τους τις πιο ουσιαστικές αρχές της διαγωγής της ζωής. Έτσι δε διστάσαμε να επαναλάβουμε ορισμένες απ' αυτές με διάφορους τρόπους ώστε να επενεργήσουν σαν μια ωφέλιμη και σωτήρια υποβολή.
Εκείνο που επιδιώξαμε ήταν ο κάθε αναγνώστης να μπορέσει ν' αντλήσει απ' αυτό το βιβλίο αποτελέσματα. Σ' αυτό αποβλέψαμε, όσο μπορούσαμε... (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
1. Η επιτυχία, η τύχη και η προσωπική προσπάθεια.
Μια ματιά στη φιλολογία που προσφέρεται σ' εκείνους που ζητούν να επιτύχουν. - Η δική μας αντίληψη. - Τι είναι η επιτυχία; - Τι καθορίζει την επιτυχία; - Σκέψεις για τις εύνοιες της τύχης. - Τα πεπρωμένα και οι μοίρες. - Τι μπορεί να επιτύχει ο καθένας με βεβαιότητα.
2. Ο ρόλος των ευνοιών της τύχης
Τα έμφυτα ατομικά πλεονεκτήματα. - Οι μορφές της εξωτερικής εύνοιας της τύχης. - Η αυτόματη επιτυχία.
3. Ο ρόλος της θελήσεως
Επίδραση της προσπάθειας στην ψυχική και φυσική μας συγκρότηση. - Πώς η δράση αναπληρώνει την έλλειψη εξωτερικών ευνοιών της τύχης. - Η θεληματική επιτυχία.
4. Τα κυριότερα εμπόδια.
Η πεποίθηση πως είμαστε προορισμένοι στη μετριότητα. - Η επίδραση του περιβάλλοντος. - Η αμέλεια. - Η ονειροπόληση. - Το παιχνίδι. - Η ασωτεία. - Οι σπατάλες του χρόνου.
5. Οι ουσιώδεις όροι της βουλητικής επιτυχίας
Η συνήθεια ν' αυτοκυβερνιόμαστε. - Ο αυτοέλεγχος. - Η ρύθμιση των οργανικών λειτουργιών και πράξεων. - Η κυριάρχηση των παρορμήσεων. - Η ανάλυση των εντυπώσεων. - Η επίβλεψη της φαντασίας. - Ο σταθερά βουλητικός προσανατολισμός της σκέψης.
6. Οι επιτυχίες πραγματοποιήσεων
Η βάση. - Η ενότητα της επιτυχίας. - Η εκλογή μιας σταδιοδρομίας. - Συγκεντρώνετε πληροφορίες. - Αποφασίζετε. - Ενεργείτε. - Επιμένετε.
7. Η προσωπική επιτυχία
Στοιχειώδης διαθέσεις. - Η ηρεμία και η επιφυλακτικότητα. - Η σταθερότητα. - Η κατανόηση των χαρακτήρων. - Η πειστική τακτική. -Η φυσικότητα. - Ο ψυχισμός κι οι ηθικές διαθέσεις.
8. Το ζήτημα της υγείας
Από την τύφλωση στην ασθένεια. - Η προνοσηρή κατάσταση. - Επτά ουσιώδεις αρχές. - Η αιμάτωση. - Η μυϊκή δραστηριότητα. - Η ανάπαυση και η ανάπαυλα. - Η επίδραση του ψυχισμού.
9. Φιλοσοφία της επιτυχίας
Τα ουσιώδη αποτελέσματα. - Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. - Η εστία της δράσης. - Ήπειροι. - Οι κάμψεις. - Αν έχετε ένα παιδί.
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1968
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΖΑΓΚΟ ΠΟΛ-ΚΛΕΜΑΝ
Κωδικός Πολιτείας0702-0006
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

dimitrast, bougiou, NOZZON

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΡΟΛ
HIGHSMITH PATRICIA
€13.30 €6.65
(-50%)
Κερδίζετε €6.65
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
SEKUNDA NICKOLAS-VICTOR
€7.95 €3.58
(-55%)
Κερδίζετε €4.37

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS