Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΑΓΡΙΜΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΤΟ ΑΓΡΙΜΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

MULLER HERTA (NOBEL 2009)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5313




Παρουσίαση

Ένα κορίτσι από μια φτωχή επαρχία του Νότου, που τις νύχτες εκδίδεται στο πάρκο και βρίσκεται με τη ζώνη της αφηγήτριας περασμένη στο λαιμό του: αυτοκτονία ή δολοφονία; Τρεις φοιτητές, που τους ενώνει ο φόβος μπροστά στον παντοδύναμο και πανταχού παρόντα δικτάτορα και που κάποια στιγμή γίνονται αναπόφευκτα θύματά του: παρακολουθούνται, ανακρίνονται, εκβιάζονται, χάνουν τη δουλειά τους και τελικά καταλήγουν άλλοι να αυτοκτονήσουν και άλλοι να φύγουν. Μια νεαρή γυναίκα, που συνεργάζεται με τη Σεκουριτάτε - μια σχέση στον αστερισμό της προδοσίας και του θανάτου.
Και, τέλος, η αφηγήτρια, με το βλέμμα στραμμένο στα παιδικά της χρόνια, στον κόσμο της επαρχίας των γονιών της, σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η κατάρρευση και η παρακμή, η στενότητα, η παγωνιά, η θλίψη. Ένα βιβλίο για το φόβο, την αντίσταση, τη φιλία, την αδιαπραγμάτευτη θέληση για ζωή, αλλά και τον έρωτα σε συνθήκες απόλυτου ολοκληρωτισμού.
Ένα μυθιστόρημα κατά μεγάλο μέρος αυτοβιογραφικό, που με τη λιτή αλλά γεμάτη σύμβολα και εικόνες γλώσσα της πρωτοπρόσωπης αφήγησης συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης παγκόσμιας λογοτεχνίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHERZTIER
ISBN139789600355635
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2013
Αριθμός σελίδων216
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΛΑΓΟΥΔΑΚΟΥ ΓΙΩΤΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΙΛΕΡ ΧΕΡΤΑ
Κωδικός Πολιτείας2250-5313
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

la pijoaparte, DIGIAKON, lamprouandonis, tinoli00

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

κωνσταντινιά, t_someone, cat7fish3

Κριτικές για το προϊόν

[19/03/2021] fotinipoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Δε θα απέτρεπα κανέναν από το να διαβάσει αυτό το βιβλίο. Είναι γεγονός ότι για το συγκεκριμένο κερδίσε η συγγραφέας το βραβείο Νόμπελ για κάποιο λόγο, και είμαι βέβαιη ότι ίσως με μια πιο εκλεπτυσμένη αναγνωση και μεθοδικόητα να προσφέρει περισσότερα. Ίσως το διαβάσω κάποτε ξανά. Με κούρασε πάντως το μέγεθός του κι άργησα πάρα πολύ καιρό για να το τελειώσω. Επίσης, η διαστρωμάτωση του ήταν “βαριά”, όπως και η αναδιατύπωση γεγονότων και συναισθημάτων.
Υποθέτω, ότι η έλλειψη μια κεντρικής ιστορίας με δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο. Στην πραγματικότητα υπάρχει παρά μόνο ένας παρατηρητής-αφηγητής γύρω από καταστάσεις. Αφού σχεδόν φτάνεις στη μέση του βιβλίου, μετά γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για μια ομάδα νέων ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια φτωχή χώρα υπό μια βάναυση δικτατορία. Ομολογώ, με παίδεψε πάρα πολύ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
STEVENSON ROBERT-LOUIS
€15.90 €7.16
(-55%)
Κερδίζετε €8.74
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ
BENNETT ALAN
€5.33 €2.66
(-50%)
Κερδίζετε €2.67

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS