Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΖΩΑ

ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΖΩΑ

FOER JONATHAN-SAFRAN
Κωδ. Πολιτείας: 2738-0183




Παρουσίαση

Συνδυάζοντας με μοναδική ευφυΐα φιλοσοφία, λογοτεχνία, επιστήμη και αυτοβιογραφία, το "Τρώγοντας Ζώα" εξερευνά τις πολυάριθμες ιστορίες που χρησιμοποιούμε για να δικαιολογήσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες - από ιστορίες της λαϊκής παράδοσης μέχρι οικογενειακές παραδόσεις και εθνικούς μύθους - αλλά και το πώς οι ιστορίες αυτές μπορούν να μας αποκοιμίσουν και να μας κάνουν να βουλιάξουμε στη λήθη. Με τη χαρακτηριστική ένταση, αλλά και την εμβάθυνσή του σε θέματα ηθικής, με τη γενναιοδωρία αλλά και την ολοζώντανη γραφή που έκαναν τα προηγούμενα βιβλία του Φόερ να αγαπηθούν τόσο, το "Τρώγοντας Ζώα" αποτελεί ταυτόχρονα ύμνο και κάλεσμα, μια ιστορία γύρω από τις ιστορίες που μας έχουν πει - και τις ιστορίες που πρέπει τώρα εμείς να πούμε με τη σειρά μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Είναι δύσκολο να κατατάξεις κάπου αυτό το βιβλίο. Θα μπορούσες να πεις ότι είναι ένα non fiction βιβλίο αλλά σε διαψεύδει. Είναι γεμάτο ιστορίες. Τι του έλεγε η γιαγιά του για το φαγητό, πώς ο ίδιος μαζί με μια ακτιβίστρια, τη Σι, μπουκάρουν βράδυ κρατώντας φακούς και φορώντας λαστιχένια γάντια σε μια φάρμα με γαλόπουλα προορισμένα για σφαγή, τι του είπε ο γιος του βλέποντας ψάρια στο ενυδρείο. Από την άλλη, υπάρχουν ντοκουμέντα, συζητήσεις- ρεπορτάζ με ανθρώπους που διευθύνουν κτηνοτροφικές φάρμες, σκέψεις κοινωνιολογικές- φιλοσοφικές... Ο Φόερ συνδυάζει πραγματικά ευφυώς το ντοκουμέντο με τη φιλοσοφία, το ρεπορτάζ με τη λογοτεχνία, την επιστήμη με την αυτοβιογραφία του.
Το Τρώγοντας ζώα μιλάει με ιστορίες για ιστορίες που εμείς οι ίδιοι χρησιμοποιούμε για να δικαιολογήσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες. Ιστορίες της λαϊκής παράδοσης, οικογενειακές παραδόσεις, εθνικούς γευστικούς μύθους, ιστορίες που δεν είναι πάντα αληθινές ή σωστές και που κατά τη γνώμη του μας αποκοιμίζουν και μας κάνουν να βουλιάξουμε στη λήθη. Το βιβλίο του τελικά είναι μια ιστορία γύρω από τις ιστορίες που μας έχουν πει- και τις ιστορίες που πρέπει τώρα εμείς να πούμε με τη σειρά μας." (ΓΙΑΝΝΗΣ Ν. ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 3/10/2010)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEATING ANIMALS
ISBN139789606781926
ΕκδότηςΜΕΛΑΝΙ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2010
Αριθμός σελίδων368
Διαστάσεις23x15
ΜετάφρασηΚΑΣΔΑΓΛΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΕπιμέλειαΓΚΑΝΑ ΠΟΠΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΟΕΡ ΤΖΟΝΑΘΑΝ-ΣΑΦΡΑΝ
Κωδικός Πολιτείας2738-0183
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kkaravassilis, vassoaivvv, harisg7, dencat, Alka, oropos1999, georgesydneyart, theemmadance, chron

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

giovand, kkaravassilis, chron, lab.alex

Κριτικές για το προϊόν

[18/11/2019] chron.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το πιο εμπεριστατωμένο έρευνητικό έργο που έχω διαβάσει προσφάτως.
Και μάλιστα σύγχρονο εαν υπολογίσουμε την αστείρευτη βιβλιογραφία, τις πηγές, παραπομπές και την έρευνα που διεξήγαγε ο δαιμόνιος συγγραφέςας!
Η γραφή του είνα απόλαυση και γροθιά στο στομάχι συνάμα.
Δε θα σας κάνει vegan, ούτε έχει τέτοιο σκοπό.
Αλλά θα ξέρετε πλέον ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για αυτά που τρώτε, ώστε να μην παραμυθιάζεστε.
Τα υπόλοιπα θα είναι επιλογή σας....
[29/03/2017] zorzzano.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πάρα πολύ ενδιαφέρον. Σου ανοίγει τα μάτια σε μια κατάσταση που υποψιαζόσουν αλλά δεν ήξερες το μέγεθος της. Και τα μισά από όσα γράφει να είναι ακριβή αξίζει να διαβαστεί. Η τιμή του γι΄αυτό που προσφέρει είναι εξαιρετικά χαμηλή.
[19/08/2016] chry.ma.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τα όσα διαβάζεις σε αυτό το βιβλίο συγκλονίζουν. Το διάβασα σε 2-3 δόσεις γιατί σε κάποια σημεία ήταν ασήκωτο το βάρος από τις ανατριχιαστικές πληροφορίες που παρατίθενται για την κακομεταχείριση των ζώων που οδηγούνται προς βρώση, υπό συνθήκες τουλάχιστον προβληματικές. Παρόλο που ξέρεις ότι κάπου μπορεί να υπάρχει κάποιος αντίλογος, μέσα σου νιώθεις πως ο συγγραφέας λέει αλήθειες. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτό το βιβλίο. Ωστόσο, παραμένω σαρκοβόρο,ο ξεροκέφαλος.
[03/10/2015] dencat.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σε εξαιρετική γλώσσα και μεστό νοημάτων, με αφοπλιστική λογική και συγκλονιστική ειλικρίνεια και ρεαλισμό. Κατάφερε να με πείσει να δοκιμάσω την χορτοφαγία σαν στάση ζωής και φιλοσοφική θέση. Καί είναι τοσο μεγάλο το σοκ απο την ανάγνωση του βιβλίου, που πιστεύω οτι δεν θα γυρίσω πίσω στις παληές διατροφικές μου συνήθειες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ
ΠΕΡΑΝΘΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
€22.16 €11.08
(-50%)
Κερδίζετε €11.08
ΛΙΝΤΑ
PERSSON G. W. LEIF
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS