Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ε΄Τ. ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΕΣ - ΛΟΓΟΙ

ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΕΣ

ΛΟΓΟΙ (ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

+
-
ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ. Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2029-0009
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€12.75
(-15%)
Κερδίζετε €2.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στον παρόντα Ε' τόμο - ο οποίος εκδίδεται με την ευλογία του Ποιμενάρχου μας Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου - συμπεριλαμβάνονται λόγοι του Γέροντα σχετικά με τα πάθη και τις αρετές. Οι λόγοι αυτοί δεν αποτελούν συστηματική διδασκαλία ούτε αναφέρονται εκτενώς σε όλα τα πάθη και τις αρετές. Έχουν συγκροτηθεί από απαντήσεις του Γέροντα σε ερωτήσεις μας σχετικές με την διάγνωση και την θεραπεία των παθών, καθώς και με την εργασία της αρετής. Οι απαντήσεις αυτές δεν ενδιαφέρουν μόνον τους μοναχούς αλλά και κάθε άνθρωπο που έχει μόνον τους μοναχούς αλλά και «την καλή ανησυχία» για την καλλιέργεια της αρετής. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
ΤΑ ΠΑΘΗ
ΦΙΛΑΥΤΙΑ, Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ
ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ
ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΥΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ
ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΕΤΗ, Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
ΑΓΑΠΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ
ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΩΣ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΑ
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ
ΣειράΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ, ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ: ΛΟΓΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων360
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΜΟΝΑΧΗ ΦΙΛΟΘΕΗ
Κωδικός Πολιτείας2029-0009
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

[13/08/2023] revoltman.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πρώτη φορά διάβασα ένα τέτοιο βιβλίο, θεολογικού χαρακτήρα, τυχαία μάλιστα εξαιτίας ενός τραγουδιού που μου άρεσε [Μαξ(Πάθη και Αρετές του Αρτέμη Φανουργιάκη).Το βρήκα λοιπόν τυχαία σε μια δανειστική βιβλιοθήκη και το πήρα. Να πω την αλήθεια δεν είχα και τις καλύτερες προσδοκίες στην αρχή...Ωστόσο αφότου το τελείωσα μπορώ με βεβαιότητα να πω πως είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει και ίσως το βιβλίο που με βοήθησε περισσότερο μέχρι τώρα στην ζωή. Ο Παίσιος στο βιβλίο μιλάει με απλό και κατανοητό τρόπο ώστε να μπορούν όλοι να το διαβάσουν. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μόρφωση, απλά να έχει τελειώσει κάποιος το γυμνάσιο. Ταυτόχρονα παρά την φαινομενική απλότητα κρύβει ένα τεράστιο πνευματικό βάθος. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερα εντύπωση είναι πως στην πραγματικότητα ο Παίσιος έχει σε ορισμένες θέσεις την ίδια άποψη με τον Νίτσε, πχ ότι ο άνθρωπος πρέπει πρώτα από όλα να επαναστατήσει εκ των έσω, να επαναστατήσει ενάντια στον παλιό του εαυτό, όμως υπάρχει μια τεράστια διαφορά αυτων των δύο, κι αυτή είναι πως ο Παίσιος σου προτείνει λύσεις και δεν σου παρουσιάζει μόνο το πρόβλημα. Προσωπικά νιώθω πως έχω βελτιωθεί σαν χαρακτήρας, προσπαθώ να είμαι λίγο πιο αλτρουιστής, να συμπεριφέρομαι καλύτερα στους γύρω μου, χωρίς φυσικά να τα κάνω όλα τέλεια. Με βοήθησε να αλλάξω την καθημερινή μου συμπεριφορά προς το καλύτερο, σε μια εποχή που από όσο καταλαβαίνω τώρα δεν ήμουν κι ο καλύτερος άνθρωπος...Ούτε τώρα είμαι φυσικά, όμως προσπαθώ πραγματικά εν αντιθέσει με τότε. Τέλος αναφέρεται σε τόσα πολλά ζητήματα κυρίως της καθημερινότητας και της σχέσης μας με τους άλλους (αναφέροντας πολλές φορές λάθη που έκανε στην ζωή του, για να γίνουμε εμείς καλύτεροι) και στην ταπεινοφροσύνη , η οποία αποτελεί το Άλφα και το Ωμέγα για την ζωή ενός ανθρώπου. Ένα πραγματικό διαμάντι, Ειδικά για όσους παλεύουν με τα πάθη και τις επιθυμίες τους (γίνεται αντιληπτό κι από τον τίτλο).
[12/04/2023] stavrapt.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το βιβλίο είναι γραμμένο με την μορφή διαλόγου και νομίζεις ότι σου μιλάει ο ίδιος ο Άγιος. Τονίζει την ταπείνωση στον μέγιστο βαθμό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΓΑΤΑ
RIXON ANGELA
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ
KADARE ISMAIL
€8.48 €3.39
(-60%)
Κερδίζετε €5.09

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS