Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΤΕ ΚΕΦΙ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΤΕ ΚΕΦΙ

+
-
RODARI GIANNI
Κωδ. Πολιτείας: 2300-1550
Τιμή Έκδοσης
€10.95
Τιμή Πολιτείας
€7.66
(-30%)
Κερδίζετε €3.29


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ποιος είπε πως κάθε ιστορία πρέπει να έχει ένα μόνο τέλος; Στον Τζάνι Ροντάρι δεν άρεσαν ποτέ οι κανόνες που επιβάλλονται χωρίς να αιτιολογούνται. Και ο κανόνας πως κάθε ιστορία πρέπει να έχει ένα μόνο τέλος του φαινόταν πως έπρεπε να αμφισβητηθεί, για να αποδειχτεί αν είναι σωστός ή όχι.
Να λοιπόν το αποτέλεσμα: "Παραμύθια για να σπάτε κέφι", ένα βιβλίο με είκοσι πρωτότυπες ιστορίες. Ο συγγραφέας προτείνει τρεις διαφορετικούς επιλόγους για κάθε ιστορία και προτρέπει τα παιδιά να επιλέξουν αυτόν που προτιμούν και να αιτιολογήσουν το "γιατί", ή ακόμη και να γράψουν ένα δικό τους τέλος!
Τα "Παραμύθια για να σπάτε κέφι" διασκεδάζουν, εδώ και πάνω από σαράντα χρόνια, μικρούς και μεγάλους, και, ταυτόχρονα, τους κάνουν να προβληματιστούν, να συζητήσουν, να δημιουργήσουν, να παίξουν.
Η Άννα Λάουρα Καντόνε με την ευρηματική εικονογράφησή της ενισχύει την εκπαιδευτική αξία κάθε ιστορίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ένας τυμπανιστής με μαγικές ικανότητες, ένας «άλλος» Πινόκιο, μαγικά σπίτια, τεράστια καρότα, φανταστικά πλάσματα που κατοικούν στη χώρα της φαντασίας: εκεί όπου όλο μπορούν να συμβούν, να εξηγηθούν και τελικά να διορθωθούν. Ο συγγραφέας των αξεπέραστων Παραμυθιών από το τηλέφωνο, βιβλίο το οποίο γράφτηκε το 1960, έκανε το 1971 με τα Παραμύθια για να σπάτε κέφι ένα είδος άσκησης. Συνδιαλέχθηκε με τους μικρούς αναγνώστες του και τους πρόσφερε την ευκαιρία να διασκεδάσουν με το τέλος που τους ταιριάζει, να ικανοποιηθούν που μπορούν να απορρίψουν το τέλος που δεν τους αρέσει, να προβληματιστούν για το τέλος που θα επέλεγαν οι ίδιοι. [...] Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρά παιδιά, 7 ετών και πάνω, τα οποία ωστόσο πρέπει να είναι επαρκείς αναγνώστες. Επαρκείς υπό την έννοια ότι πρέπει να είναι σε θέση να διαβάσουν, να κρίνουν, να επιλέξουν, να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν και τελικά εμπλεκόμενα στην διαδικασία που προτείνει ο συγγραφέας να διασκεδάσουν. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Τα παιδιά θα αγαπήσουν το βιβλίο επειδή τους απευθύνεται με τρόπο ισότιμο και επειδή τα προσκαλεί να εμπλακούν στη διαδικασία αφήγησης των ιστοριών. Οι ιστορίες είναι σύντομες, απλές και αστείες και χωράνε συζήτηση, κάτι που πάντα αρέσει στα παιδιά. Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς: Αν υπάρχει ένας λόγος, πέραν του προφανούς ότι δηλαδή πρόκειται για το βιβλίο ενός μεγάλου συγγραφέα, είναι επειδή ο πρωτοπόρος και πολύ μοντέρνος Τζάνι Ροντάρι προτείνοντας τρεις διαφορετικούς επιλόγους σε κάθε ιστορία του και στη συνέχεια σχολιάζοντάς τους δίνει ένα σπουδαίο μάθημα: στις ιστορίες, όπως και στη ζωή, το παν είναι να υπάρχουν επιλογές και όταν δεν υπάρχουν, καλό είναι να διαθέτουμε τα εργαλεία για να τις δημιουργήσουμε. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 13/10/2013)

Περιεχόμενα

Το μαγικό τύμπανο
Ο κατεργάρης Πινόκιο
Τα κακόμοιρα τα φαντάσματα
Ο σκύλος που δεν ήξερε να γαβγίζει
Το σπίτι στην έρημο
Η μαγική φλογέρα και τα αυτοκίνητα
Ο γύρος της πόλης
Όταν στο Μιλάνο έβρεχε καπέλα
Συναγερμός στη φάτνη
Ο καθηγητής Φοβέριους
Νυχτερινές φωνές
Ο μάγος Τζίρο
Η περιπέτεια του Ρινάλντο
Το δαχτυλίδι του βοσκού
Ταξί για τ' άστρα
Η ασθένεια του Τίνο
Περιπέτεια με την τηλεόραση
Το μεγάλο καρότο
Εκατό λίρες στην τσέπη
Ο γάτος ταξιδευτής
Τα φινάλε του συγγραφέα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTANTE STORIE PER GIOCARE
ISBN139789600443127
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
ΣειράΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 7 ΕΤΩΝ
ΒραβείοΑΝΤΕΡΣΕΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων200
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίες6-9 ετών
ΜετάφρασηΔΟΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΕπιμέλειαΣΠΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΕικονογράφησηCANTONE ANNA-LAURA
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΝΤΑΡΙ ΤΖΑΝΙ
Κωδικός Πολιτείας2300-1550
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

giannis91, Aretilampoura, Kellysimo, meraklhs, agapaki, sebagia, tim8, Michael Angelo , nonithe, ele.spg, Βιβλίααα

Κριτικές για το προϊόν

[01/04/2021] ioannapap.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο με αρκετά πρωτότυπα και αστεία παραμυθάκια, τα οποία έχουν 3 εναλλακτικές εκδοχές... Παρόλο που προτείνει 6-9 θα πω ότι είναι πολύ περιορισμένο το εύρος και το συστήνω και για μικρότερες ηλικίες
[03/04/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα από τα τελευταία βιβλία του Ροντάρι (1980), το οποίο εντυπωσιάζει με τα πρωτότυπα κσι ξεκαρδιστικά παραμύθια του. Υπάρχει και μια καινοτομία στη δομή του: το τέλος του κάθε παραμυθιού έχει 3 εναλλακτικές εκδοχές για να προσφέρει 'τροφή για τη σκέψη' σε μικρούς και μεγάλους.
[02/11/2016] cleanthi.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μου άρεσε πολύ αυτό το βιβλίο γιατί είναι πρωτότυπο και αστείο. Εντυπωσιάστηκα που είχε τρία διαφορετικά τέλη για κάθε ιστορία. Περικλής (9 ετών)
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΩΣ ΠΕΔΙΟ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΙΑΣ
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS