Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (ΚΥΚΝΟΙ 85 /ΣΕΙΡΑ)

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

+
-
MULLIGAN ANDY
Κωδ. Πολιτείας: 3330-6749
Τιμή Έκδοσης
€12.70
Τιμή Πολιτείας
€8.89
(-30%)
Κερδίζετε €3.81


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ραφαέλ, Γκάρντο, Αρουραίος: Τρία αγόρια που γεννήθηκαν στη χωματερή της Μπεχάλα και περνούν τη μέρα τους ξεδιαλέγοντας σκουπίδια, με την ελπίδα ότι κάποτε θα βρουν κάτι αξιόλογο. Και το βρίσκουν.
Είναι ένα δερμάτινο τσαντάκι που περιέχει ένα πορτοφόλι με ένα σημαντικό γι' αυτά χρηματικό ποσό, μια ταυτότητα, κάποιες φωτογραφίες, έναν χάρτη κι ένα κλειδί. Όταν θα ανοίξουν τη θυρίδα στην οποία αντιστοιχεί το κλειδί, θα ανακαλύψουν ένα θανάσιμο μυστικό. Κι από κείνη τη στιγμή μπαίνουν στο στόχαστρο της αστυνομίας αλλά και του υπόκοσμου. Όμως τα παιδιά της χωματερής δεν έχουν μάθει να εγκαταλείπουν καμία μάχη. Ειδικά όταν πρόκειται για την επιβίωσή τους...
Μια καταιγιστική περιπέτεια-καταγγελία σ' ένα πρωτότυπο και συναρπαστικό μυθιστόρημα που θα σας κόψει την ανάσα με τη δράση του και θα αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές της ανθρωπιάς σας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ένα εξαιρετικό Βιβλίο. Ζωντανό, συναρπαστικό και κυρίως καλογραμμένο". (Τζον Μπόυν, συγγραφέας του βιβλίου Το αγόρι με τις ριγέ πιτζάμες)

Τα παιδιά των σκουπιδιών που εργάζονται χωρίς συμβάσεις, δικαιώματα, στολές, ωράρια, μισθό ζουν κυριολεκτικά έξω από τα όρια του πολιτισμού καθώς έχουν να διαχειριστούν τα απορρίματα οριακών κοινωνιών. Αλλά ακόμη κι έτσι, «ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρεις ψάχνοντας στα σκουπίδια!» και σε τι μονοπάτια αυτογνωσίας μπορούν να οδηγήσουν τα ευρήματά σου. Οι ήρωες της ιστορίας του Μάλλιγκαν βρίσκουν πράγματι ένα αντικείμενο που περιέχει «κλειδιά» και κώδικες που θα τους οδηγήσουν σε μια απροσδόκητη περιπέτεια (πολύ μεγάλη για τις δικές τους πλάτες) αλλά και την ανακάλυψη θανάσιμων μυστικών. Το τρόπαιο που θα κερδίσουν οι νεαροί μαχητές της επιβίωσης δεν είναι άλλο από τον δικό τους προσωπικό παράδεισο και τη δύναμη για να μην τον χάσουν ποτέ. Οι αφηγητές εναλλάσσονται δίνοντας ρυθμό και εντείνοντας την αγωνία για την τελική έκβαση. Τα παιδιά, ο πατέρας Χουιλλιάρ, η νεαρή Ολίβια Ουέστον, είναι τα πρόσωπα που ξετυλίγουν με κινηματογραφικό τρόπο την ιστορία. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται σε επαρκείς αναγνώστες του Γυμνασίου που έχουν τόσο την άνεση να διαβάζουν μυθιστορήματα με αναπτυγμένη πλοκή όσο και την κοινωνική - πλέον - ευαισθησία για να προβληματιστούν πάνω σε θέματα όπως η παιδική εκμετάλλευση. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Οι ήρωες του Μάλλιγκαν είναι πλασμένοι με στοιχεία από πραγματικά παιδιά των σκουπιδιών τα οποία γνώρισε σε μια τεράστια χωματερή στη Μανίλα, κοντά στο σχολείο όπου εργαζόταν. Οι νεαροί αναγνώστες θα αγαπήσουν και θα θαυμάσουν τους ήρωες των Σκουπιδιών επειδή θα τους προσκαλέσουν σε ένα ταξίδι ανακάλυψης αξιών και αληθινών θησαυρών που κρύβονται στο πιο απροσδόκητο μέρος: μια τριτοκοσμική χωματερή. Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς: Ο βασικότερος λόγος είναι για να τους προσφέρουν την ευκαιρία διαβάζοντας ένα μυθιστόρημα καταιγιστικής δράσης να αναλογιστούν τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες παιδιά στον κόσμο. Και μάλιστα, μέσω αυτού, να σκεφτούν πως η απελπιστική κατάσταση στη οποία ζουν τα παιδιά αυτά με σχεδόν παντελή έλλειψη οποιασδήποτε προοπτικής δεν τα εμποδίζει από το να δώσουν με αξιοπρέπεια τη μάχη για την ευτυχία και ενίοτε να την κερδίσουν. (Ελένη Κορόβηλα: Bookpress.gr 19/7/2013)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTRASH
ISBN139789601644943
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΛΛΟΓΗ ΚΥΚΝΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2013
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίεςΆνω των 12 ετών
ΜετάφρασηΠΙΠΙΝΗ ΑΡΓΥΡΩ
ΕπιμέλειαΚΕΡΑΣΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΛΙΓΚΑΝ ΑΝΤΙ
Κωδικός Πολιτείας3330-6749
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

vs1974, evdoxsap

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Τ' ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΡΥ ΛΥΝΤΟΝ
THACKERAY WILLIAM-MAKEPEACE
€12.72 €5.72
(-55%)
Κερδίζετε €7.00
Η παγωμένη άβυσσος
COLLINS WILKIE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS