Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΓΚΑΤΣΜΠΥ

Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΓΚΑΤΣΜΠΥ

+
-
FITZGERALD FRANCIS-SCOTT
Κωδ. Πολιτείας: 3220-1728
Τιμή Έκδοσης
€9.99
Τιμή Πολιτείας
€7.49
(-25%)
Κερδίζετε €2.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Βρισκόμαστε στη Ν. Υόρκη τη δεκαετία του 1920. Είναι η εποχή της τζαζ, μια εποχή θαυμάτων, τέχνης, υπερβολής, όπου κυριαρχεί ακόμα η πεποίθηση ότι τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία. Ο Γκάτσμπυ είναι πάμπλουτος, μένει σε μια έπαυλη, έχει μπάτλερ, υπηρέτες, μια Ρολς-Ρόις και διοργανώνει θρυλικά πάρτι. Κανείς δεν ξέρει από πού έρχεται, ούτε πώς κατέχει μια τόσο μεγάλη περιουσία, ωστόσο όλοι γοητεύονται από το μυστηριώδες παρελθόν και τον τρόπο ζωής του. Εκείνος έχει κάτι ακόμα. Έναν απόλυτο, ανεκπλήρωτο, ρομαντικό έρωτα για την εύθραυστη αλλά πανέμορφη Νταίζη. Ο Γκάτσμπυ ξεχωρίζει. Και είναι τόσο αθεράπευτα ιδεαλιστής που γίνεται πραγματικά υπέροχος.
Η έκδοση περιλαμβάνει εισαγωγή και αναλυτικό βιογραφικό του συγγραφέα από την μεταφράστρια Αργυρώ Ζαχαρίου. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE GREAT GATSBY
ISBN139789605695576
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2016
Αριθμός σελίδων224
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΖΑΧΑΡΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ
ΕπιμέλειαΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΧΡΥΣΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΙΤΖΕΡΑΛΝΤ ΦΡΑΝΣΙΣ-ΣΚΟΤ
Κωδικός Πολιτείας3220-1728
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geomant, maria4

Κριτικές για το προϊόν

[08/03/2023] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μια ρομαντική ιστορία, ένα έμμεσο πολιτικό σχόλιο, μια κριτική για το αμερικανικό όνειρο μέσα από την ιστορία του αυτοδημιούργητου νεόπλουτου Γκάτσμπυ, γιου αγροτών, ο οποίος συστήνει τον εαυτό του ως γιο πλούσιας οικογένειας, σπουδαγμένο στην Οξφόρδη και συλλέκτη πολύτιμων λίθων, και ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να αποκτήσει τα πάντα στη ζωή του. Τα χρήματα, όμως, δεν μπορούν να του εξασφαλίσουν τον μεγάλο έρωτα που τον έχει βρει στο πρόσωπο της Νταίζης, μιας κακομαθημένης κοπέλας, γνωστής από το παρελθόν του, η οποία τώρα είναι παντρεμένη με τον πλούσιο Τομ Μπιουκάναν.
Ο συγγραφέας μέσα από τη ζωή των ηρώων του μας παρουσιάζει μια ολόκληρη εποχή, λίγα χρόνια πριν από το Κραχ του 1929, στην Αμερική, μέσα σε ένα λαμπερό σκηνικό από φώτα, πισίνες, πανάκριβα αυτοκίνητα, κάτω από τους ήχους της τζαζ μουσικής, με τη συνοδεία άφθονης σαμπάνιας (αν και εποχή ποτοαπαγόρευσης), ενώ συγχρόνως αρχίζει η κατάρρευση του αμερικανικού ονείρου μαζί με την έλλειψη βάθους συναισθημάτων στις ανθρώπινες σχέσεις.
Οι χαρακτήρες είναι ρηχοί, ενώ κανένας δεν παρουσιάζεται πραγματικά ευτυχισμένος! Ο Γκάτσμπυ παρουσιάζεται αρκετά σκοτεινός με έντονη την ανάγκη να μην είναι ποτέ μόνος! Ο αναγνώστης γοητεύεται από την προσωπικότητά του με αποτέλεσμα να του συγχωρεί όλα του τα λάθη!
Ιδιαίτερα περιγραφικό με γρήγορους ρυθμούς, λίγο στενάχωρο και συγκινητικό με απρόβλεπτο φινάλε!
Εξαιρετικό, κλασικό, διαχρονικό βιβλίο!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
WHITAKER CHRIS
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
Βωβός θάνατος
KUTSCHER VOLKER
€19.89 €9.94
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS