Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΤΟΥΡΚΑΚΙ

ΤΟ ΤΟΥΡΚΑΚΙ

+
-
ARDITI METIN
Κωδ. Πολιτείας: 2150-0178
Τιμή Έκδοσης
€15.92
Τιμή Πολιτείας
€11.14
(-30%)
Κερδίζετε €4.78


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, 1531: στα σοκάκια του Μεγάλου Παζαριού περιφέρεται ένα προικισμένο αγόρι που μαγεύεται από την τέχνη της καλλιγραφίας, εντυπωσιάζεται από τον χρωματικό πλούτο των βυζαντινών εκκλησιών, σκιρτά στη θέα των γυμνών κοριτσιών στο σκλαβοπάζαρο... Οι εβραϊκές καταβολές του του απαγορεύουν οποιαδήποτε ενασχόληση με την τέχνη της αναπαράστασης μοναδικός δρόμος: η φυγή... ΒΕΝΕΤΙΑ, 1574: το Τουρκάκι, όπως τον αποκαλούσε ο Δάσκαλός του, ο μεγάλος Τιτσιάνο, έχει γίνει πλέον ένας από τους πιο φημισμένους ζωγράφους της πόλης. Οι ισχυροί της Γαληνότατης υποκλίνονται στο ταλέντο του. Βρίσκεται στο απόγειο της δόξας του, όταν μια παράνομη ερωτική σχέση τον οδηγεί ενώπιον του Ιεροεξεταστή και αποκαλύπτει το μεγάλο του μυστικό...
Μια τοιχογραφία εποχής, πλημμυρισμένη από ομορφιά, χρώματα, πάθη και μηχανορραφίες, τη μαγεία της Ανατολής και την ανυπέρβλητη τέχνη της βενετσιάνικης Αναγέννησης.
Το βιβλίο έχει τιμηθεί με τα ακόλουθα βραβεία: Prix Jean Giono, Prix Page des Libraires, Prix des Libraires de Nancy-magazine Le Point, Prix Alberto Benveniste και Prix de l'Academie romande. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Μηχανικός, επιχειρηματίας, καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Γενεύης, μυθιστοριογράφος και δοκιμιογράφος, ο 66χρονος Μετίν Αρντιτί γεννήθηκε στην Αγκυρα και πέρασε τα πρώτα του χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, "σε ένα σπίτι όπου ομιλούνταν πέντε γλώσσες". Μεγαλωμένος στην Ελβετία και παντρεμένος με Ελληνίδα, είναι ένας κοσμοπολίτης με πολλά ενδιαφέροντα και σταθερό πάθος την τέχνη. [...] Στο νέο του μυθιστόρημα "Το Τουρκάκι" ο Αρντιτί αφηγείται μια ιστορία καλλιτεχνικής εξέλιξης. Ο Ελί, ένα εβραιόπουλο στην Κωνσταντινούπολη του 16ου αιώνα, γοητεύεται από τις αραβικές καλλιγραφίες και τις βυζαντινές τοιχογραφίες. Το ταλέντο του στο σκίτσο είναι απαράμιλλο, όμως η θρησκεία του τού απαγορεύει να ασκείται στην τέχνη της αναπαράστασης. Προσποιούμενος τον έλληνα χριστιανό καταφεύγει στην καθολική Βενετία, όπου διαπρέπει ως ζωγράφος ανάμεσα στον Τισιανό και στον Βερονέζε. Οταν όμως αποκαλύπτεται η εβραϊκή καταγωγή του, το χρονικό της τέχνης μετατρέπεται σε δράμα της μισαλλοδοξίας.
"Λίγη διαφορά έχει για τον Ελί αν είναι εβραίος, μουσουλμάνος ή χριστιανός" εξηγεί ο Αρντιτί. "Κρατάει από κάθε θρησκεία ό,τι είναι όμορφο χωρίς να αφιερώνεται σε καμία. Θα μπορούσε να ανήκει και στις τρεις. Αν δεν είναι προσηλωμένος κανείς στο γράμμα της θρησκείας, τότε η μία θρησκεία δεν αποκλείει την άλλη" υποστηρίζει. Ο ίδιος αισθάνεται άνετα και με τις τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες της Μεσογείου, τις οποίες προσέγγισε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στη διάρκεια της ζωής του: "Τις αγαπώ όλες, λατρεύω τα τελετουργικά τους, αλλά δεν πιστεύω σε καμία. Μας έχουν προσφέρει θαυμάσια πράγματα, τα ιερά κείμενα, τη θρησκευτική τέχνη... Πεποίθησή μου όμως είναι ότι τη θρησκεία πρέπει να την ασπαζόμαστε και να την ξεπερνάμε". (ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΟΥΖΕΛΗ, Το Βήμα, 11/3/2012)

Περιεχόμενα

Σημείωμα για τον αναγνώστη
Ι. Κωνσταντινούπολη - Σεπτέμβριος 1531
ΙΙ. Βενετία - Αύγουστος 1574
ΙΙΙ. Βενετία - Ιούνιος 1576
IV. Κωνσταντινούπολη - Σεπτέμβριος 1576
Επίλογος
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLE TURQUETTO
ISBN139789602192627
ΕκδότηςΚΑΛΕΝΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2012
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΛΑΙΤΗ ΡΙΤΑ
ΕπιμέλειαΚΟΥΛΟΥΡΙΔΟΥ ΓΙΩΤΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΡΝΤΙΤΙ ΜΕΤΙΝ
Κωδικός Πολιτείας2150-0178
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

evi201003

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ
GUIN URSULA. LE
€13.04 €6.52
(-50%)
Κερδίζετε €6.52
Η υπεράσπιση της ελεύθερης Ελλάδας 1825-1827
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS