Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Β΄Τ. ΝΕΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ // ENZO CORMANN: Η ΘΥΕΛΛ

ΝΕΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ENZO CORMANN: Η ΘΥΕΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ, LAURENT GAUDE: Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΙΓΡΙΣ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ, GUILLAUME GALLIENNE: ΓΚΥΓΙΩΜ, ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ!

+
-
CORMANN ENZO, GAUDE LAURENT, GALLIENNE GUILLAUME
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1114
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-30%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Το γαλλικό θέατρο γνωρίζει μεγάλη άνθηση τις μέρες μας. Μέσα από ένα δίκτυο εβδομήντα εθνικών σκηνών, πέντε κρατικών θεάτρων και τριανταεννέα εθνικών κέντρων δραματουργίας σε όλη την επικράτεια και με κοινό στόχο την προώθηση δειγμάτων σύγχρονης θεατρικής γραφής, το γαλλικό κράτος ευελπιστεί να δώσει μια ευκαιρία στους δημιουργούς πού αψηφούν τούς αυστηρούς κανόνες της αγοράς. Η έκδοση των έργων τους απόλαυε της στήριξης διαφόρων φορέων, όπως του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Μέσα από τη μεγάλη και εκλεκτή πολυφωνία δημιουργών, επιλέξαμε ειδικά για την Ελλάδα τρεις ξεχωριστές φωνές".

ΕΝΤΖΟ ΚΟΡΜΑΝ: Η ΘΥΕΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ - "Αυτή η κρύα νύχτα θα μας κάνει όλους αλλοπαρμένους και παράφρονες" λέει ο τρελός του βασιλιά Λήρ, ενώ η καταιγίδα λυσσομανά στην άγονη γη, στην τρίτη πράξη της τραγωδίας πού ο Σαίξπηρ έγραψε στις αρχές του 17ου αιώνα.
Είναι στα τέλη του 20ου αιώνα, στη διάρκεια μιας άλλης κρύας νύχτας, όταν ο νεαρός Αυστριακός σκηνοθέτης Νάταν Γκόλντινγκ προτείνει στον ηλικιωμένο Τέο Στάινερ, μυθική φιγούρα του μεταπολεμικού αυστριακού θεάτρου, να βάλει ένα τέλος στα εικοσιπέντε χρόνια σιωπής και εξορίας, και να παίξει τον βασιλιά Λήρ σε μια βερολινέζικη σκηνή. Γιατί η φιγούρα του έκπτωτου βασιλιά οδηγεί τον παλιό ηθοποιό περισσότερο από μισό αιώνα πίσω, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Τερεζίν; 139.654 Εβραίοι από την Ευρώπη εξορίστηκαν εκεί. Μόλις 17.320 επέζησαν. "Όταν γεννιόμαστε, πλαντάζουμε που ερχόμαστε/σέ τούτη τη μεγάλη των τρελών σκηνή" λέει ο βασιλιάς Λήρ.

ΓΚΥΓΙΩΜ ΓΚΑΛΛΙΕΝ : ΓΚΥΓΙΩΜ, ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ!-"Η πρώτη ανάμνηση που έχω από τη μητέρα μου είναι όταν ήμουν τεσσάρων ή πέντε χρονών. Μας καλούσε για το δείπνο, έμενα και τον αδερφό μου, λέγοντας: "Γκυγιώμ, γλυκιά μου!" και πριν δυο μέρες, που της μίλησα τελευταία φορά στο τηλέφωνο, κλείνοντας μου είπε: "Σε φιλώ, αγαπημένη μου "". Με τρόπο αυτοβιογραφικό και ξεκαρδιστικό, ο Γκαλλιέν εκμεταλλεύεται τα παιδικά του χρόνια, τις απογοητεύσεις του, τις προσωπικές του αδυναμίες. Όπως διαφαίνεται από τον τίτλο του έργου, η μητέρα του τον ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αδέλφια του, αναγκαστικά " υποδύεται το κορίτσι", ακόμη και στον τόνο της φωνής. Ο μονόλογος που απορρέει διερευνά την έννοια του φύλου ως στοιχείου ταυτότητας, με διαβρωτικό χα-ρακτήρα που ξέρει πώς να διεγείρει τη σκέψη γύρω από τραυματικά θέματα.

ΛΩΡΑΝ ΓΚΩΝΤΕ: Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΙΓΡΙΣ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ - Ό Αλέξανδρος θα πεθάνει. Αφού νίκησε τον Δαρείο, κατέκτησε τη Βαβυλώνα και τη Σαμαρκάνδη, έχτισε νέες πόλεις και ίδρυσε μια τεράστια αυτοκρατορία, ο πυρετός τον καταβάλλει. Του απομένουν λίγες ώρες ζωή. Δεν φοβάται. Ατενίζει το θάνατο και τον καλεί να πλησιάσει για να του διηγηθεί ο ίδιος τη ζωή του. Ο Αλέξανδρος μιλάει και ο θάνατος ακούει. Τον αφήνει να ξαναζήσει τί μέθη της εποχής του και να ξανανιώσει, για μια τελευταία φορά, την επιθυμία τίποτα να μην αναχαιτίσει την πορεία του. Να φτάσει ακόμα πιο μακριά, σε άγνωστα εδάφη. Την επιθυμία να μείνει για πάντα πιστός σε αυτή την εσωτερική δίψα πού τίποτα δεν μπορεί να την κατευνάσει. Έπος, τραγικό ποίημα, απόλυτο θέατρο μέσα από τη γλωσσική τεχνική του, το εξαιρετικό αυτό κείμενο του Γκωντέ θυμίζει αρχαία τραγωδία. (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

OLIVIER DESCOTES
Πρόλογος
ENZO CORMANN
Η θύελλα επιμένει
GUILLAUME GALLIENNE
Γκυγιώμ, γλυκιά μου
LAURENT GAUDE
Η γαλάζια τίγρις του Ευφράτη
Βιογραφικά σημειώματα συγγραφέων
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTOUJOURS L' ORAGE, LES GARCONS ET GUILLAUME A TABLE!, LE TIGRE BLEU DE L' EUPHRATE
ISBN139789605050610
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2013
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΣΤΑΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΡΜΑΝ ΕΝΤΖΟ, ΓΚΟΝΤΕ ΛΟΡΑΝ, ΓΚΑΛΙΕΝ ΓΚΙΓΙΟΜ
Κωδικός Πολιτείας0020-1114
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΝΙΟΒΗ ΘΡΗΝΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
ERBIL PERVIN
€19.08 €9.54
(-50%)
Κερδίζετε €9.54
ΔΑΓΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΗΛΟ
SILLS JUDITH
€17.00 €6.80
(-60%)
Κερδίζετε €10.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS