ΚΑΜΑΡΔΑ ΕΛΕΝΗ
ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ
Εκδότης: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ Κωδ. Πολιτείας: 1470-2649 Η ιστορία της αρτοποιίας είναι πανάρχαιη. Ξεκινά από την Αβησσυνία, ανάμεσα στον 6ο και 5ο αι. π.Χ., όπου, σύμφωνα με τους ερευνητές, γεννήθηκε το σιτάρι. Από κει, κατεβαίνοντας στην κοιλάδα του Νείλου, έφτασε στην Αίγυπτο, κατακτώντας στη συνέχεια ολόκληρο τον κόσμο. Στη χώρα του Νείλου γεννήθηκε και το ψωμί. Στην Αίγυπτο, λοιπόν, και στην αρχαία Ελλάδα καλλιεργήθηκε και αναπτύχθηκε η τέχνη της αρτοποιίας, καθώς οι άνθρωποι έφτιαχναν ψωμί για τις καθημερινές τους ανάγκες και δημιουργούσαν γλυκίσματα προσθέτοντας στη ζύμη του ψωμιού αποξηρ... Διαβάστε περισσότερα... |
Πλοήγηση
Φίλτρα
Ελληνικές / Ξένες Εκδόσεις
Ημερομηνία Έκδοσης
Διαθεσιμότητα
Περιοχή Τιμών
Συγγραφέας / Δημιουργός
Εκδότης / Κατασκευαστής