Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Οι χαιρετισμοί της Θεοτόκου

-
Κωδ. Πολιτείας: 8132-0032




Παρουσίαση

Την μεγάλη Τεσσαρακοστή, κάθε Παρασκευή βράδυ, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί κατακλύσουν τους Ι. Ναούς, για ν' ακούσουν τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου. Εκεί μέσα στο Ιερό περιβάλλον, στην κατάνυξη, στο λιβάνι που μοσχοβολά, δονούνται οι ψυχές και αντιλαλούν οι θόλοι των τρούλλων από τις υπέροχες του Ακαθίστου Ύμνου ψαλμωδίες και τα ασύγκριτα «ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ ΤΑ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ» και τα «ΧΑΙΡΕ, ΝΥΜΦΗ ΑΝΥΜΦΕΥΤΕ»
Η ακολουθία των Χαιρετισμών καθιερώθηκε και επαναλαμβάνεται συνεχώς από το 626 μ.Χ. Από τότε που η Κωνσταντινούπολη βρέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο και σώθηκε με τη βοήθεια της Παναγίας. Ο στρατός του βυζαντίου με τον αυτοκράτορα Ηράκλειο έλειπε. Πολεμούσαν στα βάθη της Ασίας εναντίον άλλων έχθρων, των Περσών, που είχαν πάρει τον Τίμιο Σταυρό από τα Ιεροσόλυμα. Στην Πόλη μείνανε μόνον τα γυναικόπαιδα και οι κληρικοί. Σ' αυτή τη στιγμή κατέφθασαν από βορρά οι βάρβαροι Άβαροι και πολιόρκησαν την Πόλη από ξηράς και από θαλάσσης με πολυάριθμο στρατό και άφθονα πλοία. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων129
Διαστάσεις20x13
Κωδικός Πολιτείας8132-0032
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

AMERICAN VISA
RECACOECHEA JUAN. DE
€14.84 €5.19
(-65%)
Κερδίζετε €9.65
ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ
BRECHT BERTOLT
€14.92 €5.22
(-65%)
Κερδίζετε €9.70

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS