Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ

ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ

SABATO ERNESTO
Κωδ. Πολιτείας: 0520-0062




Παρουσίαση

"Το Τούνελ" είναι έργο ισόρροπο, χωρίς φτιασίδια, απογυμνωμένο από "καλολογικά" στοιχεία. Μοιάζει ξερή αναφορά γεγονότων, που έρχονται στο φως με ψυχρά επαγγελματικό τρόπο, καθώς ο αφηγητής αναζητάει τη σωτηρία του μέσω του λόγου. [...] Θα μπορούσαμε να πούμε πως στο έργο αυτό έχουμε έναν αντρικό τύπο Μήδειας: είναι ο ίδιος εγκληματίας και αφηγητής Χουάν Πάμπλο Καστέλ. Η ζήλια εκφράζεται σαν απαίτηση να κατέχεις τον άλλον, πράγμα που κάνει τη σχέση αρσενικού-θηλυκού μια μοιραία πορεία προς το φόνο. Θα έλεγα πως ο Καστέλ σκοτώνει, γιατί η ζήλια του δεν του επιτρέπει να πλάσει το αντικείμενο του έρωτά του, ούτε να το αποθανατίσει (μην ξεχνάμε πως ο Καστέλ είναι ζωγράφος). [...] (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEL TUNEL
ΕκδότηςΑΣΤΑΡΤΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1986
Αριθμός σελίδων176
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΡΟΥΣΣΟΥ ΜΑΓΙΑ-ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΑΜΠΑΤΟ ΕΡΝΕΣΤΟ
Κωδικός Πολιτείας0520-0062
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

elena71, anifan, Karagiannidou, kikika, Dionysis Gioulis, Ddadda, Kt.pap, gavriilzx, blackbird, ycaralis, tonysketo, kantath, amos, evie0126, charal, MichaelK_76

Κριτικές για το προϊόν

[12/12/2017] ster.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Γράφτηκε το 1948 (επιδιορθώθηκε το 1979) και εγώ το διάβασα το 2017. Όμως τίποτα δεν έχασε, γιατί το θέμα του είναι διαχρονικό. Είναι σαν να γράφτηκε σήμερα. Είναι μια ζωηρή περιγραφή εσωτερικών καταστάσεων. Γράφτηκε σε α' πρόσωπο, ο πρωταγωνιστής - δολοφόνος είναι ταυτόχρονα και αφηγητής, Είναι μια αριστουργηματική περιγραφή των παθών και κυρίως της ερωτικής ζήλιας. Γι αυτό είναι και απολύτως διαχρονικό. Είναι περιγραφή μιας δαιμονο-πληξίας. Δεν έχει φιοριτούρες και άλλες ωραιοποιήσεις, έχει όμως σαφήνεια περιγραφής ψυχικών καταστάσεων. Το τούνελ είναι η υπόγεια διαδρομή του αφηγητή η οποία και τον οδηγεί στον φόνο. Η ερωτική ζήλια η οποία εκφράζεται σαν απαίτηση να κατοχής του άλλου.
Ρεαλιστικό έργο, και επιτομή του εσωτερικού μονολόγου.To Τούνελ είναι σίγουρα ένα κλασσικό έργο.
[24/10/2015] la pijoaparte.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Για εμένα ίσως το καλύτερο βιβλίο του Ερνέστο Σάμπατο...Η γλώσσα , το ύφος γραφής αλλά και ο τρόπος που διεισδύει στην ψυχοσύνθεση των ηρώων του είναι μοναδικός .Το συστήνω ανεπιφύλακτα ........
[21/10/2015] LaKiz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπέροχο βιβλίο, από την πρώτη πρόταση μέχρι και την τελευταία! Και για περισσότερες από μια αναγνώσεις. Βιώνει κανείς τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών, αν και γνωρίζουμε την κατάληξη από την αρχή του βιβλίου. Εκπληκτικό.
[15/04/2015] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ σημαντικό βιβλίο για πολλών ειδών βιβλιοθήκες. Η αλληλουχία σκέψεων και πράξεων που οδηγούν στο φόνο δημιουργεί στον αναγνώστη την αίσθηση ενός ταξιδιού μέσα σε τούνελ. Το ταξίδι αν και έχει κατάληξη τόσο γνωστή από την αρχή είναι πραγματικά μαγικό μέσα από την περιγραφή του ψυχισμού τόσο του θύτη αλλά και του θύματος.
[01/12/2014] gounaro.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εκπληκτικό βιβλίο που προτείνεται ανεπιφύλακτα. Ο ψυχισμός και οι σκέψεις του πρωταγωνιστή σε οδηγούν σε ένα ταξίδι αναζήτησης και, πολλές φορές, παράνοιας μέχρι να κατακτήσει αυτό που θέλει.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ
YALOM MARILYN
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
Ο Μαιγκρέ και ο νεκρός του
SIMENON GEORGES
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS