Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ // ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ

ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 1268-0006
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.92
(-25%)
Κερδίζετε €3.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Με αφορμή τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από το μαρτυρικό θάνατο του Ρήγα και των συντρόφων του, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, ως συμβολή στην ιστορική μνήμη, διοργανώνει την έκθεση Ρήγας Βελεστινλής.
Η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος υπήρξε πρωτοπόρος στην προσπάθεια της τεκμηριωμένης επιστημονικής έρευνας για τον Ρήγα. Το 1891, αποδέχτηκε πρόταση του Emile Legrand για δημοσίευση των εγγράφων των σχετικών με τη σύλληψη και τις ανακρίσεις του Ρήγα και των συντρόφων του, τα οποία ο Γάλλος νεοελληνιστής και βιβλιογράφος είχε ανακαλύψει στα κρατικά αρχεία της Βιέννης. Τα έγγραφα εκδόθηκαν από την Εταιρεία στο πρωτότυπό τους κείμενο, σε μετάφραση Σπ. Λάμπρου, με τίτλο "Ανέκδοτα έγγραφα περί Ρήγα Βελεστινλή και των συναυτώ μαρτυρησάντων" στον τρίτο τόμο του Δελτίου της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος, καθώς και σε ξεχωριστό τόμο.
Το έργο και η ιδεολογία του Ρήγα αφήνουν σημαντικά περιθώρια μελέτης. Κατά καιρούς, όμως, έχουν γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, παραποιήσεων και αυθαίρετων ερμηνειών. Ο Ρήγας παρουσιάζεται ως ένας Βαλκάνιος αγωνιστής, ενώ το πνεύμα του βλέπει πολύ ευρύτερα, σ' Ανατολή και Δύση και οραματίζεται μια "Ελληνική Δημοκρατία" με κέντρο τη Βασιλεύουσα, στα όρια της παλαιάς Αυτοκρατορίας, όπου όλοι οι λαοί θα είναι ίσοι. Ο φλογερός οραματιστής και πατριώτης είναι κήρυκας μιας επανάστασης όλων των συνυποδούλων λαών για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού και την απελευθέρωση του Γένους. Ο Ρήγας συνδυάζει το όραμα της ανασύστασης του Βυζαντίου με τα δημοκρατικά ιδεώδη. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1998
Αριθμός σελίδων144
Διαστάσεις24x14
ΠρόλογοςΜΑΖΑΡΑΚΗΣ-ΑΙΝΙΑΝ Κ. ΙΩΑΝΝΗΣ
Κωδικός Πολιτείας1268-0006
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
ARSH L. GRIGORI
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ
JAGER GERHARD
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS