Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ

Ο ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

WEBER G. FRANK
Κωδ. Πολιτείας: 1228-0001




Παρουσίαση

Αυτή είναι η ιστορία της Τουρκίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν και η Τουρκία δεν πολέμησε ποτέ, οι Τούρκοι διπλωμάτες ανέπτυξαν έντονη παρασκηνιακή δραστηριότητα. Επέτυχαν να διατηρήσουν την χώρα τους ανέπαφη και, όπως δείχνει το βιβλίο αυτό ζημίωσαν τις πολεμικές προσπάθειες τόσο των Συμμάχων όσο και του Άξονα. Πριν τον πόλεμο, οι Τούρκοι συμμάχησαν με την Βρετανία και την Γαλλία, μόνο όμως αφού η Γερμανία είχε αρνηθεί να διαπραγματευθεί μαζί τους. Αργότερα, όταν ο πόλεμος απλώθηκε στην Μέση Ανατολή, η ναζιστική κυβέρνηση άλλαξε γνώμη αλλά ήδη το αντίτιμο της τουρκικής υποστηρίξεως είχε αυξηθεί. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE EVASIVE NEUTRAL
ΕκδότηςΘΕΤΙΛΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 1993
Αριθμός σελίδων312
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜετάφρασηΝΑΝΤΣΟΥ ΕΥΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΕΜΠΕΡ ΤΖ. ΦΡΑΝΚ
Κωδικός Πολιτείας1228-0001
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

aposdrak, leukokrino, Georges$, Charalampos Tsitsopoulos

Κριτικές για το προϊόν

[04/07/2023] ANADA.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα εξαιρετικό βιβλίο και άκρως επίκαιρο, που με κατανοητό τρόπο, μας καταδεικνύει την διαχρονική εξωτερική πολιτική των Τούρκων. Μια πολιτική με μόνη στόχευση την εξυπηρέτηση με κάθε μέσον και με κάθε τρόπο των συμφερόντων τους. Μια κυνική πολιτική που συνδιαλλάσσεται με όλους, ανάλογα με το ποιος θα προσφέρει τα περισσότερα ανταλλάγματα, την χωρίς ένδεια αθέτηση των συμφωνιών και την συνεχή απαίτηση όλο και περισσοτέρων ανταλλαγμάτων. Μια πολιτική που ανεξαρτήτως το ποιος κυβερνά, έχει τρεις στόχους : τον Παντουρκισμό, τον Πανισλαμισμό και την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Επίσης πολύ ενδιαφέρον, για την κατανόηση της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, είναι και το βιβλίο «Το Ξίφος και το Σαρίκι» του Jean-Francois Colosimo
[29/11/2022] sakellis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μικρό βιβλίο που μας μαθαίνει την διπλωματία του Τούρκων κατα τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Καλό για να μάθουμε εμείς οι νέοι.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ
BRECHT BERTOLT
€14.92 €5.22
(-65%)
Κερδίζετε €9.70
ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€5.30 €1.86
(-65%)
Κερδίζετε €3.44

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS