Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ // ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ

35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ (ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ)

ΜΠΛΑΖΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1985-2912




Παρουσίαση

Αγαπητέ αναγνώστη, από αυτά που θα διαβάσεις στο βιβλίο αυτό θα σχηματίσεις μια εικόνα το τι γινότανε στη δυστυχισμένη χώρα μας τα τελευταία 35 χρόνια, το τι ετράβηξε ο ελληνικός λαός, γιατί αυτό που γινότανε στην Κρήτη, γινότανε σε όλη την Ελλάδα, αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο.
Η τραγικότητα των γεγονότων είναι πολύ μεγαλύτερη. Παρόλο που εμείς τα ζήσαμε και τα δοκιμάσαμε στην πλάτη μας, δεν μπορούμε να δώσουμε την πραγματική εικόνα, δεν μπορούμε να βρούμε τα λόγια που χρειάζονται για να δώσουμε να καταλάβεις ακριβώς τι έγινε. Σε πολλούς θα φαίνονται απίστευτα. Μονάχα αυτοί που ζήσανε τα γεγονότα την περίοδο εκείνη μπορούνε να μας καταλάβουν πιο καλά.
Καλύτερα να περάσει από μια χώρα η χειρότερη επιδημία, η πιο θανατερή (πανούκλα, χολέρα κλπ.), παρά ο εμφύλιος πόλεμος. Η επιδημία μπορεί να ερημώσει ολόκληρες περιοχές, να κλείσει σπίτια, αλλά σε λίγα χρόνια θα επουλωθούνε οι πληγές και θα ξεχαστούνε. Ο εμφύλιος πόλεμος όμως δύσκολα ξεχνιέται γιατί διχάζει το λαό, ρίχνει το μισό ενάντια στον άλλο μισό. Αδέλφια μ' αδέλφια έρχονται σε σύγκρουση σε αντίθετα στρατόπεδα, πατέρας με παιδιά. Έπειτα οι έμποροι του διχασμού εκμεταλλεύονται την ευαισθησία του λαού και ανασκαλεύουνε το παρελθόν με την οργάνωση των επετείων του μίσους, όπως των Δεκεμβριανών, του εφέδρου πολεμιστή, του Γράμμου και του Βίτσι, κλπ.
Στο μεταξύ δεν αφήνουνε ευκαιρία στους λόγους τους οι επίσημοι να μην ξύσουνε την πληγή.
Στο βιβλίο αυτό θα διαβάσεις σε χοντρές γραμμές μια πραγματική ιστορία γραμμένη από μας τους ίδιους, όπως τα ζήσαμε, όπως τα καταλαβαίναμε, με την κρητική διάλεχτο.
Θέλουμε να δώσουμε ένα αυθεντικό κείμενο χωρίς τεχνητές γαρνιτούρες από καλλιτέχνες και πιστεύουμε ότι και οι αναγνώστες θα συμφωνούνε μαζί μας. Αυτό το είχαμε τονίσει επανειλημμένως στις συνεντεύξεις που είχαμε δώσει στους δημοσιογράφους. Πολλοί φίλοι μας των γραμμάτων μας τονίσανε κι αυτοί να μην τα δώσουμε σε λογοτέχνες να τα επιμεληθούνε, γιατί θα χάσουνε το χρώμα τους.
Τις λέξεις που δεν θα κατανοεί ο αναγνώστης, γιατί είναι γραμμένο στην κρητική προφορά, τις επεξηγούμε στην τελευταία σελίδα.
Επειδή το θέμα του βιβλίου ασχολείται με την ιστορία και των δυο μας πρέπει να δώσει λίγη προσοχή ο αναγνώστης για να του γίνει κατανοητό το περιεχόμενο. Ο καθένας από μας έχει ξεχωριστή ιστορία μέχρι το 1948. Από το 48 και έπειτα ενώνεται η ιστορία μας και γίνεται ενιαία. Στο μεταξύ και μέσα σ' αυτή την περίοδο υπήρξανε περιπτώσεις που ζήσαμε ξεκομμένα για ορισμένο χρονικό διάστημα και ζήσαμε μαζί με άλλους συντρόφους και γράφονται τα περιστατικά από τον καθένα μας χωριστά. Αυτό εσυμβήκε στην περίοδο ανάμεσα 48-54. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠ. ΜΠΛΑΖΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1948
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΗ ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1948
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ
ΙΔΙΩΜΑΤΙΣΜΟΙ
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΙΔΙΩΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 1976
Αριθμός σελίδων512
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας1985-2912
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

giorg_the100

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
HORKHEIMER MAX
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00
ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
BELIVEAU RICHARD
€13.90 €6.26
(-55%)
Κερδίζετε €7.64

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS