Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ν.50 ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΚΥΡΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΜ

ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ: ΚΥΡΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
ΞΕΝΟΦΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 3250-0100
Τιμή Έκδοσης
€28.00
Τιμή Πολιτείας
€19.60
(-30%)
Κερδίζετε €8.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

[...] Η "Κύρου Παιδεία" είναι λοιπόν κάτι πολύ περισσότερο από ότι προσδιορίζει ο τίτλος της. Συνήθως χαρακτηρίζεται ως ιστορική μυθιστορία, αλλά ο χαρακτηρισμός αυτός, αν και ως έναν βαθμό φαίνεται να ανταποκρίνεται στο συνταίριασμα ιστορίας και θρύλου, καθώς και στον τρόπο γραφής του Ξενοφώντος, δεν καλύπτει πλήρως το περιεχόμενο και τις προθέσεις του έργου.
Το έργο αποτελείται από 8 βιβλία. Ο χρόνος συγγραφής του δεν μας είναι γνωστός. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ο επίλογος, ο οποίος επιχειρεί να καταδείξει τον ξεπεσμό της σύγχρονης του Ξενοφώντος Περσίας, γράφτηκε όχι πρωτύτερα από το 364 π.Χ. Μερικοί πάντως αμφισβητούν αν η πατρότητα αυτού του επιλόγου ανήκει στον Ξενοφώντα.
Η "Κύρου Παιδεία", ένα από τα έργα της ωριμότητας του Ξενοφώντος, δείχνει όλες τις κλίσεις του, καθώς και τις συγγραφικές αρετές του. Διαισθανόμαστε σ' αυτήν το πάθος του στρατιώτη, τον γνώστη της στρατιωτικής τέχνης, αλλά ταυτόχρονα και τον μοραλίστα, τον συντηρητικό πολιτειολόγο, τον ευφάνταστο και συχνά ρομαντικό συγγραφέα. Οι αδυναμίες στοχασμού και λόγου γίνονται συχνά εμφανείς. Η σκέψη του Ξενοφώντος ποτέ σχεδόν δεν είναι συγκροτημένη και συστηματική. Της λείπει και το εύρος και το βάθος. Τα βαθύτερα ανθρώπινα κίνητρα του διαφεύγουν. Συχνά η αφήγηση λεπτομερειών αφαιρεί από το έργο την πυκνότητα που χαρακτηρίζει τον κλασικό λόγο. Αλλά αν και πνεύμα συχνά μέτριο και ανεπαρκές, ο Ξενοφών κατέχει την τέχνη να δημιουργεί συγκίνηση και η αφέλεια και απλότητα του ύφους του αναπλάθουν τη γοητεία των προσωπικοτήτων, όπως σπάνια σχεδόν πετυχαίνει ο σκυθρωπός και ακριβής λόγος άλλων ιστορικών. (Από την εισαγωγή της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΠΑΠΥΡΟΣ
ΣειράΑΠΑΝΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ Ν.50
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1975
Αριθμός σελίδων554
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΜΠΟΥΓΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΜετάφρασηΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3250-0100
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€60.00 €30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00
SIGMUND FREUD
GAY PETER
€42.40 €19.08
(-55%)
Κερδίζετε €23.32

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS