Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

AMERICAN BEAUTY // ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ

AMERICAN BEAUTY

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ - ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΤΕΥΧΟΣ 8, ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2010

-
Κωδ. Πολιτείας: 0239-0001




Παρουσίαση

Ο Φαμπρίς Τουρ, trader της (Goldman Sachs, σ' ένα e-mail του, (αυτό-) αποκάλυψε όλη την ηθική του Κεφαλαίου: "Ολόκληρο το οικοδόμημα κινδυνεύει να καταρρεύσει. Δεν αισθάνομαι ιδιαίτερα ένοχος, ο πραγματικός στόχος της δουλειάς μου είναι να κάνω τις κεφαλαιοαγορές αποτελεσματικότερες και -στο τέλος της αλυσίδας- να παρέχω στον αμερικάνο καταναλωτή τα αποτελεσματικότερα μέσα για να δανείζεται και να χρηματοδοτείται. Συνεπώς, η δουλειά μου είναι διαποτισμένη από ταπεινοφροσύνη, γενναιότητα ψυχής και ηθική. Ακόμα και εγώ εντυπωσιάζομαι από το πώς καταφέρνω και πείθω τον εαυτό μου!!!". Ο καπιταλισμός είναι γυμνός. Όσοι βιαζόταν να θάψουν την ταξική πάλη είναι το ίδιο γυμνοί. Μέσα στην κίνηση του ο καπιταλισμός εξανθρωπίζει τα αντικείμενα και εμπραγματώνει τους ανθρώπους. Όσο πιο "έξυπνες" είναι οι βόμβες, τόσο πιο ηλίθιοι γίνονται οι άνθρωποι. Όσο πιο ελεύθερη είναι η Αγορά, τόσο πιο σκλάβοι είναι οι άνθρωποι. Μοναχά ένας τρόπος υπάρχει για να εξανθρωπιστεί ο Homo Economicous: η Κοινωνική Επανάσταση! Το μοναδικό δίλημμα που υπάρχει σήμερα, στις μέρες της σήψης του καπιταλισμού (που μόνο σήψη παράγει) είναι: Αντιεξουσιαστικός Κομμουνισμός ή Εξουσιαστική Βαρβαρότητα! (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΤΕΥΧΟΣ 8, ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2010)
(...) Η παρούσα μπροσούρα εξιστορεί με συνοπτικό τρόπο τη γέννηση, κορύφωση και πτώση του αμερικάνικου εργατικού κινήματος, το οποίο υπήρξε ένα από τα πιο δυναμικά κινήματα του προλεταριάτου σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πολύπλευρη ανάπτυξή του μάλιστα, οδήγησε και τον Μαρξ στη μεταφορά της έδρας της Διεθνούς στη Νέα Υόρκη (έπειτα από τη διάσπαση των τριών βασικών τάσεων: της αναρχικής, της μαρξιστικής και της μπλανκιστικής). Πέρα από την πλούσια ενεργητικότητα το κίνημα αυτό ήταν (λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της αμερικάνικης κοινωνίας) και πλούσιο σε αντιφάσεις. Αυτό δεν πρέπει να μας ξενίζει καθόλου, για δύο λόγους: Ι. Κανένα κίνημα δεν μπορούμε να το δούμε ξεκομμένο από το ευρύτερο περιβάλλον μέσα στο οποίο γεννιέται και αναπτύσσεται. "Καθαρά" κινήματα και εξεγέρσεις υπάρχουν μοναχά σε αποστειρωμένες θεωρίες και ιδεολογήματα του θερμοκηπίου, που δεν έχουν την παραμικρή τριβή με την κοινωνική πραγματικότητα. 2. Η ύπαρξη αντιφάσεων δεν είναι μόνο απόλυτα φυσική, αλλά επιπλέον είναι και προωθητική. Είναι απαράβατος νόμος της διαλεκτικής, πως η εξελικτική κίνηση πραγματώνεται μέσω της πάλης και της ενότητας των εσωτερικών και εξωτερικών αντιφάσεων. Το εργατικό κίνημα στις ΗΠΑ, λοιπόν, ήταν γόνιμο και γιατί υπήρξε πλούσιο σε αντιφάσεις... (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ AMERICAN BEAUTY)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων64
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0239-0001
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
BAKOUNINE MIKHAIL
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS