Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΟΥΣΙΚΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ (ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ) // ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ - ΟΡ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ - ΟΡΘΡΟΣ

+
-
ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 7296-0000
Τιμή Έκδοσης
€42.00
Τιμή Πολιτείας
€33.60
(-20%)
Κερδίζετε €8.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Χάριτι και ευδοκία Θεού, αρχής γενομένης με τον παρόντα τόμο, προβαίνουμε στην έκδοση των χειρογράφων του Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μ.τ.Χ.Ε. Θρασυβούλου Στανίτσα υπό τον γενικό τίτλο: "Θρασυβούλου Στανίτσα - Μουσικά χειρόγραφα".
Είναι εξαιρετικά δύσκολο, να γνωρίζει κάποιος που βρίσκονται τα πρωτότυπα χειρόγραφα, αλλά και τον ακριβή αριθμό τους. Και τούτο διότι, αφ' ενός μεν πολλά παράξενα συνέβησαν μετά τον θάνατό του -τα οποία εν μέρει συνεχίζονται μέχρι και σήμερα-, αφ' ετέρου δε υπακούοντας σε κάθε παράκληση κάποιου φίλου του, έγραφε ό,τι του εζητείτο (Ιδιόμελο, Δοξαστικό κ.λ.π.). Άγνωστο επίσης παραμένει το τι έγιναν τα χειρόγραφά του στην Κων/πολη, όταν έζησε και μεγαλούργησε εκεί.
Ο ίδιος μάλιστα έδινε αφειδώς τα χειρόγραφά του όταν του τα ζητούσαν και πολλές φορές δεν τα έπαιρνε πίσω. Έτσι πολλά φωτοτυπημένα χειρόγραφά του διασκορπίστηκαν ένθεν κακείθεν με αποτέλεσμα πολλές φορές να δέχονται "διορθωτικές" παρεμβάσεις κυρίως στα ισοκρατήματα, στους σταυρούς (αναπνοές), ακόμα και στα σημαδόφωνα!
Παρατηρείται μάλιστα το φαινόμενο πολλές φορές σε διάφορες μουσικές συλλογές να βλέπουμε μουσικές θέσεις του -θέσεις που μόνο εκείνος έγραψε ή τόνισε- χωρίς να αναφέρεται το όνομα του δημιουργού, ακόμα και ολόκληρες συνθέσεις του χωρίς αναφορά στο όνομά του και την χειρότερη περίπτωση ακόμα και ολόκληρη Ακολουθία του να κυκλοφορεί με το όνομα άλλου "μελοποιού" για να ισχύσει για μία ακόμη φορά η λαϊκή παροιμία: "δρυός πεσούσης...".
Ο Θρασύβουλος Στανίτσας έγραφε κατά κύριο λόγο τα μαθήματα του δεξιού χορού. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι στην Κων/πολη έγραψε και μαθήματα του αριστερού χορού όταν ήταν Λαμπαδάριος.
Επίσης έγραφε ένα μάθημα περισσότερο από μία φορές με αρκετές διαφορές στην πλοκή και ερμηνεία του μέλους. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΡΘΡΟΥ:
Α. ΠΟΛΥΕΛΕΟΙ
Β. ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΟ ΕΙΡΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΑΒΑΣΙΩΝ
Γ. ΠΑΣΑΠΝΟΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΧ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ
Δ. ΕΩΘΙΝΑ
Ε. ΔΟΞΟΛΟΓΙΕΣ ΣΥΝΤΟΜΕΣ
ΣΤ. ΔΟΞΟΛΟΓΙΕΣ ΑΡΓΕΣ
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2006
Αριθμός σελίδων588
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΤΣΙΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Κωδικός Πολιτείας7296-0000
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
HEATHER PETER
€18.00 €9.00
(-50%)
Κερδίζετε €9.00
ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
HANKS TOM
€18.80 €7.52
(-60%)
Κερδίζετε €11.28

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS