Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ

ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ

EVERETT PERCIVAL
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0236




Παρουσίαση

Ο Θελόνιος «Μονκ» Έλισον είναι ένας διακεκριμένος αφροαμερικανός συγγραφέας και πανεπιστημιακός που το τελευταίο βιβλίο του έχει απορριφθεί από επτά εκδότες. Αυτό πλήττει καίρια τον εγωισμό του, αφού όλα τα προηγούμενα βιβλία του είχαν τύχει της «ενθουσιώδους αποδοχής των κριτικών». Οι εκδότες όμως, τώρα πια, βρίσκουν πως ο Έλισον δεν γράφει καθόλου σαν μαύρος... Ο Έλισον θυμώνει ακόμα περισσότερο όταν βλέπει την ιλιγγιώδη επιτυχία του πρώτου μυθιστορήματος μιας μαύρης συγγραφέως που, ως τυπικό δείγμα της «πολιτικά ορθής» αφροαμερικανικής λογοτεχνίας, προσλαμβάνει διαστάσεις εθνικού φαινομένου. Εξοργισμένος και απελπισμένος, ο Έλισον κάθεται και γράφει, με ψευδώνυμο, μια παρωδία αυτού του μπέστ-σέλερ. Δε σκοπεύει να την εκδώσει, πόσο μάλλον να την πάρει σοβαρά να, όμως, που το βιβλίο όχι μόνο εκδίδεται, αλλά και δεν αργεί να γίνει το Καινούργιο Λογοτεχνικό Φαινόμενο και να κερδίσει το πιο σημαντικό βραβείο της χώρας. Σε μια διαδοχή αστείων, συγκινητικών και δηκτικών επεισοδίων, παρακολουθούμε το πώς ο Έλισον τα βγάζει πέρα με όλα αυτά. Το "σβήσιμο", μυθιστόρημα ιδεών αυτοσαρκαστικό, ειρωνικό και συνάμα λυρικό, είναι από τα πιο οξυδερκή βιβλία για τον εκδοτικό κόσμο, τη λογοτεχνική θεωρία και κριτική, το μηχανισμό των μπεστ-σέλερ, τα μίντια, τη φυλετική ταυτότητα, τον ρατσισμό αλλά και για το «πολιτικά ορθόν» που τόσα δεινά έχει επιφέρει στην πνευματική ζωή των ΗΠΑ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςERASURE
ISBN139789604350469
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2008
Αριθμός σελίδων344
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΙΛΝΤΑ
ΕπιμέλειαΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΒΕΡΕΤ ΠΕΡΣΙΒΑΛ
Κωδικός Πολιτείας3520-0236
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος, fotinipoliteia, litokanli, Ελισάβετ.

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

grandfunk, Μενέλαος, agelikiparask, armholster

Κριτικές για το προϊόν

[19/01/2017] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο συγγραφέας έχει σαν κεντρικό θέμα τον εκφυλισμό της τέχνης και την επιρροή των μέσων στη δημιουργία της. Χρησιμοποιεί τις κατάλληλες δόσεις χιούμορ και ειρωνίας και πετυχαίνει να δώσει ένα απόλυτα ισορροπημένο μυθιστόρημα. Ταυτόχρονα, με την αφήγηση της ζωής του κεντρικού ήρωα, κάνει με απλό λόγο και χωρίς διάθεση διδακτισμού το σχόλιο του για τις ανθρώπινες σχέσεις θίγοντας θέματα όπως ο κοινωνικός αλλά και κάθε είδους ρατσισμός.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΑΚΙΝΘΟΥΣ
ΦΡΥΓΑΝΑ ΕΥΗ
€14.90 €7.45
(-50%)
Κερδίζετε €7.45
ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
MARIAS JAVIER
€15.33 €6.90
(-55%)
Κερδίζετε €8.43

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS