Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΛΩΤΡΕΚ // ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ

LAUTREC

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ

-
Κωδ. Πολιτείας: 0210-0003




Παρουσίαση

"Ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια της τέχνης είναι να μπορεί να εκφράζει τη φρίκη και το ρυθμικό πόνο πλημμυρίζοντας σε παράλληλα με μια ήρεμη χαρά". (Σαρλ Μπωντλαίρ)
"Bebe Lou Pouliot", που στην τοπική διάλεκτο σημαίνει όμορφο μωρό. Έτσι αποκάλεσαν το ζωγράφο αμέσως μετά τη γέννησή του, μιας και ήταν ένα τρισχαριτωμένο μωρό που το ζήλευαν όλοι. Ο Ερρίκος ντε Τουλούζ-Λωτρέκ γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου του 1864 στο Αλμπί, στη Νοτιοδυτική Γαλλία, στο Οτέλ Μποσκ, στην οδό Εκόλ Μαζ, στην καρδιά της μεσαιωνικής πόλης. Η οικογένειά του ήταν μια από τις πλουσιότερες οικογένειες της γαλλικής αριστοκρατίας. Η γέννησή του ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τους δεσμούς ανάμεσα στις δύο πιο ισχυρές οικογένειες της περιοχής, τους Τουλούζ-Λωτρέκ και τους Ταπιέ ντε Σελεϊράν, οι οποίες συγγένευαν ήδη, μιας και οι δυο γιαγιάδες του μικρού Ερρίκου ήταν αδελφές. Τον ονόμασαν Ερρίκο προς τιμήν του βασιλιά Ερρίκου του V του νομιμόφρονα, εγγονού του Καρόλου του Χ. "Ο Ερρίκος ήταν ένα αξιαγάπητο μωρό που κατάφερε να κατακτήσει ολόκληρη την οικογένειά του με τον ήρεμο και πρόσχαρο χαρακτήρα του. Ο Ερρίκος τραγουδάει από το πρωί μέχρι το βράδυ", έγραψε σε κάποιο γράμμα η μία από τις γιαγιάδες του. "Είναι ένας μικρός γρύλος που γεμίζει με ευθυμία ολόκληρο το σπίτι. Κάθε φορά που φεύγει αφήνει πίσω του ένα τεράστιο κενό. Κάνει για είκοσι εδώ μέσα".
Παραχαϊδεμένος και πλούσιος, ο Τουλούζ-Λωτρέκ περνάει την παιδική του ηλικία μέσα στην πολυτέλεια, χωρίς να του αρνηθεί ποτέ κανείς τίποτε. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΛΚΥΩΝ
ΣειράΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1995
Αριθμός σελίδων114
Διαστάσεις28x21
ΜετάφρασηΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕπιμέλειαΣΧΙΝΑ ΑΘΗΝΑ
Κωδικός Πολιτείας0210-0003
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Από τη μέση και κάτω
ΜΗΤΣΟΡΑ ΜΑΡΙΑ
€8.70 €4.35
(-50%)
Κερδίζετε €4.35
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
WELLMER ALBRECHT
€21.20 €8.48
(-60%)
Κερδίζετε €12.72

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS