Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΗ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΗ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

+
-
MUNOZ-MOLINA ANTONIO
Κωδ. Πολιτείας: 3780-0019
Τιμή Έκδοσης
€14.40
Τιμή Πολιτείας
€10.08
(-30%)
Κερδίζετε €4.32


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο "Χειμώνας στη Λισσαβώνα" είναι ταυτόχρονα ένας φόρος τιμής στον αμερικανικό "νουάρ" κινηματογράφο (και τις λογοτεχνικές του καταβολές) και στον κόσμο της τζαζ. Όμως, πάνω απ' όλα, είναι μια ιστορία έρωτα και μυστηρίου που εκτυλίσσεται μεταξύ Σαν Σεμπαστιάν και Λισσαβώνας, σε ανώνυμα δωμάτια ξενοδοχείων, σε νυχτερινά κέντρα και σε σοκάκια κακόφημων συνοικιών.
Το μυθιστόρημα αυτό, που τιμήθηκε με το Βραβείο των Κριτικών και το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας της Ισπανίας, επιβεβαιώνει τη λογοτεχνική αξία του Αντόνιο Μουνιόθ Μολίνα και τον καθιερώνει ως έναν από τους κορυφαίους σύγχρονους Ισπανούς πεζογράφους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο χειμώνας στη Λισσαβώνα εκτυλίσσεται κυρίως μεταξύ Μαδρίτης, Σαν Σεμπαστιάν και Λισσαβώνας, σε απρόσωπα δωμάτια ξενοδοχείων, στο ημίφως νυχτερινών κέντρων, στα σοκάκια γοτθικών συνοικιών, κάποια βροχερά συνήθως βράδια. Δύο από τους βασικούς ήρωες του συγγραφέα είναι μουσικοί της τζαζ, κι αυτό το είδος μουσικής μοιάζει να παίρνει σάρκα και οστά, να ηχεί στ' αυτιά του αναγνώστη και να τον συνοδεύει, σ' όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης του βιβλίου, σαν υπόκρουση κινηματογραφικής ταινίας. Λέει ο Μολίνα: "Οι μουσικοί της τζαζ μ' ενδιαφέρουν πολύ, γιατί είναι οι μεγάλοι καταραμένοι καλλιτέχνες του εικοστού αιώνα. Η μουσική τους βαδίζει στην κόψη του ξυραφιού, όπως και η καλή λογοτεχνία". Ο ίδιος δέχεται ότι έχει επηρεαστεί σαφώς από τον Αλφρεντ Χίτσκοκ: "Ο Χίτσκοκ σε διδάσκει ν' αφηγείσαι, ν' αρθρώνεις μια ιστορία, σε μαθαίνει πού και πότε πρέπει ν' αφήνεις την ένταση να καταλαγιάζει". Ωστόσο, παρά τη διάχυτη ατμόσφαιρα του "νουάρ", Ο χειμώνας στη Λισσαβώνα δεν ανήκει σ' αυτή την κατηγορία μυθιστορήματος. Είναι, πάνω απ' όλα, μια ερωτική ιστορία. Εμπεριέχει ένα στοιχείο πάθους, που, όπως πολύ εύστοχα γράφτηκε, την κάνει εθιστική - ένα στοιχείο έρωτα για τον έρωτα. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEL INVIERNO EN LISBOA
ΕκδότηςΣΕΛΑΣ
Σειρά
ΒραβείοΕΘΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1992
Αριθμός σελίδων206
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΙΑΝΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΒΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΟΥΝΙΟΘ-ΜΟΛΙΝΑ ΑΝΤΟΝΙΟ
Κωδικός Πολιτείας3780-0019
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

xristina, geogatz, vana_del, kantath, Bubblist, nstratakis, dsapo094

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kikujiro, kantath

Κριτικές για το προϊόν

[18/11/2023] ΔΩΡΑ ΤΖΟΥΤΖΗ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Μάλλον βαρετό. Επαναλαμβάνονται οι ίδιες περιγραφές για να σε πείσει για το υποτιθέμενο ενδιαφέρον του.
[12/07/2016] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Πολύ καλό μυθιστόρημα που μέσα σε νουάρ ατμόσφαιρα αφηγείται κυρίως μια ερωτική ιστορία. Όμορφη γλώσσα με φοβερά ονόματα ηρώων καλών και κακών(Μπιράλμπο, Μπίλι Σουάν, Φλόρο, Τουσαίν Μόρτον, Λουκρέθια). Ατμόσφαιρα γεμάτη από καταραμένους τζαζ μουσικούς, καπνούς τσιγάρων και αλκοόλ. Κάποιες στιγμές η επανάληψη των περιγραφών αυτής της ατμόσφαιρας δείχνει να μην προωθεί την ιστορία καθώς οι χαρακτήρες έχουν γίνει ήδη ξεκάθαροι από τον Μολίνα. Φυσικά προτείνεται ιδίως τώρα που το καλοκαίρι είναι στο φόρτε του.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS