Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΦΤΩΧΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ο ΦΤΩΧΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2132-0004




Παρουσίαση

(...) Για μένα ο Άγιος Φραγκίσκος είναι το πρότυπο του στρατευόμενου ανθρώπου, που με ακατάπαυστο σκληρότατον αγώνα κατορθώνει κι επιτελεί το ανώτατο χρέος του ανθρώπου, ανώτερο κι από την ηθική κι από την αλήθεια κι από την ωραιότητα: να μετουσιώνει την ύλη που του εμπιστεύθηκε ο Θεός και να την κάνει πνέμα. (ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων340
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ
Κωδικός Πολιτείας2132-0004
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

geopap, messinios, despoina, deathphilosophy, GIOTSU, drestet, aposdrak, xrysafis, DA VINCI, katiachor, p.kinanlis, doukasgiorgos, Manuk, Zografia, alkis73, jamaoua, Menis Kazoglou, tzoulias, sdontis, spyrosk2, Papas, Ele Papadim, vasdi, DIKTEON, cattus, Gerasczman, Bkouk, AliceInNowland, giannaras24, Unthinkable23, sharpblad3, orwell52, bourgos, ele.koutantou, yorgoth, natasaki, Sou, katrin2edw, ΗΛΙΟΣΤΑΛΑΚΤΗ, aqualung, sandra041187, viper111, Argypapageoerge, giovand, Livy79, kalia91, kostavas, esseqvideri, ΑΘΗΝΑ ΞΑΝΘΑΚΟΥ, manos0208 , dimemples, mixalis2004, maria.stathkamp, ΛΟΙΖΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, TatSmash, azissis, alexdhmh, leukoz, alex13gamer, johkal, vagelissotiriou, Xadias23, gregan, despina_xanthi, Λαμπρινή Γ., iDionisis, antonispati, vasdelen, StavriLina, Moonstruck23, Voulidi1, ELMA19, mleontari, dimitrios.n.t, Antisocial, gajudis, chorilias, cristinatsou, westchupacabra, Ιωάννης Ζοπουνίδης, ΘωμαςΚ., mitsost, Nefeli Karapiperi, fotinipoliteia, JIMMYSROCKNROLLIDIS, Nazloula1965, premgiannik, thanuser, LeMour, Πετρος Ραλλιος, anestis, Arya , sophiakotsi, Ανδρέας Τζερεφός, SmrSofia, Apostolis812, Панаётис, silverhaired, Jimpapro, lytsos, AGORAST1967, H.Sia, Vasilopoulou Maria, GwgwOuf, pikanick_13, dchalkidis, C Angelopoulos, JimELES, Artemis Blitsa, lab.alex, gemmanouelita, graobook, bat83, Chaosman, mariaparm, spstrouzas, irenenostalgia, revoltman, TSOUK87, Γιωργος Νομικος, vitocuper, Ivan_S, kostastyr, natsanas, ytheodoridis, Βασιλεύς_Αίας, Μαριτίνα Λεοντίου, Kosm26, miron, GillResu, NickAngel, alexskab, sofia.z, Kaffes, Ioannisdogakis, ΔΕΜΟΙΡΗΣ

Κριτικές για το προϊόν

[09/07/2023] ioannisantiotislove.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα σύγγραμμα που αφορά την πίστη. Περιλαμβάνει τον Θεό. Μην μπερδευτείτε όμως, πρόκειται για τον θεό όπως τον αντιλαμβάνονταν οι καθολικοί τον μεσαίωνα. Εμένα με συγκίνησε και με προκάλεσε φιλοσοφικά σε πολλά σημεία. Στα μείον του είναι ότι όντως συνέβαιναν επαναλαμβανόμενα παρόμοια γεγονότα και από την μέση και μετά έγινε λίγο κουραστικό.
[13/07/2016] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Έχω διαβάσει 3 βιβλία του Καζαντζάκη (Καπετάν Μιχάλη, Ο τελευταίος πειρασμός, Οι αδερφοφάδες). Τις προάλλες τελείωσα το Φτωχούλη του Θεού. Είναι με διαφορά το πλέον βαρετό βιβλίο του Καζαντζάκη, με επαναλαμβανόμενα μοτίβα, αντικρουόμενα τσιτάτα και μια έντονη ροπή προς την υπερβολή, τόσο ως προς τη θεολογία του Φραγκίσκου όσο και τις εικόνες που περιγράφει ο συγγραφέας. Η γλώσσα είναι η γνωστή καζαντζική, με έντονη λεξιπλασία, αλλά δεν την βοηθάει το περιεχόμενο του βιβλίου, το οποίο αποτελείται από ομόκεντρους κύκλους γύρω από το ίδιο θέμα. Και πολύ κλάμα οι πρωταγωνιστές. Δεν μου άρεσε. Καμία σχέση με τον Κ. Μιχάλη ή τους Αδερφοφάδες. 2 αστέρια μόνο για τη γλώσσα και επειδή είναι Καζαντζάκης.
[07/12/2015] giorkos23508.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πιστεύω αυτό το βιβλίο το κατανοεί καλύτερα ο αναγνώστης που έχει μια επαφή με την εκκλησία και τις αρχές του Χριστιανισμού και έχει διαβάσει κάποιους βίους Άγιων. Για τους υπόλοιπους ίσως να φανούν ανιαροί και άσκοποι οι αγώνες του Φραγκίσκου της Ασίζης να στερηθεί, να ζήσει μέσα στη φτώχια και την φιλοπονία. Εγώ πάντως, φανατικός αναγνώστης του Καζαντζάκη, το βρήκα πάρα πολύ ευχάριστο βιβλίο.
[07/03/2014] Το Άλφα και Ωμέγα.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Τελευταια φορα που διαβασα βιβλιο απο ελληνες συγγραφεις ηταν 'Ο Μαγκας' της Πηνελοπης Δελτα.Χρονια απεφευγα να διαβαζω οτιδηποτε ελληνικο,δεν μπορω να πω ακριβως γιατι,αλλα παντα προτιμουσα ξενα εργα..ισως επειδη ηταν πιο γνωστα και ηξερα σιγουρα οτι θα διαβασω κατι καλο και αξιολογο. Αρκετα προσφατα επεσε στα χερια μου αυτο το βιβλιο και ειχα ξαφνικα μια τρομερη ορεξη να διαβασω,λογω του οτι ειχα σταματησει πολυ καιρο να διαβαζω αλλα και επειδη δεν ειχα μπει στον κοπο να ψαξω πιο πολυ τους ελληνες οπως ανεφερα παραπανω. Το βιβλιο μου φανηκε πολυ βαρυ,οντας αθεος,με παρα πολλες και συχνες αναφορες στο Θεο σε επιπεδο υπερβολης.Μεχρι την μεση το διαβασα με πολυ ζορι,μετα αρχισε λιγακι να γινεται πιο ομαλο και ενδιαφερον αλλα...και παλι δεν θα μπορουσα να πω ποτε οτι ειναι κατι το ιδιαιτερο! Απο αποψεις τριτων,ισως απλα αρχισα να διαβαζω Καζαντζακη ξεκινωντας με λαθος βιβλιο.
[18/07/2012] Manuk.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Είναι μακράν το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει μέχρι τώρα!Με συγκίνησε σε κάθε στιγμή,''κόλλησα'' με τη ζωντάνια της αφήγησης και με το χρωματισμό των διαλόγων.Περνάει πολύ σημαντικά μηνύματα. Ένιωθα ανάλαφρος,ξεχνούσα όλες τις έγνοιές μου όσο το διάβαζα. Μετά από την ανάγνωση τούτου του βιβλίου απορώ πώς γίνεται να εκδίωξε η Εκκλησία το Μέγα Καζαντζάκη. Όχι μόνο δεν είναι ιερόσυλος,αλλά φαίνεται και πιο θρησκευόμενους από πάρα πολλούς 'ιερωμένους' της Εκκλησίας.Το προτείνω ανεπιφύλακτα για τουλάχιστον μία ανάγνωση

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
LAWRENCE SANDRA
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75
ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΕΡΜΑ
BALZAC HONORE. DE
€20.14 €10.07
(-50%)
Κερδίζετε €10.07

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS