Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΠΑΝΟΣ (ΣΕΙΡΑ : ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 55 (ΕΠΙΜ. HANS EIDEN

ΣΠΑΝΟΣ

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1331
Τιμή Έκδοσης
€7.14
Τιμή Πολιτείας
€5.71
(-20%)
Κερδίζετε €1.43


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Φευ της φλυαρίας, της μοίρας, της ασεβείας" σημείωνε ο Martinus Crusius την 1η, 11ου, 1575 στο βενετσιάνικο έντυπο του ΣΠΑΝΟΥ, που είχε στα χέρια του και μόλις είχε διαβάσει: μια αντιπροσωπευτική κρίση και αντίληψη θρησκευόμενου της Δύσης. Την ίδια αυτή άποψη δυτικής χροιάς μοιραζόταν ως πριν λίγο και το ελληνικό επιστημονικό κοινό. Παράλληλα όμως υπήρχε και υπάρχει μια λαϊκή παράδοση παρωδιών των πιο γνωστών εκκλησιαστικών ύμνων που απετέλεσαν την αφετηρία και της σύνθεσης αυτής από τον ανώνυμο Κωνσταντινουπολίτη λόγιο του 14ου (;) αιώνα.
Η πρώην "Ακολουθία του Σπανού" είναι λοιπόν μια βυζαντινή σάτιρα εναντίον ενός σπανού, στη μορφή παρωδιών, προπαντός εκκλησιαστικών ύμνων σε δημώδη γλώσσα. Το ότι, εξάλλου, το κείμενο αυτό έγινε λαϊκό ανάγνωσμα ως βενετσιάνικο έντυπο, σημαίνει ότι "προσέκρουσε" σε ένα διαφωτισμένο κοινό που δε διστάζει να το "γλεντήσει" ελεύθερα έστω κι αν η χρήση των αγίων κειμένων του ήταν συνειδητή.
Η παρωδία συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων την Ακολουθία του Εσπερινού και του Όρθου της Κυριακής, τις ωδές με το Συναξάριο, έναν επιτάφιο Θρήνο για τον Αντι-άγιο Σπανό και -σε πεζό- μια προικοδοσία με τα φοβερά και τρομερά προικιά της νύφης και ένα Γιατροσόφι με ακόμα φοβερότερα και τρανότερα γιατρικά. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 55
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1990
Αριθμός σελίδων120
Διαστάσεις17x12
ΠρόλογοςΑΙΝΤΕΝΑΙΕΡ ΧΑΝΣ
ΕπιμέλειαΑΙΝΤΕΝΑΙΕΡ ΧΑΝΣ
Κωδικός Πολιτείας1710-1331
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΚΕΨΟΥ ΣΑΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
ERNST GERHARD
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΕΙΑΣ
MINOIS GEORGES
€44.52 €17.81
(-60%)
Κερδίζετε €26.71

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS