Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΗΤΑΝ ΒΡΟΜΙΚΟ

ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΗΤΑΝ ΒΡΟΜΙΚΟ

+
-
SIMENON GEORGES
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1068
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-30%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ πού ζει σε πολύ σκοτεινούς καιρούς. "Το χιόνι ήταν βρόμικο", που εκδόθηκε το 1948, είναι το πιο ζοφερό, το πιο σκοτεινό μυθιστόρημα του Σιμενόν. Ανήκει στη σειρά των romans durs [σκληρά μυθιστορήματα], όπως τα αποκαλούσε ο συγγραφέας τους. Μια κατεχόμενη χώρα στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Ο Φράνκ Φριντμάιερ, δεκαοκτώ ετών, λύκος μες στους λύκους, πεινασμένος κι ανελέητος. Μόνο στο αίμα και στο χρήμα βρίσκει ικανοποίηση. Χωρίς ηθικές αρχές και χωρίς στόχο, ξεκινά την καριέρα του εγκληματία, με πρώτη πράξη το μαχαίρωμα ενός Γερμανού αξιωματικού αργά το βράδυ. Έπειτα διαπράττει κι άλλον φόνο -με θύμα κάποια συγχωριανή του- στη διάρκεια μιας διάρρηξης. Εξαπατά και ταπεινώνει ερωτικά μια νεαρή γυναίκα που μένει δίπλα στο διαμέρισμα της μητέρας του, που διατηρεί πορνείο μέσα στο σπίτι της, για να την τιμωρήσει καταπώς φαίνεται για την έλξη που νιώθει προς αυτόν. Καθώς στο τέλος τον φυλακίζουν για ένα έγκλημα που δεν έκανε, βιώνοντας τη βία των κατακτητών, ο Φράνκ γίνεται ένας σκληροτράχηλος ασκητής, στο πρότυπο που έκανε διάσημο αργότερα ο Ζάν Ζενέ στην Παναγία των λουλουδιών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΗΤΑΝ ΒΡΟΜΙΚΟ είναι μεν το ψυχογράφημα ενός δολοφόνου, αλλά ταυτόχρονα κλείνει μέσα του την αγωνία του ανθρώπου για το πρόβλημα της ζωής - όπως στο Υπόγειο του Ντοστογέφσκι. Ο Φρανκ δεν αισθάνεται φόβο για τίποτε, μισεί τους ανθρώπους, δεν νιώθει οίκτο για κανέναν, ούτε καν για τον εαυτό του. Του φαίνονται όλα εύκολα και περιμένει κάτι που θα αλλάξει τη ζωή του. Δεν μπορεί να φανταστεί τι θα είναι αυτό, ξέρει όμως πως θα συμβεί, είναι μοιραίο να συμβεί.
Πράγματι, κάτι συμβαίνει σύντομα: συλλαμβάνεται, ανακρίνεται (οι ανακρίσεις θυμίζουν πολύ το ανάλογο κλίμα στη Δίκη του Κάφκα) και βασανίζεται. Τότε του φανερώνεται μια τρομερή δύναμη, η οποία ίσως προέρχεται από την περιφρόνηση που του δείχνουν οι άλλοι, εκείνοι που γνωρίζουν ότι είναι κακός και επικίνδυνος. Σε κάθε περίπτωση ο Σιμενόν, ο οποίος θεωρούνταν από τον Αντρέ Ζιντ μεγάλος και "αληθινός" μυθιστοριογράφος, με αυτό το έργο, που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1952 από τον Λουίς Σασλάφσκι, δείχνει την αξία του συγγραφικού του ταλέντου και την αφηγηματική του δεξιοτεχνία. (ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 22/1/2011)

Περιεχόμενα

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΜΟ
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΙΣΣΥ
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA NEIGE ETAIT SALE
ISBN139789603259992
ΕκδότηςΑΓΡΑ
ΣειράΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων352
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΜΑΚΑΡΩΦ ΑΡΓΥΡΩ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΙΜΕΝΟΝ ΖΟΡΖ
Κωδικός Πολιτείας0020-1068
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

steldass, Petrosar, kantath

Κριτικές για το προϊόν

[27/12/2017] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Είχα τύψεις που δεν είχα διαβάσει τον πολυγραφότατο Βέλγο συγγραφέα ως τώρα και δικαιώθηκαν. Επιλέγοντας αυτό που ο ίδιος θεωρεί το κορυφαίο του έργο διάβασα ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα. Ο natural bo
killer Φρανκ ψάχνει μανιωδώς να συναντήσει τη μοίρα του. Έχοντας την έλλειψη της πατρικής φιγούρας να τον καταδιώκει, το κτήνος μεγαλώνει μέσα του μέχρι που συλλαμβάνεται. Στην εξαιρετική σκηνή της ανάκρισης όπου διαπιστώνει ότι τον έπιασαν για τα λάθος εγκλήματα, του φεύγει η μαγκιά στην κυριολεξία. Ο Σιμενόν με τη γυμνή και αιχμηρή γλώσσα του που θυμίζει Καμύ αλλά και ήρωες που θα μπορούσαν να μοιάζουν με του Κάφκα, δημιουργεί ένα δικό του πραγματικά σκληρό μυθιστόρημα.
[16/01/2017] kbantikos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Το βιβλίο αυτό το γνώρισα ακούγωντας μια συνέντευξη στο τρίτο πρόγραμμα. Πρόκειται για την ιστορία ενός ανθρώπου που επιλέγει την παρανομία τον έκλυτο βίο και την ανηθικότητα ως στάση ζωής, ολα τα υπόλοιπα φόνοι, ακολαστίες κτλ είναι αποτέλεσμα των επιλογών του. Μέχρι την μέση ήτανε πολλά υποσχόμενο καλή ροή, καλή υπόθεση αλλά μετά το έχασα. Μιλάει απλώς για την ζωή ενός καθάρματος και εμβαθύνει λίγο, ελάχιστα θα έλεγα και στις αιτίες που ο άνθρωπος αυτός κάνει ότι κάνει. Φτάνει σε κάποιο τέλος στο οποίο δεν κατάλαβα τι ακριβώς έγινε με τον ψυχισμό του κεντρικού ήρωα ούτε αν λυτρώθηκε ή όχι. Αν σας ενδιαφέρουν βιβλία που προσπαθούν μια ανάλυση ανθρώπων που έχουν διαπράξει εγκλήματα και επιλέγουν να ζούν εγκληματικά μην το αγοράσετε αποτυγχάνει, εάν πάλι σας ενδιαφέρουν αστυνομικά μυθιστορήματα ούτε πάλι να το αγοράσετε και πάλι αποτυγχάνει. Διαβάστε το έγκλημα και τιμωρία καταφέρνει ολα τα παραπάνω στο έπακρο και το δυστύχημα με αυτό το έργο είναι οτι οι συγκρίσεις μεταξύ των δύο έρχονται κατευθείαν στο μυαλό με το που θα κλείσεις το βιβλίο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

CARL BARKS, ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€18.90 €9.45
(-50%)
Κερδίζετε €9.45
SIGMUND FREUD
GAY PETER
€42.40 €19.08
(-55%)
Κερδίζετε €23.32

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS