Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ

GREENWALD TOMMY
Κωδ. Πολιτείας: 4580-2175




Παρουσίαση

Ο Τσάρλι Τζο Τζάκσον είναι ένα αγόρι που μισεί το διάβασμα. Μέχρι τώρα, κατάφερε να επιβιώσει χωρίς να διαβάσει ούτε ένα βιβλίο από την αρχή ως το τέλος. Πλέον, όμως, πηγαίνει στο γυμνάσιο και δεν είναι τόσο εύκολο να αποφεύγει τα βιβλία.
Όταν ο κολλητός του, ο Τίμι, αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει να τον καλύπτει, ο Τσάρλι Τζο αναγκάζεται να στραφεί σε μια λύση απελπισίας για να διατηρήσει την ακεραιότητα της φήμης του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που αφορά τη σχέση των παιδιών και των εφήβων με το διάβασμα αφορά τους μαθητές οι οποίοι έχουν καλές έως άριστες επιδόσεις στο σχολείο. Το να μην αγαπά το διάβασμα ένας μαθητής με μέτριες ή ακόμη και κακές επιδόσεις δεν προκαλεί εντύπωση. Το να μην αγαπά το διάβασμα ένας μαθητής που αριστεύει περνά συχνά ασχολίαστο ενώ θα έπρεπε να προβληματίζει για τα σοβαρά και δυσαναπλήρωτα κενά του εκπαιδευτικού συστήματος. Και όμως συμβαίνει.
Για τον συγγραφέα του βιβλίου Το διάβασμα και πώς να το γλιτώσετε, η ιδιότυπη αυτή «αλλεργία» αρκετών παιδιών αποτέλεσε το έναυσμα για την συγγραφή ενός αυτοσαρκαστικού και χιουμοριστικού οδηγού αποφυγής της ανάγνωσης από την πλευρά ενός παιδιού. Ο ήρωας του δεν είναι το παιδί που «δεν μπορεί», είναι το παιδί που «δεν θέλει» και που για τον εκπαιδευτικό που αγαπά τη δουλειά του γίνεται το προσωπικό του στοίχημα. Το βιβλίο γραμμένο σε γλώσσα γρήγορη, ρυθμική σαν να αναβλύζει από το μυαλό του νεαρού ήρωα, αποτελεί ένα σχόλιο για την τάση πολλών γονιών να υπερφορτώνουν τα παιδιά τους με δραστηριότητες αποσκοπώντας στη δημιουργία ενός βιογραφικού με πολλές γραμμές όσο νωρίτερα γίνεται. Το τελικό μήνυμα/συμπέρασμα του ήρωα μετά τη δική του περιπέτεια με την ανάγνωση και αισίως τη συγγραφή δίνεται με ευθύτητα και χωρίς στόμφο: Δεν πρέπει να φοβάσαι την αλλαγή, κι η ζωή θα σου δείξει το δρόμο...
Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 ετών (περίπου) τα οποία είναι ήδη ικανοί αναγνώστες. Όσο για τα παιδιά που δεν είναι εξοικειωμένα με την ανάγνωση, μπορεί να διαβαστεί μέχρι και το τέλος του γυμνασίου.
Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Οι μυημένοι αναγνώστες θα διασκεδάσουν και θα βρουν τον αυτοσαρκασμό του ήρωα απολαυστικό. Οι αμύητοι στις χαρές της ανάγνωσης μάλλον αρχικά θα γελάσουν. Ο συνδυασμός του κειμένου με την επίσης χιουμοριστική, καρτουνίστικη εικονογράφηση και ο απενοχοποιητικός τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται το θέμα θα τους κερδίσουν.
Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς: Οι γονείς παιδιών τα οποία δεν αγαπούν το διάβασμα, πριν επιλέξουν το συγκεκριμένο βιβλίο, θα πρέπει να σκεφτούν αν αστειεύονται με το ότι πράγματι το παιδί τους δεν αγαπά το διάβασμα ή αν είναι κάτι που τους προβληματίζει και ελπίζουν πως ίσως ένα βιβλίο σαν αυτό θα τους αλλάξει ιδέες. Στην δεύτερη περίπτωση καλό θα ήταν να (ξανα)θυμηθούν τους απλούς και αποδεδειγμένα σίγουρους τρόπους με τους οποίους μπορεί ένας ενήλικας να «διδάξει» την ανάγνωση στα παιδιά του: διαβάζοντας, διαβάζοντας, διαβάζοντας.(Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 15/9/2013)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCHARLIE JOE JACKSON'S GUIDE TO NOT READING
ISBN139789604965779
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΣειράΜΙΚΡΗ ΠΥΞΙΔΑ - ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 9 ΕΤΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων272
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΜετάφρασηΜΠΟΥΛΟΥΚΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΗ (ΚΑΣΣΥ)
ΕπιμέλειαΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕικονογράφησηCOOVERT P. J.
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΡΙΝΟΥΑΛΝΤ ΤΟΜΙ
Κωδικός Πολιτείας4580-2175
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

bamboo

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS