Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΛΕΞΙΚΟ - BLACK OUT ( ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ )

BLACK OUT / ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΛΕΞΙΚΟ

+
-
ΠΛΑΤΗΣ Δ. ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0364
Τιμή Έκδοσης
€26.75
Τιμή Πολιτείας
€18.73
(-30%)
Κερδίζετε €8.02


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τζαζ, Μαύρα λαϊκά, Απαρτχάιντ, Μαύροι Πάνθηρες, Μαύρη Ήπειρος, Φιλμ Νουάρ, Μαύρο πρόβατο, Δουλεμπόριο, Ζορρό, Καραμανλής, Καραγάτσης, Μαυροπούλου Γκέλυ, Θωμάς Μαύρος, Ρύζι Μπαρμπα-Μπεν, Μαύροι Μουσουλμάνοι, Καλύβα Μπάρμπα-Θωμά, Τέντυ μπόυς, Γνώριμος ο Μέλας, Δέκα Μικροί Νέγροι, Γκρέης Τζόουνς, Μποκάσα, Ίντι Αμίν Νταντά, Σπάικ Λη, Malcolm X, Μωχάμετ Άλι, Black &White whisky, Μαύρες πορνοστάρ, Θυρωρός της Νύχτας, Μαύρο τσιμπιδάκι μαλλιών, αχινός, Μαύρα μάτια, Το κορίτσι με τα μαύρα, Μαύρα μάτια, μαύρα φρύδια: μερικά από τα 2.362 λήμματα που απαρτίζουν το ιδιότυπο και ανατρεπτικό Μαύρο Λεξικό του Νίκου Πλατή.
Τι ακριβώς είναι το "Black out / Το Μαύρο Λεξικό";
Είναι ένα προσωπικό Λεξικό (μιας και εκφράζει προσωπικές απόψεις). Ιστορικό και εγκυκλοπαιδικό (αφού βασίζεται σε πραγματικά ντοκουμέντα). Και οικολογικό. Και κινηματογραφικό. Και πορνοσυλλεκτικό. Κι αναντίρρητα πολιτικοπολιτικό. Αναφέρεται σ' ο,τιδήποτε είναι ή μοιάζει με μαύρο (μαύρα ονόματα και όντα, μαυρεπώνυμα προϊόντα, μαύρες Παναγίες, μαύρες ιστορίες, κτλ.)
Η καταγραφή δεν είναι σχολαστική, αλλά ενδεικτική, το Μαύρο Λεξικό δεν περιέχει τα πάντα, καθετί που θα μπορούσε να εκληφθεί, εμμέσως ή όχι, ως μαύρο.
Όπως κάθε λεξικό, είναι χρήσιμο. Ως προς το τι μεταφέρει και τι διασώζει. Γιατί δίνει τις λέξεις κλειδιά με τις οποίες ερμηνεύονται ("σπάνε") γρίφοι του παρελθόντος και γιατί συλλαμβάνει την πολλαπλή σημασία των λέξεων και τις διαδρομές τους μέσα στον άπλετο χρόνο.
Οι 820 φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν και διασώθηκαν σ' αυτήν την Κιβωτό του Μαύρου Λεξικού λειτουργούν άλλοτε με την κλασική έννοια της εικονογράφησης ενός λεξικού, και άλλοτε, συχνά, μ' ένα ιδιότυπο και ανατρεπτικό μαύρο χιούμορ που υπονομεύει το λήμμα ή το οδηγεί σε άλλες διαδρομές και ερμηνείες. Πηγές: σπάνιο υλικό από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία λογοκριμένο από τις εφημερίδες της εποχής, βιβλιοθήκες προσωπικές και μη, αρχεία, δορυφορικά κανάλια, κινηματογραφικές ταινίες, βιντεοκασέτες, CD, καρτ-ποστάλ, αδέσποτες φωτογραφίες, πεταμένα βιβλία και περιοδικά, κάδοι απορριμμάτων, το αρχείο ενός sex-shop, η τύχη και οι συμπτώσεις... (Από την ιστοσελίδα του εκδότη)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΓΡΑ
ΣειράΛΕΞΙΚΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 1999
Αριθμός σελίδων536
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0020-0364
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

tdavris

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΦΟΝΟ
BLACK SAUL
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΩΝ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS