Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΛΕΣΧΗ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ (ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ / ΣΕΙΡΑ)

ΛΕΣΧΗ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ

+
-
MOORE GRAHAM
Κωδ. Πολιτείας: 2300-4893
Τιμή Έκδοσης
€17.62
Τιμή Πολιτείας
€12.33
(-30%)
Κερδίζετε €5.29


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1893. Οι φανατικοί αναγνώστες του λονδρέζικου περιοδικού "Strand" ανακαλύπτουν με τρόμο ότι ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ σκότωσε τον Σέρλοκ Χολμς -το δημιούργημά του- στην τελευταία του περιπέτεια. Αγανακτισμένοι, περικυκλώνουν το σπίτι του συγγραφέα απαιτώντας εξηγήσεις. Εκείνος κρατά σιγή ιχθύος. Οχτώ χρόνια αργότερα ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ επαναφέρει στη δράση τον ήρωά του.
Τι συνέβη στο μεταξύ; Τι τον έκανε να αλλάξει γνώμη;
Ο συγγραφέας σιωπά ξανά.
Μετά το θάνατο του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, εξαφανίζεται το ημερολόγιό του, το οποίο θα μπορούσε ίσως να δώσει λύση στο μυστήριο.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010. Ο Χάρολντ Γουάιτ γίνεται μέλος του Στρατού των Ατάκτων της Οδού Μπέικερ, της σημαντικότερης λέσχης αναγνωστών των περιπετειών του Σέρλοκ Χολμς, χωρίς να υποψιάζεται ότι πολύ σύντομα θα εμπλακεί σ' ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού με έπαθλο το Γκράαλ των φανατικών θαυμαστών του Σέρλοκ Χολμς - το χαμένο ημερολόγιο του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ.
Η υπόθεση περιπλέκεται όταν βρίσκεται δολοφονημένος ο άνθρωπος που θεωρείται αυθεντία παγκοσμίως στο έργο του συγγραφέα. Με ποιο τρόπο μπορεί άραγε να συνδέεται η δολοφονία του με το χαμένο ημερολόγιο του Ντόιλ;
Χρησιμοποιώντας μεθόδους εμπνευσμένες από τις εκατοντάδες αστυνομικές ιστορίες που έχει διαβάσει, ο Χάρολντ Γουάιτ θα προσπαθήσει να φτάσει πρώτος στο ημερολόγιο και να ανακαλύψει τον δολοφόνο.
Με μια αφήγηση που πηγαινοέρχεται ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, ανάμεσα στο Λονδίνο του ύστερου 19ου αιώνα και στη Νέα Υόρκη του 20ου, η "Λέσχη Σέρλοκ Χολμς" είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα μυστηρίου που αποδίδει φόρο τιμής στον Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και στον διασημότερο ήρωα στην ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας, τον Σέρλοκ Χολμς. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η «Λέσχη Σέρλοκ Χόλμς» του Γκράχαμ Μουρ είναι ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, με απλή και χαλαρή γραφή που κάνει τις σελίδες να γυρνούν εύκολα. Η εναλλαγή των δύο υποθέσεων μπορεί να ξενίσει αρχικά τον αναγνώστη, καθώς καλείται να παρακολουθήσει ταυτόχρονα δύο διαφορετικές ιστορίες, αλλά το απλό ύφος διευκολύνει το πέρασμα από την μία στην άλλη ενώ σταδιακά αποκτούν και κάποια κοινά, αλληλοσυμπληρούμενα χαρακτηριστικά. Τελικά, πρόκειται για ένα βιβλίο που σίγουρα θα απολαύσουν οι θαυμαστές των ιστοριών του Σέρλοκ Χόλμς, αλλά και όσοι δεν τον γνωρίζουν ακόμη θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την αινιγματική τους ατμόσφαιρα σε μια επιτομή όλων των περιπετειών του. (Δημήτρης Αργασταράς, BookPress, 21/4/2013)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE SHERLOCKIAN
ISBN139789600442786
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2013
Αριθμός σελίδων440
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΟΦΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ
ΕπιμέλειαΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΟΥΡ ΓΚΡΑΧΑΜ
Κωδικός Πολιτείας2300-4893
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[01/10/2021] ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 73.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα βιβλίο που μου άρεσε, αφού ένας από τους πρωταγωνιστές είναι ο Άρθουρ Κόναν Ντόϊλ, ο δημιουργός του Σέρλοκ Χολμς, ο οποίος εδώ επιχειρεί να εξιχνιάσει και κάποιες δολοφονίες γυναικών στο Βικτοριανό Λονδίνο, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους του Χολμς. Παράλληλα, έχουμε και το πιο σύγχρονο μυστήριο του εξαφανισμένου ημερολογίου του Ντόϊλ, που θιασώτες του συγγραφικού του έργου θέλουν να βρουν. Ωραίο "πάντρεμα" πραγματικών και φανταστικών στοιχείων!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ (KAFIR)
SHERWAN AMED
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42
Ο ΚΑΤΑ ΓΚΑΡΠ ΚΟΣΜΟΣ
IRVING JOHN
€22.79 €11.40
(-50%)
Κερδίζετε €11.39

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS