Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΟΙ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ

ΟΙ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ

ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ, ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 7038-0001




Παρουσίαση

Η Υπεραγία Θεοτόκος είναι το προσφιλέστερο πρόσωπο κάθε χριστιανού και η άμεση μεσίτρια όλων μας προς τον Κύριο και Θεό μας και αγαπητό Υιό της.
Σ' Αυτήν καταφεύγουμε σε κάθε μας θλίψη, σε κάθε κίνδυνο, σε κάθε ασθένεια, σε κάθε αδικία, σε κάθε πρόβλημά μας, μικρό ή μεγάλο.
Αλλά και αυτήν ευχαριστούμε πρώτη για κάθε χαρά και κάθε επιτυχία στη ζωή μας.
Το ποιητικό κείμενο της Μικράς Παρακλήσεως είναι από τα πρώτα του είδους των Κανόνων. Φέρεται ως ποίημα Θεοστηρίκτου Μοναχού και κατ' άλλους ως ποίημα του Θεοφάνους.
Το ποιητικό κείμενο της Μεγάλης Παρακλήσεως είναι ποίημα του ευσεβούς Αυτοκράτορος Θεοδώρου Δούκα του Λασκάρεως.
Η μελοποίηση των δύο σπουδαίων αυτών κειμένων έγινε από δύο κορυφαίους του είδους, τον περίφημο και πολυγραφότατο μουσικό Πέτρο τον Πελοποννήσιο, Λαμπαδάριο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και τον επίσης σπουδαίο μουσικό, Ιωάννη Πρωτοψάλτη της Μεγάλης, επίσης, Εκκλησίας.
Το γεγονός ότι οι δύο κορυφαίοι μουσικοί ασχολήθηκαν με την μελοποίηση των δύο αυτών κειμένων μαρτυρεί τόσο την ευλάβεια και τον σεβασμό τους στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, όσο και την ανάγκη που υπήρχε, μέσα στις τόσες και άμεσες ανάγκες που υπήρχαν για μελοποίηση, της σωστής και σεμνής μελοποίησης των κειμένων αυτών.
Μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της Σχολής μας είναι και η σωστή εκμάθηση των δύο αυτών Παρακλητικών Κανόνων, ώστε οι πιστοί απερίσπαστοι να προσεύχονται προς την Υπεραγία Θεοτόκο και Μητέρα όλων μας. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 1995
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΖΑΡΚΑΝΤΖΑΣ Θ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας7038-0001
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS