Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Τ.1155 ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ // ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ

ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ

ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ, ΤΕΥΧΟΣ 1155

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 0590-0130
Τιμή Έκδοσης
€4.00
Τιμή Πολιτείας
€3.20
(-20%)
Κερδίζετε €0.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η "ΙΛΙΑΔΑ" του Ομήρου, το αθάνατο αριστούργημα της αρχαίας ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας ποίησης, αποτελείται από 16 χιλιάδες περίπου στίχους και διαιρείται σε 24 κεφάλαια, που λέγονται "ραψωδίες" και αριθμούνται με τα 24 γράμματα του αλφάβητου.
Βασική υπόθεση του έργου είναι ο θυμός του Αχιλλέα εναντίον του Αγαμέμνονα και οι συμφορές που προέκυψαν από τον καβγά αυτό σε βάρος των Ελλήνων.
Το δέκατο χρόνο του Τρωικού Πολέμου, ο ιερέας του Απόλλωνα Χρύσης, φθάνει στο στρατόπεδο των Ελλήνων και ικετεύει τον Αγαμέμνονα να του ξαναδώσει την κόρη του, Χρυσηίδα, που την είχε αιχμάλωτη. Αλλά ο Αγαμέμνονας έδιωξε το γέρο ιερέα με το χειρότερο τρόπο. Η συμπεριφορά αυτή του Αγαμέμνονα εξόργισε τον Απόλλωνα, γι' αυτό και έστειλε στο στρατόπεδο των Ελλήνων καταστρεπτική επιδημία. Επειδή πολλοί Έλληνες πέθαναν από το λιμό συμβούλεψε ο Αχιλλέας να μαζευτεί ο στρατός σε συνέλευση για να σκεφτεί τι πρέπει να γίνει. Ο μάντης Κάλχας λέει ότι όλα αυτά τα παθαίνουν επειδή ο Αγαμέμνονας κακομεταχειρίστηκε τον ιερέα του Απόλλωνα και συμβουλεύει να δώσουν πίσω τη Χρυσηίδα στον πατέρα της και να προσφέρουν θυσίες στο θεό για να τον εξευμενίσουν. Ο Αγαμέμνονας το δέχεται, αλλά παίρνει από τον Αχιλλέα, τη δική του αιχμάλωτη, τη Βρισηίδα.
Ύστερα από αυτή την άδικη και προσβλητική πράξη του Αγαμέμνονα, ο Αχιλλέας θύμωσε και κλείστηκε στη σκηνή του. Η απομάκρυνση του Αχιλλέα και των Μυρμιδόνων του απ' τη μάχη δίνει κουράγιο στους Τρώες που νικούν τους Έλληνες.
Τα πράγματα είχαν φθάσει σε άσχημο σημείο για τους Έλληνες. Γι' αυτό ο Νέστορας συμβουλεύει ότι είναι ανάγκη να εξευμενιστεί ο Αχιλλέας. Αποσταλμένοι του Αγαμέμνονα φτάνουν στη σκηνή του Αχιλλέα και τον ικετεύουν ν' αφήσει τους θυμούς και να σώσει τους Έλληνες. Του προσφέρουν πλούσια δώρα εκ μέρους του Αγαμέμνονα και την υπόσχεσή του να δώσει μια από τις κόρες του για γυναίκα του. Αλλά τα δώρα δεν συγκινούν τον ήρωα.
Στη συνέχεια της μάχης οι Τρώες υπερτερούν και προελαύνοντας φτάνουν ως τα ελληνικά πλοία, όπου ο Έκτορας βάζει φωτιά στο πλοίο του Πρωτεσίλαου.
Ο Αχιλλέας, βλέποντας να καίγονται τα ελληνικά πλοία και τον Πάτροκλο να τον παρακαλεί με δάκρυα, δέχεται να επιτρέψει στους Μυρμιδόνες του, να επιτεθούν, με επικεφαλής τον Πάτροκλο, που θα φορούσε την πανοπλία του ήρωα για να διώξουν τους Τρώες. Οι εχθροί βλέποντας τον Πάτροκλο και νομίζοντας πως είναι ο Αχιλλέας, τρέπονται σε φυγή. Αλλά ο Πάτροκλος, μεθυσμένος από τη νίκη του, καταδιώκει τους Τρώες προς την πόλη, ελπίζοντας να κυριεύσει την Τροία. Ο Έκτορας όμως, που κατάλαβε ότι δεν ήταν ο Αχιλλέας, κάνει αντεπίθεση και σκοτώνει σε μονομαχία τον Πάτροκλο.
Ο Αχιλλέας, τώρα βαθιά πικραμένος για το σκοτωμό του αγαπημένου του φίλου, ξεχνάει το μίσος που είχε εναντίον του Αγαμέμνονα και στρέφει όλη του την οργή εναντίον των Τρώων. Οι τελευταίοι, μόλις τον είδαν, τρομαγμένοι τρέπονται σε φυγή, πολλοί σκοτώνονται και οι υπόλοιποι κλείνονται μέσα στα τείχη για να σωθούν. Ο Έκτορας όμως, τολμάει να μονομαχήσει με τον Αχιλλέα και σκοτώνεται. Ύστερα από αυτά, ο Αχιλλέας έθαψε με μεγαλοπρέπεια τον νεκρό Πάτροκλο και τέλεσε προς τιμήν του επιτάφιους αγώνες με ηγεμονικά βραβεία.
Το αριστούργημα αυτό της παγκόσμιας λογοτεχνίας τελειώνει με το θάνατο του Αχιλλέα από το ύπουλο βέλος του Πάρη. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΤΛΑΝΤΙΣ
ΣειράΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων48
Διαστάσεις25x18
Κωδικός Πολιτείας0590-0130
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

pavel19

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΟΜΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ
STOKER BRAM
€18.00 €9.00
(-50%)
Κερδίζετε €9.00
ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ (ΣΕΙΡΑ 5 ΤΟΜΟΙ)
ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ
€59.36 €29.68
(-50%)
Κερδίζετε €29.68

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS